Trusa kan trylle bort valkene dine

LEKKER BAK: Hvilken truse du velger har mye å si for hvordan bakdelen din ser ut © ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.
LEKKER BAK: Hvilken truse du velger har mye å si for hvordan bakdelen din ser ut © ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.

Finn ut hvilket undertøy du bør velge.

Irriterer du deg over valker på ryggen, eller får du kanskje alltid «love handles» over buksekanten?

Du er ikke alene. De aller fleste irriterer seg over en eller annen valk de gjerne skulle ha vært for uten. Men visste du at du ganske enkelt kan fikse problemet?

De siste årene har nemlig utvalget av shapewear eksplodert. Det er nærmest ikke den ting du ikke kan få strammet inn eller jevnet ut ved hjelp av undertøy.

Det vil si at kjoler eller bukser du har ønsket å bruke, men som du har lagt bort på grunn av litt ekstra magefett eller en rumpe som har begynt å henge, nå kan tas fram igjen. Du må bare vite hvilket undertøy du skal kombinere plaggene med.

Ikke slurv

Du har sikkert lagt merke til andre som har synlige trusestreker under trange plagg, eller undertøy som presser inn på steder som ikke er spesielt flatterende. Men er du bevisst på hva undertøyet ditt gjør for figuren din?

- Riktig undertøy er utrolig viktig. Undertøy som sitter feil, ødelegger hele antrekket, sier stylist Linda Schulstad.

- Undertøyet skal ikke vises gjennom klærne. Det gjelder spesielt truser. Det ser slurvete ut med truser som deler opp rumpa under trange bukser og skjørt, fortsetter hun.

Slappe bh-stropper som henger ned over skuldrene ser slaskete og vulgært ut.quote end


Bli bevisst

De første du bør gjøre for å sikre deg riktig undertøy til din kropp og dine antrekk, er å bli kjent med kroppen din, mener Jessica Simonsen, PR Coordinator hos Triumph Northern Europe.

- Det viktigste du gjør er å finne ut hva du selv mener er dine problemområder, og deretter sørge for at du har undertøy som kan hjelpe deg med nettopp disse. Det er også veldig viktig at du føler deg komfortabel, så lytt til deg selv, sier hun.

Er du usikker på hvilket undertøy som kan hjelpe deg med dine utfordringer? Oppsøk de som kan det, oppfordrer Simonsen.

- I undertøysforretninger er det mange flinke ekspeditører som gjerne hjelper deg med å finne det riktige undertøyet for deg. Det kan virkelig lønne seg å spørre om hjelp, selv om du skulle føle at det er litt skummelt, forteller hun.

Ikke «bare en bh»

Hvor nøye er du når du kjøper deg bh? Og hvor nøye kjenner du etter at bh'en passer til antrekket når du kler på deg? Ønsker du å se bra ut, er riktig bh en selvfølge, mener ekspertene.

- Slappe bh-stropper som henger ned over skuldrene ser slaskete og vulgært ut. Hva er vitsen med bh da? Enten du har store eller små pupper, så trenger alle en form for støtte, sier Schulstad.

Først og fremst bør du finne ut om du bruker riktig størrelse. Altfor mange bruker feil størrelse uten å vite om det, mener stylisten. Dessuten er det et hav av ulike bh-typer å velge mellom, avhengig av hvilket antrekk den skal brukes til.

- Ta med deg antrekket du skal bruke, og oppsøk en undertøysbutikk. Der får du hjelp til å finne det undertøyet som passer deg og antrekket perfekt.

Fellene du bør unngå

Hvis antrekkene dine skal bli så flotte som de er ment å være, er det viktig å unngå et par typiske undertøystabber. En sexy bukse eller kjole er helt avhengig av riktig undertøy for at det faktisk skal se sexy ut.

- Hvem har vel ikke sett en vaskelapp fra trusen henge over buksekanten? Eller en lapp fra bh'en under en kjole med dyp rygg? Det tar deg bare to sekunder å klippe den av, og gjør så mye for helhetsinntrykket, sier Schulstad.

Sjekk også alltid om undertøyet ditt syns under plaggene du har på deg. En truse som skinner gjennom ser ikke bra ut.

- Mange plagg er veldig gjennomsiktige. Og det er ikke alltid så lett å se det selv i speilet. Har du noen hjemme sammen med deg kan det være en god regel å spørre om undertøyet syns gjennom før du går ut, sier stylisten.

Vær også bevisst på at undertøy som passet for to år siden, kanskje ikke passer deg nå.

- Kroppen din endrer seg med tiden, så pass på å bli målt med jevne mellomrom. Husk også at størrelser varierer fra merke til merke. Prøv derfor alltid undertøyet før du kjøper det, anbefaler Simonsen.

Finn dine hjelpere

Uansett om det er love handles, flat rumpe eller valker på ryggen som plager deg, finnes det undertøy som kan trylle det vekk.

Her er ekspertenes anbefalinger basert på problemområde:

Love handles

- Her er det mye å velge i. Sats på en hold in-truse med høyt liv. Helst en hudfarget variant. Eller gå for et underskjørt med hold in-effekt. Prøv deg fram og kjenn hva som føles mest behagelig, sier Schulstad.

- Under en kjole kan en shapewear-underkjole være perfekt. Den gir deg en jevn og flott silhuett. De finnes både med og uten bh, forteller Simonsen.

Bilde

HÅNDTAK: Bli kvitt lovehandles med undertøy som dette. Foto: Produsentene

Valker på ryggen

Skal man gå i en trang topp eller kjole kan en valk rundt bh-stroppen føles ubehagelig og lite flatterende.

Bruk først og fremst tid i undertøysbutikken til å finne riktig størrelse, og riktig type bh. Husk også å stramme bh-stroppene riktig. De strekker seg også etterhvert som de blir brukt, så det er viktig å justere jevnlig.

En shape-singlet eller en hel shapewear-underkjole kan hjelpe deg med å jevne ut ryggen. Det finnes også bh'er med ekstra bred kant rundt ryggen for unngå at bh'en lager valker.

Bilde

JEVN RYGG: Bli kvitt valkene! Bh med bred kant og lukking foran. Foto: Produsentene

Magefett

Har du litt ekstra fett på magen har du kanskje en tendens til å unngå trange topper og kjoler?

Skaff deg undertøy som går over magen; en hold in-truse med høyt liv, en shapewear-underkjole eller -skjørt, en strømpebukse med høyt liv, eller en singlet med hold in-effekt. De gjør underverker for silhuetten din!

Bilde

SNURP INN: Jevn ut valkene på magen. Truse med høyt liv,, korsett, body, singlet og holdin-truse. Foto: Produsentene

Cellulitter

Appelsinhud som synes under lyse bukser eller skjørt, kan føles plagsomt.

- Sats på en hold in-truse med ben hvis du skal bruke bukser, eller en shapewear-underkjole eller -skjørt hvis du skal bruke kjole, anbefaler Simonsen.

- En hold in-strømpebukse er også perfekt for å skjule cellulitter. Husk at cellulitter syns bedre på lys hud, så et par runder med selvbruning kan også gjøre underverker, sier Schulstad.

Bilde

JEVN UT: Disse produktene hjelper deg å skjule cellulittene. Foto: Produsentene

Flat rumpe

En sexy bukse kjennes ikke så bra på hvis du føler rumpa har blitt slapp og flat.

- Gå for en truse som er laget for å løfte rumpa. Det finnes også truser med en liten pute i som blir som en push up for rumpa! Det finnes også et stort utvalg av strømpebukser som løfter, holder inne og shaper, anbefaler Schulstad.

Bilde

LØFT OPP: Få drømmerumpa med disse produktene. Foto: Produsentene

Les også:

Slik velger du riktig jeans

Unngå disse parfyme-tabbene

Finn frisyren som kler deg


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus