Charlotte Thorstvedt og Rubi Sørvik om vårmoten

Slik vil vi kle oss nå

MOTEREDAKTØRENE: Charlotte og Rubi er klar for våren og har pekt ut sine absolutte favorittplagg. © Privat og produsentene
MOTEREDAKTØRENE: Charlotte og Rubi er klar for våren og har pekt ut sine absolutte favorittplagg. © Privat og produsentene

Nå vil moteredaktørene kle seg i skinn, blonder, ruter og asiatiske mønstre.

Det Nyes faste moteansvarlig Rubi Sørvik har en forkjærlighet for alt som er rocka og edgy.

Charlotte Thorstvedt, som er Det Nyes moteansvarlige i 2013, har grunge-stilen sitt hjerte nært.

Begge de to moteekspertene elsker å gå inn i en ny sesong, med nye nøkkelplagg og nye trender å kaste seg over - men de to stilfulle damene kommer til å se etter ulike ting i butikkene fremover.

- Jeg elsker alt det hvite som kommer nå, sier Rubi.

- Romantiske blonder, de rocka broderiene, den minimalistiske, lyse looken.

Charlotte er spesielt glad for at 90-tallet var tilbake på catwalken:

- Jeg elsker 90-tallet, så jeg ble utrolig glad for å se at noen av designerene hadde latt seg inspirere av grunge! Dette var grunge med en glamorøs og feminin tvist, ikke bare slabbedaskstil. Jeg kaller det grunge chic.

Les også: Her snubler modellene på catwalken

Her snubler modellene på catwalken

Her snubler modellene på catwalken

Slik vil vi kle oss

RUBIS FAVORITTER: Nå vil Rubi ha plagg i skinn og blonder og iøyenfallende tilbehør. © Produsentene

Rubis rocka vårfavoritter

1. Bukse med borderier fra H&M, kr 599. - Denne skal få lov til å bo i min garderobe!

2. Vest med nagledetaljer fra H&M, kr 1499.

3. - Jeg ønsker meg Balmain-øreringene, men foreløpig skal disse fra Mango få lov til å dingle i ørene. Kr 99.

4. Snøresandaler fra Zara, kr 679.

5. Skinnskjørt fra Ganni, kr 1999.

- I tillegg til det hvite og romantiske tror jeg på den grafiske svart/hvitt-trenden, deriblant alle stripene som vi allerede ser mye av, de mandige 80-tallsskuldrene, dype v-halser, leopardmønstrete tilbehør og alle magetoppene. Den knallrøde trenden fra topp til tå tror jeg også vil være rålekker, men den er kanskje forbeholdt de mest dristige, sier Rubi.

Hvem er favoritten blant vårens designere?

- Det må bli Balmain, med den utrolig dyktige sjefsdesigneren Olivier Rousteing i spissen. Jeg falt pladask for de lyse, broderte plaggene mikset med svart skinn. Og ikke minst for ørepynten! På videregående gikk det ikke en dag uten at jeg hadde store øreringer, og nå er de tilbake!

Hvordan style Balmainlooken til hverdags?

- Det gjelder å gjøre den tilgjengelig. Skinnskjørtene hos Balmain er superanvendelige. Jeg elsker de broderte toppene og kjolene, men det er klart at 80-tallsskuldre er krevende, så jeg ville kanskje tonet ned looken litt. Men blonder og skinn er en superkombo, enten det er skinnoverdel og blondeskjørt eller skinnbukser og en romantisk topp. Hvitt og svart sammen blir definitivt en hverdags- og festfavoritt.

Hvilke plagg er det på tide å pakke vekk?

- Det blir veldig individuelt, men for min del er blant annet batikkens tid forbi. I tillegg er jeg blitt litt kritisk til den etniske trenden vi har sett så lenge. Frynser går jeg riktignok aldri lei, men jeg skal se om ikke inkaprinten (som jeg har elsket så lenge!) skal få lov til å stå over en sesong eller to.

Hvilke nye nøkkelplagg kommer du til å kaste deg over så fort de er i butikk?

- Oi, det er mange. Dekorerte skinnbukser, kule skinnskjørt og broderte topper er blant favorittene. I tillegg vil jeg investere i en leopardmønstret veske og loafers. Og en topp som henger på nedsiden av skuldrene (ren 90-talls nostalgi!), gjerne med volanger, stylet med et blondeskjørt – eller enda bedre, en blondebukse! Og ikke minst, rockeringer til ørene à la Balmain. De står øverst på min ønskeliste.

Slik vil vi kle oss

CHARLOTTES FAVORITTER: Nå er Charlotte inspirert av grungen, rutene og mønstermiksen som ble vist hos Dries van Noten. © Produsentene

Charlottes grungeinspirerte favoritter

1.- Jeg liker de asiatiskinspirerte plaggene som kommer nå! Bukse fra Lindex, kr 399.

2. Solbriller fra Asos, kr 124.

3. Mac leppestift i fargen Lady Danger, kr 129.

4.- Rutete skjorter i bærfarger blir det mange av i skapet. Fra Bik Bok, kr 249.

5. Dr. Martens, kr 1199.

- Jeg tror svart/hvitt-trenden med brede striper og sjakkmønster kommer til å slå an. Mønstermiksing har vært poppis en stund, og det vil fortsette denne våren. Knallrødt vil også bli en trend, samt duse pastellfarger i interessante kombinasjoner. Det var mye asiatisk inspirasjon å se på catwalken, så silkematerialer og kimonoinspirerte plagg vil vi nok se en del av, sier Charlotte.

Hvem er favoritten blant vårens designere?

- Dries van Noten! Jeg har aldri sett grunge gjort så glamorøst før, det var inspirerende! Det var skinnende topper, blyantskjørt med ruter, runde Kurt Cobain-solbriller og rød leppestift. Jeg har allerede bestilt brillene på E-bay! Og plutselig fikk jeg lyst på platinablondt hår med synlig ettervekst.

Hvordan style Dries van Noten-looken til hverdags?

- Gå til innkjøp av et par Dr. Martens-sko i lakk, en rutete skjorte og et skinnskjørt. Converse sko kan også funke. Tenk Agyness Deyn! Avslappet, men pyntet. Det skal være en balanse mellom det glamorøse og det rocka. Rød leppestift er også et must.

Hvilke plagg er det på tide å pakke vekk?

- Jeg tror Jeffrey Campell-skoenes tid er forbi. Skoene vi ser nå er spisse pumps uten platå. Flatforms (platåsko uten høy hæl) tror jeg derimot vil bli mer og mer populære. Creepers fra Underground er min personlige favoritt for tiden.

Hvilke nye nøkkelplagg kommer du til å kaste deg over så fort de er i butikk?

- Jeg skal investere i noen stripete bukser, en pin stripe blazer, spisse nudefargede pumps, kimonocardigan og flere flatforms. Jeg kjøpte akkurat et par spisse, metalliske Dr. Martens i London, som kommer til å bli flittig brukt fremover.

Les også:

Bli like vakker som Charlotte!

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Her er vårens fineste jakke

Denne saken ble opprinnelig publisert i Det Nye.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden