Besatt av innredning

BRUKT: Terningen er selvsagt kjøpt brukt. Dekorativ, men kanskje ikke så egnet til spill
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun er motedesigner, men lager helst klær i papir. Og de senere årene har innredningsoppdrag fortrengt motekolleksjonene fra arbeidsbordet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er besatt av innredning, erkjenner svenske Bea Szenfeld.

Det er ingen hemmelighet at hun er begeistret for «vintage» og «second hand». Allerede i gangen møter vi et collage av utvalgte saker: hatteesker, kofferter og en pappkartong jeg erindrer fra mitt eget barndomshjem på 70-tallet.

Det hele ispedd noen morsomme detaljer. Som en anatomisk dukke i plast, et målebånd for lengdehopping og en kjempestor terning.

Les også: Oppgraderer hjemmet

Vintage-gal

– Vintage er blitt en livsstil for meg. Jeg surfer rundt på auksjonsnettsteder dag ut og dag inn. Men jeg er en «slow-shopper». Jeg sitter gjerne på en lastepall i stua i seks måneder til jeg finner den sofaen jeg virkelig vil ha, sier Bea Szenfeld.

– Jeg liker mange ulike stiler, og vil fremfor alt ha gjenstander som har en historie. Bare tenk på hvilken forskjell det er å gå inn i en antikkforretning kontra Ikea. Det som har vært brukt har en historie.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Her er årets rustikke hagemøbler

Samler porselen

Porselen er også en del av Beas pasjon for innredning. I kjøkkenskapene – som tross alt er kjøpt på Ikea – skjuler det seg en masse porselen som hun verdsetter høyt.

– Jeg bruker alt. Det er ingen søndagsporselen hos meg. Men jeg vasker alltid opp selv, sier hun.

Det dreier seg om porselen generelt, og tekanner spesielt. For når man er samler har man liksom en akseptabel unnskyldning til å kjøpe en til. I øyeblikket holder Bea spesielt utkikk etter tekanner av Inger Persson.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hun var min lærer. Jeg er jo faktisk keramiker i bunn og grunn. Men da jeg gikk på keramikkutdanningen var jeg alltid misunnelig på tekstilelevene som gikk rundt i vakre klær hele dagen. Vi som holdt på med keramikk var skitne og fulle av leire, husker hun.

Les også: Innredningsreglene du ikke skal følge lenger

Artikkelen fortsetter under annonsen

Endret kurs

Derfor styrte hun seg etter hvert inn mot designyrket, og vant etter utdannelsen dokusåpen Fashion House i 2003, noe som ga henne en praksisplass hos Stella McCartney. I tillegg til mye oppmerksomhet i mediene.

Men etter ti sesonger med mote, bestemte Bea Szenfeld seg for å endre kurs nok en gang.

– Å jobbe med kommersielle motekolleksjoner passer ikke for meg. Min bokstavkombinasjon klarer ikke så lange deadlines, sier hun spøkefullt.

I stedet begynte hun å lage klær i papir. Og ta på seg innredningsoppdrag. Det passer som hånd i hanske, synes hun.

Les flere nyheter om bolig

Les flere nyheter