Flatt hår

Slik unngår du flatt hår

FLATT HÅR: Nordisk hår er ofte tynt og flatt, men det finnes hår. Foto: Bulls © Rusch Martin
FLATT HÅR: Nordisk hår er ofte tynt og flatt, men det finnes hår. Foto: Bulls © Rusch Martin

Alt handler om å velge riktige produkter.

Det finnes faktisk håp for deg som er født med typisk nordisk hår, med mange tynne hårstrå som ligger like flatt uansett hva du gjør.

Hemmeligheten ligger i å velge de rette produktene og bruke dem riktig.

– Det finnes mengder med produkter som hjelper. De fleste merker har egne volumserier som er laget for nettopp dette, tipser Agnes Gulbrandsen, hårstylist, frisør og eier av salongen Gevir.

Dropp balsamen

– Har du veldig tynt hår, eller hår som er kortere enn 10 cm, bør du unngå balsam da det virker tyngende på håret. Bruk heller en lett olje i håret etterpå, den vil gi næring, lukke skjellaget og beskytte mot varme.

Frisør og hårstylist ved Adam & Eva Grensen, Eirik Thorsen, mener den vanligste feilen vi gjør er å bruke for tunge produkter. Og det er en rekke andre ting enn produkter som kan hjelpe med å gi håret et løft.

– Å klippe opp håret vil gjøre det lettere å få volum. Har du veldig fint hår, kan striper eller annen fargebehandling gi mer tak og tekstur til håret, og gjøre at volumet holder bedre.

Thorsen tipser også om å føne håret med en rundbørste for å få volum som holder lenge. For maksimalt volum kan du bruke produkter som hårpudder, saltvannsspray og såkalte «root lifters», som skal sprayes i hårrøttene mens man føner håret oppover.

Husk at mange volumprodukter skal brukes med hårføner for å få effekt, da mange av ingrediensene aktiveres ved varme.

=

ANBEFALTE PRODUKTER: 1. Chi Magnified volume shampoo, kr 249. 2. GHD Root lift spray, kr 209. 3. L'Oreal Professionnel play ball beach fuzz, kr 235. 4. GHD Natural bristle brush, kr 299. Foto: Bulls/produsentene


Bruk hårføner

Det skal ikke så mye til for at det går galt med tynt hår. Bruker du for mye av et produkt, vil resultatet raskt bli det omvendte av det du ønsker deg.

– Mengden du bruker av volumprodukter er vesentlig. Har du i for mye vil du få et flatt og fett resultat. Prøv deg fram og finn mengden som passer for ditt hår. Produktene inneholder ofte hveteproteiner, eller andre ingredienser som eser i håret, mange stylingprodukter eser mer om du påfører varme enn om du lar det lufttørke, forklarer Gulbrandsen.

Hårføner kan også være din verste fiende da talgproduksjonen øker ved høy varme. Sett føneren din på lav varme og hold den langt ifra hodebunnen når du blåser det tørt.

Mange med tynt hår sliter også med at håret fort bli fett, noe som går ut over volumet.

– Volumsjampo har en ekstra rensende effekt og skal fjerne talg fra hodebunnen. Det kan trigge hodebunnen til å produsere mer talg, og vil da gi et fett resultat over tid. Jeg vil derfor anbefale å bruke en sjampo for normalt hår hver tredje eller fjerde vask, råder Gulbrandsen.

Les også:

Tipsene som redder håret

Derfor bør du bruke balsam

Så ofte bør du vaske håret

Denne saken er fra Klikk.no

Denne saken er fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden