Nå skal vi opp i høyden

SNILL PLATÅ: Nok av catwalkmodeller har fått problemer med å stable beina riktig med skyhøye platåsko. Mer moderate var skoene denne modellen gikk med for Carven da hun viste årets vår- og sommermote i Paris i høst. (FOTO: AP / François Mori / NTB scanpix)

Denne våren og sommeren er det mye å velge i for den som vil opp i høyden.

Sesongens platåsko går godt til jeans så vel som til sommerkjolen. Velg skoene som passer best til din stil – og lommebok.

Blomstrete, skinn, tøysko eller et par sporty sneakers. Platåskoene gir deg noen ekstra centimeter, og mange av skoene er i tillegg behagelige å gå på. For en del av oss gir nok de høye sålene assosiasjoner til 1990-tallet, da robuste Buffalo-sko var blant favorittene på mange tenåringsføtter. Mange av sommerens modeller er imidlertid av den lettere sorten, ofte med moderat såle.

På 1990-tallet ble platåstilen godt hjulpet av popfenomenet Spice Girls, som frontet både høye sko og bare mager, en annen markant 1990-tallstrend. Og det er ikke bare platåsko som har gjort comeback i motebildet. De siste par årene har trendsettere som Rihanna, Robyn, og Bik Bok-aktuelle Whitney Port vært blant stjernene som har blottet magen.

Les mer:

Kan få deg til å se gammel ut

Se hvilken leppepomade du bør velge

Vårkjolen som passer din kropp

Den beste mineralfoundationen

Selvlysende sommer

Les mer om mote i ABC Nyheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden