Meny

Jubelår for Moods of Norway

Gründer Simen Stålnacke sammeen med samboer Anne Berit Valla (foto: Scanpix).
Mennene bak klesmerket, Peder Børresen og Simen Stålnacke , kan hente ut nærmere 50 millioner i utbytte.

Klesmerket Moods of Norway er en sjeldenhet i norsk motehistorie: I løpet av de siste fem årene har omsetningen blitt mer enn elleve ganger så høy, og endte ifjor på 291 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Traktormoten har gjort stryningene Peder Børresen (34) og Simen Stålnacke (36) til mangemillionærer. Nå henter de ut nærmere 50 millioner i utbytte, ifølge DN.

- Fantastisk år

– Vi har lagt bak oss et fantastisk år, bekrefter selskapets daglige leder Nils Are Karstad Lysø (43) til avisen.

Gründerne Stålnacke, Børresen og Jan Egil Flo (41), som sammen har mer enn trefjerdedeler av aksjene, fremstår ifølge DN like mye som partyfiksere som forretningsmenn.

Mens designerne frekventerer røde løpere, har gigantiske moteshow og serverer sprit og vaffelrøre på motemesser i Las Vegas, Berlin og i København, er det andre som tar seg av butikken.

I 2011 ble den tidligere Aker-toppen Nils Are Lysø hentet inn som ny daglig leder i selskapet. Lysø kommer fra Stryn og var en del av kjerneteamet til Kjell Inge Røkke før Øyvind Eriksen tok over som konsernsjef. Etter at Lysø kom inn i ledelsen økte resultatet til vel 96 millioner i overskudd før skatt.

Boligkjøp

I løpet av de syv årene som er gått siden eierne skjøt inn 100.000 kroner i lovfestet egenkapital i 2005, har de tatt ut 75 millioner kroner i utbytte.

En del av pengene er investert i eiendom. Peder Børresen kjøpte seg en villa i Huk Aveny for 12,5 millioner ifjor. Stålnacke har også investert i eiendomsmarkedet. Han og samboeren betalte 5,5 millioner for en klassisk leilighet på Majorstua ifjor. I år har han kjøpt en leilighet på Sagene til nærmere tre millioner. Dagens Næringsliv har ikke lyktes med å komme i kontakt med de to gründerne.

Les også:

Vil tvinge de rike til å betale

Frykten er tilbake

- Vi har brukt opp handlingsrommet

JP Morgan-veddemål skaper debatt i Washington

Les flere artikler fra ABC Penger her

Les flere nyheter her

Populært