Den beste jakt- og fiskedrammen

Foto: Arne Lindbach
Foto: Arne Lindbach

Skal du velge whisky, cognac, akevitt eller noe helt annet?

Hva er den beste drammen når du skal ut på fiske eller jakttur? Her finnes det nok like mange meninger som det finnes varianter av brennevin, men vi påtok oss oppgavene av å finne frem til den drammen som passer aller best ved leirbålet etter lange marsjer med tunge oppakninger – og endeløse timer ved ulike vann.

Bakgrunnen for denne testen kom da vi i vinter begynte planleggingen av årets fisketurer. Det meste av utstyr og områder vi ønsket å besøke ble relativt kjapt avklart, men når vi kom frem til hvilken dram som skulle med oppsto en del diskusjon. Skulle vi velge whisky, cognac, akevitt eller noe helt annet? Etter mye frem og tilbake kom vi frem til at vi måtte påta oss en nærmest umulig oppgave: vi tester alt så slipper vi å gjenta diskusjonen neste år.

Dermed var det bare å finne frem til ulike sorter. Kriteriene var relativt enkle. Det skulle helst være flasker under en halvliter, minst mulig vekt og en god dose med alkohol.

Sein vår gav startproblemer

Årets fiskesesong i Finnmark har vært preget av en meget sein vår, og til dels mye regn og vind. De første turene var rundt i Øst-Finnmark. Selv om det ikke ble storfisk på disse turene så ble det nok fangst til at man kunne nyte røye ved bålet på kvelden. Høydepunktet var et par dager på Laksefjordvidda hvor vi, på tross av dårlig bitt, fikk fine ørreter og en fantastisk turopplevelse i et område som er helt i toppklassen når det gjelder både natur og fiskemuligheter.

Hva kreves av en perfekt turdram?

Så etter mange flotte turer var vi klar til å konkludere med hva som passer best på tur. Et plusspoeng ble gitt til alle merkene som var i hendige plastflasker med skrukork. Disse er lettere og opplevdes tryggere under transport. Store tunge glassflasker fikk umiddelbart et minuspoeng. Flasker med kork er heller ikke helt hyggelig å ha i sekken når det er mye utstyr som skal inn og ut av sekken. Plutselig stinker det alkohol av hele sekken og det blir fort dårlig stemning ved leirbålet når flaska er tømt utover mat og sovepose.

Vi ønsket også at den beste drammen skulle være en all-rounder som passet både bart, i kaffen og som tilsetning til for eksempel multer og blåbær. I tillegg skulle det være en dram som man kunne belønne seg selv med når storfisken var tatt.

I testen har vi bare tatt utgangspunkt i hvor godt drikkevarene fungerer på tur. En del av disse hadde sikkert fått bedre terningkast hvis de ble testet under andre omstendigheter.

De utvalgte variantene vi tok med på turene var:

Fisk Speical Edition

Navnet var utslagsgivende for å ta denne med. Håpet var at den skulle gi fiskelykke og gi oss en god opplevelse ved bålet. Man trygt si at den feilet på begge deler.

Det står på flaska at dette sannsynligvis er det mest populære shotet i verden, men vi ble ikke overbevist i det hele tatt. Det smaker rett og slett Fishermans Friend oppløst i sprit. Flaska er i tillegg i glass og oppleves veldig tung og upraktisk på tur.

Fisk har sikkert en stor fanskare og kan kanskje fungere iskaldt ved en vanlig pilsner, men på våre fjellturer blir den ikke med flere ganger.
Fisk Speical Edition – Alkohol 20 % - 50 cl – kr 159,90

Les også: Kompisgjeng på villmarkseventyr havnet midt oppi ulvejakt

Løiten Tur Aquavit

Denne kommer i en fin og hendig plastflaske med skrukork som er perfekt for tur. Et fint og klassisk bålmotiv på etiketten gir oss trua på at dette kan være drammen vi er på jakt etter.

Ved bålet fungerer denne fint. Fint krydret med noe sødme og noe fatpreg. Innslag av lakris. Den er også meget god etter en sein røyemiddag når midnattssola skinner. Akevitt er ikke vår favoritt i kaffen!

Løiten har også noen andre varianter i hendige plastflasker. Sommerakevitten er godt valg hvis man ønsker en litt mildere smak.
Løiten Tur Aquavit – Alkohol 40 % - 50 cl – kr. 309,90

Les også: Best i test: Telt til mange turer

Balder

En norsk bitter kan kanskje være tingen på tur? Vi tok med denne siden den kom i en fin plastflaske med skrukork.

Prisen på denne er nokså hyggelig og alkoholinnholdet er greit. Her er det mye sødme, lakris og urter. Balder har mye sukker i seg og det faller virkelig i smak når kroppen er sliten og kaloribehovet er stort.

Dette er et greit valg på tur, men den passer best som en dram og egner seg mindre i kaffen eller sammen med moltebær.
Balder – Alkohol 35 % - 50 cl – kr 289,90

Les også: Fjellturen blir bedre med disse soveposene

Gammel Dansk Bitter

Dette er en velkjent og kjær drikke for mange. Den fungerer også på turbruk selv om den, i likhet med Balder, har et litt begrenset bruksområde.

Veldig god etter maten. Litt mindre søt enn Balder, men har fremdeles mye smak. Fin plastflaske trekker noe opp. Gammel dansk noe vi mener egner seg i kaffen.

Denne finnes også i en fin 20 cl flaske som har en kork som kan brukes som drammeglass.
Gammel Dansk Bitter – Alkohol 38 % - 50 cl – kr 299,90
Les også: Hvem i Europa drikker mest?

Koskenkorva Salmiakki

På vinmonopolet har de denne i en glassvariant i stor størrelse, men vi tok med oss en hendig halvliters plastflaske fra Finland på tur.

Salmiakki er svart som natten og smaker salt lakris. Høyt sukkerinnhold gjør denne til en ypperlig dram når kroppen er sliten. Masse smak. Denne ble en favoritt hos oss når vi vandret fra vann til vann. En ørliten knert ved hvert vann var akkurat passelig belønning til at motivasjonen ikke forsvant når fisken uteble. Ikke noe å ha i kaffen.

Siden den kommer i stor glassflaske i Norge så må vi gi den et lite trekk i poengsummen.
Koskenkorva Salmiakki – Alkohol 21 % - 70cl - kr 224,90

Les også: Asfalt, kunst og elefanter

Braastad V.S.O.P Réserve

Cognac er jo noe vi nordmenn setter stor pris på, og det passer sikkert like godt på tur som hjemme i godstolen.

Denne hendige varianten kommer i plastflaske med skrukork. Smaken er fin og rund med et behagelig fatpreg. God sødme trekker den opp til turbruk. Fabelaktig i kaffen og god med bær, men aller best for seg selv.

Ypperlig ved leirbålet. Denne kan vi fint ta med på en tur til.
Braastad V.S.O.P Réserve – Alkohol 40 % - 50 cl – kr 299,90

Les også: Denne fargen sikret eierne gratis solbriller

Cognac Leyrat Assemblage

Denne er virkelig god, men kommer dessverre i en glassflaske og med vanlig kork.

Størrelsen på flaska er fin og dekker fint behovet for en liten fiske- eller jakttur. Smaken er god og den fungerer selvfølgelig fint i kaffen og for seg selv ved bålet.

Passer nok best i en hytte hvor man slipper å frykte at flaska skal gå i stykker.
Cognac Leyrat Assemblage – Alkohol 40 % - 20 cl – kr 149,90

Les også: Voksne nordmenn er mer fysisk aktive enn før

Luxardo Sambuca dei Cesari

Kommer i en liten og hendig flaske, som dessverre er av glass. Har en genial kork for turbruk som kan brukes som drammeglass. I tillegg er korken knallrød, noe som gjør at man finner den hvis man er uheldig og mister den i lyngen.

Smaken er derimot ikke helt det vi var ute etter. Masse anis og mye sødme. Det siste er ikke så verst når kroppen skriker etter sukker, men det blir rett og slett for mye av det gode.

Dette er ikke drammen du drar frem ved leirbålet.
Luxardo Sambuca dei Cesari – Alkohol 38 % - 20 cl – 139,90

Les også: En både artig og velsmakende vri på Irish Coffe

Jura Superstition

En Whisky er ikke å forakte på fjellet. Dette er en fabelaktig god variant som kommer i en passelig størrelse.

Flaska er av glass og korken er også feil. Innholdet er derimot bortimot totalt perfekt til alt. Her er det så silkemykt og godt innhold at selv gnagsårene blir glemt. Med denne i hånda glemmer du nesten storfisken du mistet! Denne er rett og slett så god at vi gir blaffen i våre egne kriterier knyttet til flasker og korker.

Denne blir med på fjellet flere ganger. Vidunderlig for seg selv, vidunderlig i kaffen – og den kan du fint røre inn i litt multebær.
Jura Superstition – Alkohol 43 % - 20 cl – 199,90

Les også: Derfor smaker whiskeyen bedre med vann

Kyrö Napue Gin

En gin er kanskje ikke det første man tenker på når sekken pakkes. Denne finske varianten kommer i en liten glassflaske.

Innholdet er noe av det beste vi har smakt av gin. Her er det einerbær og sitrus i en herlig blanding. Prismessig er denne nokså kostbar i forhold til mengden. En frisk smak av skog og natur som faktisk fungerer godt ved bålet. Flaska er kun 10 cl og holder til en kort tur.

Denne drammen passer ikke til eller i kaffen.
Kyrö Napue Gin – Alkohol 46,3 % - 10 cl – kr 119,90

Les også: Halvparten av norske barn vil være mer ute

Braastad Créme Liqueuer au Cognac

Denne hadde vi dårlig tiltro til på forhånd. En sjokoladelikør på 17 % på tur? Nei, det kan da ikke fungere i det hele tatt. Erfaringen var at det faktisk var utrolig godt med denne blandingen av fløte, sjokolade og Cognac. Det er så mye næring i denne at det nesten er som å drikke sjokolademelk.

Riktignok var dette ikke helt det vi var ute etter, men det smaker aldeles nydelig med denne når man kommer til leiren etter en lang vandring mellom fiskevann.

Kommer i en plastflaske med skrukork.
Braastad Créme Liqueuer au Cognac – Alkohol 17 % - 50 cl – kr 199,90

Les også: Slik påvirker alkoholen kroppen

Koskenkorva Vodka

En god vodka i plastflaske er ikke å forakte. Denne passer til både kaffe og som en liten dram ved bålet.

Smaksmessig er vodka ikke det mest spennende, men det varmer godt i kroppen. Det er også en drikke som passer for de aller fleste. Greit hvis man er mange på tur og ikke blir helt enig om hvilken dram som passer best. Bålkaffen løfter seg også et hakk med en liten skvett vodka.

Et greit, sikkert og rimelig valg på tur.
Koskenkorva Vodka – Alkohol 37,5 % - 50 cl – kr 213,90

Den beste drammen for fiske- og jaktturer

Dette ble ingen enkel kåring. Erfaringen fra turene er at alt over halvliterstørrelse er meningsløst på de turene man vandrer langt med full oppakning. Man er rett og slett så sliten når kvelden kommer at noe mer enn en dram eller to klarer man ikke. Glass er tungt, men det er ikke til å komme unna at Jura Superstition ble en klar favoritt. Flaska er liten, men solid og innholdet er knallgodt. Hvis du ikke vil ha glass med så vil nok Braastad V.S.O.P være et absolutt godt alternativ.

Jura Superstition var rett og slett i en klasse for seg selv ved leirbålet. Denne vinner testen, på tross av at den kommer i glassflaske og med feil type kork. Foto: Arne Lindbach
Jura Superstition var rett og slett i en klasse for seg selv ved leirbålet. Denne vinner testen, på tross av at den kommer i glassflaske og med feil type kork. Foto: Arne Lindbach

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:10 Ny Sørloth-scoring i Tyrkia19:04 Brann i enebolig i Klepp18:41 KrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39 Erdogan truer med å «knuse hoder»18:26 Elyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26 Tottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02 Frankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01 FN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35 NHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54 Syriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20 Amerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15 Barcelonas borgermester maner til ro14:21 Gutt siktet for Dagbladet-hacking14:17 Jakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03 Innbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31 Tyrkia og SDF anklager hverandre for avtalebrudd13:09 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07 Helseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54 Fem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17 Redningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49 NRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46 Hva er det med diktatorer og hester?11:01 Politiet advarer mot utpressingsmail10:02 Bevegelser i jordskjelvforkastning i California skaper bekymring09:52 USA skjerper sanksjonene mot Cuba09:45 Edel-Marie Haukland valgt til leder i KrFU09:34 Europris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn08:22 LO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02 Solberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02 Broren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00 Tarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53 Politiet søker etter tre personer etter voldshendelse på Ammerud07:31 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20 Trump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05 Rapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35 Unntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13 Nytt Brexit-nederlag for Johnson06:07 Dette skjer i dag05:40 Kvinne slått og ranet i Oslo05:30 Dette skjedde i natt04:40 Arbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14 Fellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29 Politiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15 Demokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11 Mann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43 Biden gjør byks på måling02:11 Perry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53 Vestland må kutte en halv milliard01:38 Fire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30 FN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03 Trump har nominert ny energiminister22:28 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47 Kina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45 Kvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42 Ny avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41 Dokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39 Bulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38 Macron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36 Mann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44 Flesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20 Britta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01 Skogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45 Mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40 Hundretusenvis protesterer i Barcelona17:45 Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31 Kjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17 Tollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08 Senterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03 Pastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42 Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15 Kong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00 EU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46 Oslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45 Nær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44 Oljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33 Keshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11 Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55 El Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55 Islamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28 Fem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27 Puigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03 Mazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44 Katalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42 Hemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14 Åpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10 Oslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48 Klager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28 Norske Skog tilbake på Oslo Børs
Siste nytt
19:10SportNy Sørloth-scoring i Tyrkia19:04NorgeBrann i enebolig i Klepp18:41PolitikkKrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39VerdenErdogan truer med å «knuse hoder»18:26SportElyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26SportTottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02PengerFrankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01PengerFN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35PengerNHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54VerdenSyriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20NorgeAmerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15VerdenBarcelonas borgermester maner til ro14:21NorgeGutt siktet for Dagbladet-hacking14:17SportJakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03NorgeInnbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31VerdenTyrkia og SDF anklager hverandre for avtalebrudd13:09VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07NorgeHelseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54NorgeFem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17NorgeRedningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49NorgeNRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46PolitikkHva er det med diktatorer og hester?11:01NorgePolitiet advarer mot utpressingsmail10:02VerdenBevegelser i jordskjelvforkastning i California skaper bekymring09:52VerdenUSA skjerper sanksjonene mot Cuba09:45PolitikkEdel-Marie Haukland valgt til leder i KrFU09:34NorgeEuropris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn08:22NorgeLO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02NorgeSolberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02VerdenBroren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00SportTarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53NorgePolitiet søker etter tre personer etter voldshendelse på Ammerud07:31VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20VerdenTrump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05NorgeRapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35VerdenUnntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13VerdenNytt Brexit-nederlag for Johnson06:07NorgeDette skjer i dag05:40NorgeKvinne slått og ranet i Oslo05:30NorgeDette skjedde i natt04:40NorgeArbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14NorgeFellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29NorgePolitiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15VerdenDemokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11NorgeMann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43VerdenBiden gjør byks på måling02:11VerdenPerry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53NorgeVestland må kutte en halv milliard01:38NorgeFire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30VerdenFN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29NorgeFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03VerdenTrump har nominert ny energiminister22:28PolitikkFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47PolitikkKina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45NorgeKvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42PolitikkNy avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41VerdenDokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39SportBulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38VerdenMacron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36NorgeMann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44MotorFlesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20PengerBritta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01NorgeSkogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45NorgeMann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40VerdenHundretusenvis protesterer i Barcelona17:45VerdenTyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31NorgeKjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17NorgeTollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08PolitikkSenterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03NorgePastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42VerdenKvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15SportKong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00PengerEU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46PolitikkOslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45VerdenNær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44PengerOljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33PolitikkKeshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11SportPengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55SportEl Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55NorgeIslamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28NorgeFem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27VerdenPuigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03PolitikkMazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44VerdenKatalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42SportHemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14NorgeÅpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10NorgeOslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48ReiseKlager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28PengerNorske Skog tilbake på Oslo Børs