Smørkrise truer Europa – men ingen etterspør norsk smør

I 2011 var det smør-krise i Norge. Det fikk folk til å selge smør i alle varianter og noen prøvde seg på ufattelige priser.
I 2011 var det smør-krise i Norge. Det fikk folk til å selge smør i alle varianter og noen prøvde seg på ufattelige priser. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Europeiske smørlagre er snart tomme, og på de internasjonale råvarebørsene har smørprisen nesten doblet seg. Men europeerne takker nei til norsk hjelp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Franskmennene er grepet av «smørpanikk», mens Sverige kan oppleve hull i smørhyllene til høsten, skriver E24 , som siterer danske Jyllands-Posten på opplysningene om at europeiske smørlagre er i ferd med å tømmes.

Tine står klar til å hjelpe, men har foreløpig ikke fått noen henvendelser. Den norsk produsenten poengterer at prisen for norsk smør fortsatt er svært høy i forhold til gjengs pris i Europa.

– Dersom Europa er interessert i norsk kvalitetssmør, har vi smør å selge om vi blir enige om pris og mengde. Det er bare å ta kontakt, sier direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar, Lars Galtung, til E24.