Meny

Sprudlende sommerdrikke

Sommer og sol er en ypperlig anledning til å nyte viner fylt med sprudlende bobler og friske smaker.

For mange er toppen av nytelse et forfriskende glass musserende vin på en solvarm terasse. Her har vi tatt med oss noen gode forslag til gode musserende viner i flere prisklasser.

Château de BLIGNY Blanc de Blancs Brut

Skal man først åpne en flaske med sprudlende vin i en fin anledning så er det ingenting som slår ekte champagne. Det er den lille ekstra følelsen av luksus og eleganse som gjør champagne til det ultimate valget.

Dette er en ny Champagne på polet som kom i maislippet. Vinen kommer fra Chateau de Bligny og består utelukkende av Chardonnaydruen. Vinen får minimum 24 måneder med flaskemodning. Fargen er lys gyllen. Duften er preget av en mineraler og aroma av moden frukt, som ananas, pære og gjærbakst. Smak av frisk syre med lett moden frukt, konsentrert og med lang ettersmak som sitter lenge. Fin balanse mellom sødme og syre. Veldig smaksrik og elegant.

Denne anbefales til skalldyr, fisk og som aperitiff. Betydelig dyrere enn de andre vi har med denne gangen, men det gjenspeiles også i elegansen i produktet.

Château de BLIGNY Blanc de Blancs Brut - Alkohol 12 % - 0,75 l - kr. 324,60

Les også: Tysk kvalitet og tradisjon

Gustave Lorentz Crémant d´Alsace Brut

Crémant betyr direkte oversatt kremet, og refererte opprinnelig til musserende viner laget med mindre trykk. Dette gjør boblene bløtere og munnfølelsen mer kremete. Ønsker du en stil i nærheten av champagne, men til en litt rimeligere pris så kan du få mye vin for pengene ved å velge denne vinen.

Gustave Lorentz Crémant Brut er fremstilt ved bruk av den tradisjonelle champagnemetoden. I denne vinen finner du druesortene Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Blanc. Sammen gir de en god dose friskhet og eleganse. Fargen er lys gyllen. Duften er preget av grønne epler, litt sitrus og gjærbakst, og har en forfriskende syrlighet, god balanse, myk og kremete munnfølelse med en frisk, men litt kort avslutning.

En musserende vin som er lett å like. Den er velegnet som aperitiff og til sjømat, lyst kjøtt og halvfaste oster. Her er det mye vin for pengene.
Gustave Lorentz Crémant d´Alsace Brut - Alkohol 12 % - 0,75 l - kr. 169,90

Les også: Friskt og spenstig

Tommasi Perla Appassionato Brut

Perla Appassionato Brut kommer fra den Italienske produsenten Tommasi. Her er det druesorten pinot nero fra egne vinmarker i Lombardia som står i sentrum.

Perla er perfekt hvis du er ute etter et tørrere, friskere og mer matvennlig alternativ til prosecco. Perla har krystallklare bobler og helt lys farge. Sitrus og litt epler i duften og smaken har gode doser med sitrus, grønne epler, melon, nøtter og litt aprikos. Litt enklere enn de to overnevnte, men med mye smak og friskhet.

Fungerer godt som matvin, men passer minst like godt som en forfriskende aperitiff.

Tommasi Perla Appassionato Brut - Alkohol 11,5 % - 0,75 l - kr. 145,-

Les også: Syrlig og fruktig fra Qvart Ølkompani

Cava Brut Pink Vintage 2014

Rosa sprudlevin er nok ikke noe for alle og enhver, men skulle anledningen være rett så kan dette virkelig være det som gjør en sommeraften perfekt.

Fargen er veldig lys rosa og her det er flust med flotte bobler som stiger opp i glasset. Cava Brut Pink har toner av røde bær, jordbær, sitrus og lite hint av blomster. En fin og frisk avslutning med preg av jordbær og bjørnebær.

Foruten å være ideell som aperitiff, passer den sammen med fisk, skalldyr og lyst kjøtt. Prisen er også veldig hyggelig.

Cava Brut Pink Vintage 2014 – Alkohol – 0,75 l – kr 129,90
Les også:

Sommer, øl og godt haill

Lyst, lett, surt og søtt!

Asfalt, kunst og elefanter

Populært