Drikke som passer til skreien

Nå har skreien kommet og her finner du drikken som passer til både tradisjonell skreimølje og andre varianter av den flotteste fisken du kan få på denne tiden av året.

Tommasi Valpolicella DOC 2015

Valpolicella er utgangspunktet for de mer anerkjente ripasso- og amaronevinene. Fordelen med denne vintypen er at den passer til veldig mye typisk norsk mat.

Dette er et godt valg til et tradisjonelt skreimåltid med tilbehør som lever og rogn, kokte poteter og gulrøtter. Den moderate og litt saftige smaken med innslag av bær og vanilje tåler til og med skreilever, noe som kan være krevende for de mer tanninpregede vinene. Fargen er rubinrød og vinen har et fint preg av urter i avslutningen.

En god og rimelig allroundvin.
Tommasi Valpolicella – Alkohol 12 % - 0,75 l – kr. 149,90

Les også: Oppskrift på panert skrei med tilbehør

Stonewood Pinot Noir

Mens Valpolicellaen er et trygt valg for de som velger det tradisjonelle, er denne amerikanske vinen et godt utgangspunkt for litt mer eksperimentell tilnærming til skreien.

Dette er en lett tilgjengelig vin som er mer fyldig i stilen og passer bedre hvis du har en litt saltere rett. Stonewood er laget av druen Pinot Noir og er en god hverdagsvin. Stonewood Pinot Noir er myk og saftig med en god dose bær og fint vaniljepreg. Myk og behagelig finish.

En vin som er lett å like og som samtidig løfter måltidet.
Stonewood Pinot Noir – Alkohol 13,5 % - 0,75 l – kr. 139,90

Les også: Slik sikrer du deg kvalitetsskrei til middag

João Portugal Ramos Alvarinho BIB

Mange foretrekker en hvitvin til fisken og da er portugisiske Ramos Alvarinho et godt valg. Dette gjelder spesielt hvis du serverer skrei eller torsk med tilbehør som ertepuré eller andre grønnsaker. Denne hvitvinen har tilstrekkelig med syre til å takle slikt, uten at det blir for mye av det syrlige.

Vinen har en frisk sitrusgrønn farge. Duft og smak er preget av sitrus, gule epler og mineraler. Den er tørr med middels fylde og velbalansert med god frukt og syre. Lang ettersmak med litt blomsterpreg.

En frisk og god hvitvin som også passer som en forfriskning. Kommer i en hendig kartong.
João Portugal Ramos Alvarinho BIB – Alkohol 12,5 % - 3,0 l – kr. 459,90

Les også: Friske nyheter på polet

Hubertus Pedell

Dovrebryggeriet Hubertus leverer i disse dager et helt nytt øl i stilen belgisk blond. Dette ølet er i butikkstyrke og er dermed kun tilgjengelig i butikker som satser på et bredt utvalg.

Ølet er lyst gyllent og har et fint hvitt skum med godt hold. Dufter av brød, honning, og masse blomster. Smaken er frisk, myk og litt søtlig med lav bitterhet. Toner av karamell, vanilje og blomster. Hubertus har brygget dette ølet utelukkende med økologiske råvarer.

Pedell er et veldig godt matøl som vil passe meget godt til fisk og kylling. Selvfølgelig kan det også nytes uten mat.
Hubertus Pedell - Alkohol 4,5 % - 0,33 l - Butikkøl

Les også: Gode øl på polet

Lofotpils Møysalen

Dette er en Pale Ale fra Lofoten som tåler litt mer smak fra skreien.

Denne kan du gjerne servere til en litt mer spenstig skreivariant. Lett nok til å ikke dominere for mye, men samtidig nok smak til å passe til en litt mer komplisert middag. Ølet er kobberfarget og har et fint hvitt skum. Dufter av bakst og sitrus. Smaken er mild og myk med noe korn, krydder og en merkbar bitterhet med litt krydret preg. Fin maltsødme.

Denne finner du også i butikker som har et bredt utvalg.
Lofotpils Møysalen – Alkohol 4,7 % - 0,33 l – Butikkøl

Les også:

Bodøs stolthet på flasker

Kraftfulle og rocka øl

Øl, kaffe og sort magi

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden