Friske nyheter på polet

Etter en lang jul med mye mørkt juleøl er det på tide med mer lyse og fruktige øl. Denne gangen tar vi med oss noen smaksrike og friske nyheter du finner på Vinmonopolet – og minnes noen ekte rockehelter som gikk bort i 2016.

Christiansands Brygghus #200 American Sour Ale

Christiansands brygghus feirer sin tohundrede batch med et øl av typen American Sour Ale. Som navnet tilser er dette et syrlig øl hvor det er tilsatt melkesyrebakterier. Ølet er ellers brygget med bygg, hvete og en liten dose med pasjonsfrukt. Fargen er lys gyllen og ølet har lyst lavt skum. Duften er aromatisk med litt syrlig gress, pasjonsfrukt og et hint av karamell. Smaken er meget frisk med god syre, balansert humlepreg og en litt fruktig avslutning med pasjonsfrukt. Dette er forfriskende og lett å like. Et øl som fint kan nytes som en aperitiff. Finnes i bestillingsutvalget.
Christiansands Brygghus #200 American Sour Ale – Alkohol 6,5 % - 0,33 l – kr. 49,90

Veholt Mikrobryggeri Bowie 70

Det er stor grunn til at det befinner seg noen skikkelige Bowie-fans på Veholt mikrobryggeri i Telemark. De har i alle fall dedikert et eget øl til 70årsdagen til David Bowie, som dessverre dro av gårde mot stjernene i fjor. Ølet er lyst gyllent og har et veldig fint skum med meget godt hold. Dufter av gress, aprikos, honning og litt tørkede frukter. Smaken er balansert med et fint maltpreg og en lang ettersmak. Dette er et øl som er både aromatisk og forfriskende. Fungerer veldig godt til sjømat og kylling, men vil garantert passe aller best med god gammel David Bowie på vinyl. Finnes i bestillingsutvalget.
Veholt Bowie 70 – Alkohol 6,5 – 0,5 l – Kr. 69,90

Les også: Nye øl på polet

St. Hallvards Bærliner Weisse Guy

Som navnet kanskje røper så er dette en Berliner Weisse med en god dose bær. Dette er et samarbeidsbrygg med det danske bryggeriet Munkebo og de har valgt bringebær som smakstilsetning. Ølet er rødbrunt og har hvitt skum med middels hold. Duften er preget av bringebær, skog og rabarbra. Ølet har mye kullsyre og er nokså syrlig. Her er toner av solbær, litt karamell, rababra og en god dose med bringebær. Bærliner Weisse Guy er et friskt og syrlig bærøl. Denne passer best for seg selv. Finnes som partivare på Vinmonopolet.
St. Hallvards Bærliner Weisse Guy – Alkohol 5,2 % - 0,5 l – kr. 69,90

Les også: Forskning: – Øl gjør folk lykkeligere og mer sosiale

St. Hallvards & Munkebo Fugle-Knausen Solbær IPA

Det gode samarbeidet mellom St. Hallvards og det danske bryggeriet Munkebo fortsetter, også denne gangen med bærpreg. Solbær er ikke så enkelt å brygge med. Det er en hårfin balanse mellom å lage et øl med bærpreg, og å lage saft med ølpreg. Det første er godt mens det andre ikke er noe særlig. I dette ølet har de klart å finne den fine balansen mellom god IPA og litt solbærpreg i avslutningen. Med andre ord et dette et vellykket bærøl. Fargen er dyp gyllen, litt tåkete og skummet er kremet med godt hold. Duften er preget av blomster, kvae, ørlite brød og karamell. Smaken er fruktig og preget av mye humle, en fin maltbunn og et fint preg av solbær i avslutningen. Godt øl som bringer tankene mot sommeren som kommer en gang i fremtiden. Finnes som partivare på Vinmonopolet.

St. Hallvards Fugle-Knausen Solbær IPA – Alkohol 6,5 – 0,5 l – Kr. 69,90

Les også: Bensinstasjoner vil selge øl

Motörhead Whisky

Det var ikke bare David Bowie som tok kvelden i fjor. Også den legendariske Lemmy i Motörhead gikk over til den andre siden i en alder av 69. Ettersom undertegnede er vokst opp med Motörhead så er det nesten umulig å gå forbi en flaske hvor det er en logo som på denne. Det har kommet en del mer eller mindre vellykkede produkter med Motörheadlogo de siste årene. Lager-øl, rødvin og rosévin er noe av det som har blitt presentert. Sistnevnte må vel sies å være litt på kanten! Man kan da ikke sette en Motörheadlogo på en flaske rosévin? Whisky derimot er helt perfekt. Så selv om prisen er god så må denne nesten få fast plass i barskapet og nytes med andakt når man tar frem et Motörhead-album. Dette er en svenskprodusert singelmalt Whisky med tydelig fatpreg. Noe som selvfølgelig kommer av at den er lagret i fem år på nye amerikanske bourbonfat og seks måneder på Oloroso-fat. I utviklingen har selvfølgelig Lemmy og de andre bandmedlemmene vært med. En veldig vellykket whisky med karamell, vanilje, røyk og litt sitrus. Myk og delikat – og samtidig nok brutalitet til å passe logoen. Passer best til Ace of Spades, Overkill, Killed by Death og andre klassikere fra Motörhead. Finnes i bestillingsutvalget.

Motörhead Whisky – Alkohol 40 % - 0,7 l – kr. 879,90

Personvernpolicy