Helgens utvalgte juleøl

Denne gangen presenterer vi en salig blanding av bokser og flasker.

Her er alt fra klassiske butikkøl via julecider til mikrobrygget humlebomber. Altså noe for enhver smak.

Nordlands Juleøl

Årets juleøl for folk fra Nordland er som i fjor, og som året før der igjen. Dette ølet overrasker på ingen måte, og er nok mest for de som ønsker det trygge og sikre. Ølet har rød kobberfarge og et fint skum med litt brunt preg. Dufter av karamell, eple, honning og ørlite kaffe. Smaken har tydelig preg av karamell, god sødme og en tydelig og markert bitterhet med litt krydret preg.

Dette er ikke spesielt spennende, men er som nevnt et helt trygt valg for de som ønsker akkurat samme jul som i fjor.

Nordlands Juleøl – Alkohol 4,5 % - 0,5 l

Mack Juleøl

Juleølet fra verdens nordligste bryggeri er også i år brygget på den samme trygge og sikre oppskriften som tidligere. Det er dermed ingen store og spennende overraskelser gjemt inne i boksen fra Mack.

Fargen er mørk kobber og skummet er fint og holder seg lenge. Duft av karamell, fersken og litt sjokolade. Smaken er myk og sødmefylt med karamell, litt sitrus, fersken, sjokolade, litt kaffe og en krydret ettersmak.

Dette er et øl som er fint balansert og som har nok smak til å kunne passe til julematen. Riktignok ville vi nok ha valgt den litt mer smaksrike og kraftfulle varianten du finner i vinmonopolets hyller.

Mack Juleøl - Alkohol 4,6 % - 0,5 l

Les også: Ti juleøl du ikke bør gå glipp av

Nøgne Ø God Jul

Det blir ikke helt jul før man har smakt noe sterkt og rart fra Nøgne Ø. God Jul har med sine 8,5 prosent nok styrke og nok smak til å sette enhver i julestemning. Fargen er helt mørk og ølet har fint skum med litt brunfarge. Skummet holder seg godt. Duften er fruktig med rosin, sitrus, kaffe, sjokolade og litt lakris.

Smaken er kraftig med en god dose kaffe, sjokolade, røde bær, lakris, plommer og litt røyk. Som alltid er det rikelig med humle fra Nøgne Ø. Dette er godt og artig - og skaper julestemning.

Nøgne Ø God Jul - Alkohol 8,5 % - 0,5 l

Nøgne Ø Julequad

Dette er kraftfulle saker. Med 10 prosent blir dette nesten litt i overkant styrkemessig. Men her er så mye gode smaker at ølet, etter litt tid i glasset, blir et flott vinterøl som kan bringe julevarme inn i den mest forfrosne sjel.

Fargen er svart og Julequad har lavt brunlig skum som faller litt raskt. Duften er preget av kaffe, lakris, melasse, rosiner og alkohol. Smaken er fyldig, søtlig og litt saltig på samme tid. Kaffe, fiken, nøtter, sjokolade og lakris er noe av det som dukker opp i smaksbildet.

I dette ølet har Nøgne Ø vært litt mer moderat med humlen, noe som kler smaken fint. Drikkes temperert fra gode ølglass. Skapt for å deles.

Nøgne Ø Julequad - Alkohol 10 % - 0,5 L

Les også: Nye øl på polet

Borg Juleøl

Dette er et typisk juleøl som du finner i butikken. Det er med andre ord ingen grunn til å ha så ekstremt store forventninger til at dette er revolusjonerende på noen som helst måte. Her er det snakk om øl som skal være akkurat slik man forventer det.

Fargen er rød kobber og skummet er lyst brunt med godt holdt. Litt kaffe, karamell, fersken og en anelse krydder i duften. Til å være et butikkøl av klassisk type så er dette relativt smaksrikt med noe kaffe og sjokolade.0

Fylden er grei og en lett krydret ettersmak balanserer det hele. Et greit matøl til julen som hverken overrasker eller utfordrer smaksløkene noe særlig.

Borg Juleøl - Alkohol 4,5 % - 0,5 l

Mack mikrobryggeri Julebocken Bruse

Med en ølkork hvor det står For Those About to Rock så bringes forventningene skyhøyt for et rocka juleøl fra Mack sitt mikrobryggeri. Og det er mye mer trøkk i dette ølet enn det som kommer fra moderbryggeriet i Balsfjord.

Julebocken Bruse er brygget på vinneroppskriften fra Mack sin hjemmebryggerkonkurranse hvor Vegar Skogland gikk av med seieren. Ølet er mørkt rødbrunt og har et lavt skum med godt hold. Duften er fruktig med fersken, fiken, karamell, kaffe og litt gress.

Dette ølet er smaksrikt med en god dose mørk malt. Sitrus, bær, kaffe, tre og lakris er noe av det som kommer frem i smaksbildet. Det er kanskje ikke verdens mest julete øl, men absolutt et øl som gir mersmak.

Mack mikrobryggeri Julebocken Bruse - Alkohol 7 % - 0,5 l

Les også: Dette skal du drikke til pinnekjøtt

Lervigs Jul

Dette ølet har hentet en god dose inspirasjon fra belgiske tradisjoner. Blant annet har man hatt en god dose kandissukker i bryggekaret.

Ølet er nokså lyst i forhold til de fleste andre juleøl, med en fin rødbrun farge. Skummet er litt lavt, men holder seg lenge. Duften er preget av kaffe, plomme, karamell, litt eple og en god dose ingefær - noe som slettes ikke er så rart ettersom bryggeriet har tilsatt en god dose ingefær også. Smaken er søtlig med noe karamell og kandis, litt rosiner og et tydelig preg av ingefær og anis.

Litt uvanlig, men absolutt et øl for de som liker en liten dose med ingefær.

Lervigs Jul - Alkohol 6,8 % - 0,33 l

Grevens Julecider

At ikke noen har kommet på å lage en julerusbrus tidligere er egentlig litt underlig. Grevens Julecider med bringebærsmak er sannsynligvis så nært en julerusbrus som det er mulig å komme.

Fargen er lys rosa og det dufter sterkt av bringebær og vanilje. Smaken er veldig søt, selv om det står halvtørr på boksen. Hvis du er en stor fan av julebrus, så er dette garantert et produkt du vil sette pris på. Hvis du ikke er spesielt glad i søt bringebær så er vel det best å styre unna denne.

Uansett så er dette et artig og nyskapende produkt som sikkert finner sin fanskare.

Grevens Julecider - Alkohol 4,5 % - 0,5 l

Les også: Både vin og øl til ribbe

Frydenlund Juleøl

Dette er også en god gammel klassiker. Frydenlunds juleøl er dyp kobberrød i fargen og har et flott skum med en god dose brunt i seg. Duftene er preget av Karamell, frukt, litt gress og honning.

God og kraftig karamellsmak med litt eple, rosin og et fint krydderpreg i ettersmaken. God fylde for et butikkøl og med en god sødme som toppes av nok bitterhet til at det hele balanseres.

Dette er et godt matøl og et øl som bringer julestemning. Årets juleøl fra Frydenlund er et av de bedre klassiske butikkøl du kan finne. Et trygt valg til julen.

Frydenlund Juleøl - Alkohol 4,5 % - 0,33 l

Nøisom Lutefisk-øl

Lutefisk er en matrett som fortjener god drikke - og det har bryggeriet Nøisom også i år tatt konskvensen av og kommer med lutefisk-øl i både butikk og polstyrke.

Dette ølet er spesialdesignet til å treffe matretter som lutefisk, rakfisk og røkt laks eller ørret, men vil også kunne fungere til litt mer asiatiske retter. Fargen er gyllen og ølet har masse skum som holder seg godt. Duften er preget av sitrus, gresskar, tropiske frukter og ørlite karamell.

Smaken er dominert av humlen hvor det er en tydelig og markant bitterhet. Et veldig godt øl til lutefisken og som tåler en god akevitt ved siden av.

Nøisom Lutefisk-øl - Alkohol 5,8 % - 0,33 l

Les også:

Dette må du vite når du skal handle kjøtt til jul

Den vanskelige julen

Flere menn enn kvinner ønsker seg dingser til jul

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:01 Silva fikk sparken i Everton21:58 Frisørkjede nekter å følge pålegg – møter ministeren21:25 – Vi kan ikke godta at en sykdom som var på vei til å bli utslettet, blusser opp på denne måten21:22 Pelosi langet ut mot journalist som spurte om hun hater Trump20:32 En person skutt i Trondheim19:18 Skatteetaten endrer regler etter avsløring18:43 Tandrevold med kjempeløp og 4.-plass i Östersund18:38 Regjeringen åpner for midlertidig dobbeltflagging18:37 Frp-politiker nominerer NATO til Nobels fredspris18:20 Politivideo: Slik kommer migranter seg inn i Europa17:04 Nordmann skutt i Brasil16:46 Ulf Leirstein skal lede Stortingets PST-undersøkelser16:14 Kronprins Haakon om Mette-Marits Epstein-møter: – Hun beklager og er lei seg15:52 Britene er misfornøyd med norsk juletre15:49 Norsk hopper sendt hjem fra Russland uten gyldig visum15:45 To menn dømt for drap på tidligere MC-klubbmedlem i Asker15:26 Norsk kvinne druknet i turistparadis15:11 Økt press på Hauglie – Ap og SV truer med mistillit15:10 Mann i 30-årene siktet for voldtekt etter taxitur13:59 Nederland-duellen kan avgjøre veien videre for Norge13:55 Nytt skritt mot riksrett i USA13:50 – For tidlig å si om dette vil få konsekvenser for Kallmyr13:23 Bent Høie gir seg som nestleder i Høyre13:12 Sjuåring i Tromsø ikke utsatt for vold – døde av drukning12:57 Nye tall: Krise for jordbruksinntektene12:56 To menn dømt for heroinsmugling over svenskegrensa12:56 Savnet kvinne (85) funnet død12:40 Norsk turist kvalte mann til døde – nå blir han siktet for drap12:30 USA er like splittet som under Vietnam-krigen12:29 Karlsson og Halfvarsson står over i Lillehammer11:57 19 besetningsmedlemmer bortført fra gresk supertanker11:57 PST har drevet ulovlig innhenting av flypassasjeropplysninger11:56 Melania Trump mener professor misbrukte sønnens navn11:37 Algerammede lakseoppdrettere får øke produksjonen11:31 Mann dømt til fengsel for hjemmelaget bombe i Larvik11:16 Trumps advokat på tur til Ukraina11:09 Zlatan vil ha strengere straff for rasisme10:04 Nortura avvikler drift på Otta – 78 ansatte berørt10:03 New Zealand vil hindre terrorsiktet i å spre sitt budskap10:01 Fransk storstreik utvides09:24 Japan la fram økonomisk redningspakke09:23 Stabilt sykefravær – målet om nedgang på 10 prosent like langt unna08:53 SAS om 2019-resultatet: – Utilfredsstillende08:53 Nordmenn flest drikker alkohol kun i helga08:52 Over 20 prosent færre passasjerer for Norwegian07:27 Utslitte polfarere ønsker foreløpig ikke helikopter07:17 Bil truffet av gjenstand fra vogntog på Stordabrua – utenlandsk mann døde07:15 Mourinho: – United var ikke bare bedre enn oss. De var mye bedre07:11 Forsvaret forsøker å selge F-16 og Sea King07:11 Russland bygger avansert superbase for kampfly nær Arktis07:08 Flere fjelloverganger stengt06:30 Nær 100 utmarkskommuner refser forslag om kraftskatt06:24 To døde etter skyting i Norrköping i Sverige06:11 Frankrike vil gå i stå under storstilt protest mot pensjonsreform06:00 FN-støttet elprosjekt er blitt het potet for Venezuelas opposisjon06:00 Drømmeopplegg på gang for Norge i håndball-VM05:57 Huawei saksøker USA igjen05:53 Tidligere oljefond-sjef mener nytt styre mangler kompetanse05:50 Dette skjer i dag05:37 Dette skjedde i natt05:30 Trettebergstuen: – Mette-Marit har vist dårlig dømmekraft05:04 Skitten overraskelse traff bonden midt i fjeset05:03 Marineansatt drepte to sivilt ansatte på marinebase på Hawaii05:00 Frp ypper til oljestrid med Høyre04:52 Presidentvalget i Bolivia var manipulert03:39 40.000 marsjerte i protest i Colombia03:18 Full meslingkrise på Samoa – alle skal vaksineres03:12 Taus veidirektør vil først snakke i januar02:39 Stavanger-lege fratatt autorisasjon for tredje gang02:13 Hevder Iran har utviklet kortdistanseraketter01:59 Skredsak mot Osterøy kommune henlagt01:18 58 migranter døde da båt sank utenfor Mauritania01:07 De rødgrønne enige om å øke matsikkerhet00:15 En person omkom i trafikkulykke i Nordland00:04 Telenor gransker svindel i pakistansk bank23:54 Mané herjet da Liverpool vant målfest mot byrivalen23:53 Dropper omstridt metode for å stoppe nettmobbing22:47 Abraham tilbake med scoring og målgivende i Chelsea-seier22:45 Fire personer i arbeidsulykke i Nordland – kan ikke hentes på grunn av været22:44 Åtte savnet etter at bygning raste sammen i Polen22:30 Rashford-dobbel reddet Solskjær i Mourinho-møtet på Old Trafford21:40 Mann (33) siktet for drapsforsøk i Sverige – tiltalt for politivold i Norge21:14 Norsk båt stjålet av menneskesmuglere21:00 Stor økning i pasientvold på Ullevål sykehus20:58 Mann pågrepet i Russland for å ha lurt migranter med falsk finskegrense20:44 200 ansatte har fått permitteringsvarsel i Risa AS20:33 Kolonial.no endrer praksis: – Glad for at kundene har pushet på19:57 Tybring-Gjedde om pølseservering: – Første gang jeg har fått gjennomslag i norsk politikk19:21 Raserte dugnadsprosjekt på togstasjon: – Jeg hadde bare lyst til å gjøre noe hyggelig og morsomt19:02 Drama på Grønland: På fem timer forsvant to tredjedeler av innsjøen18:48 Passasjerer satt to timer i mørkt tog18:42 EØS stoppet palmeolje-forbud: – Viktig at vi går videre18:31 Trump mener riksrettsrapporten er en vits18:21 Fourcade knuste Bø-brødrene på normaldistansen i Östersund18:18 Julie (20) vil ikke skifte med gutta – nå skal hun få slippe16:57 Blodig skikk sjokkerer verden: – Det er ingen medfølelse16:53 Person funnet med stikkskader på Grorud i Oslo16:38 Stein Erik Hagen har solgt Farris Bad15:53 Trump kaller Trudeau falsk etter vitsevideo15:33 Kjersti Monland går av som ytelsesdirektør i Nav
Siste nytt
22:01SportSilva fikk sparken i Everton21:58PengerFrisørkjede nekter å følge pålegg – møter ministeren21:25Helse og livsstil– Vi kan ikke godta at en sykdom som var på vei til å bli utslettet, blusser opp på denne måten21:22VerdenPelosi langet ut mot journalist som spurte om hun hater Trump20:32NorgeEn person skutt i Trondheim19:18PengerSkatteetaten endrer regler etter avsløring18:43SportTandrevold med kjempeløp og 4.-plass i Östersund18:38NorgeRegjeringen åpner for midlertidig dobbeltflagging18:37NorgeFrp-politiker nominerer NATO til Nobels fredspris18:20VerdenPolitivideo: Slik kommer migranter seg inn i Europa17:04VerdenNordmann skutt i Brasil16:46NorgeUlf Leirstein skal lede Stortingets PST-undersøkelser16:14NorgeKronprins Haakon om Mette-Marits Epstein-møter: – Hun beklager og er lei seg15:52VerdenBritene er misfornøyd med norsk juletre15:49SportNorsk hopper sendt hjem fra Russland uten gyldig visum15:45NorgeTo menn dømt for drap på tidligere MC-klubbmedlem i Asker15:26VerdenNorsk kvinne druknet i turistparadis15:11PolitikkØkt press på Hauglie – Ap og SV truer med mistillit15:10NorgeMann i 30-årene siktet for voldtekt etter taxitur13:59SportNederland-duellen kan avgjøre veien videre for Norge13:55PolitikkNytt skritt mot riksrett i USA13:50Politikk– For tidlig å si om dette vil få konsekvenser for Kallmyr13:23PolitikkBent Høie gir seg som nestleder i Høyre13:12NorgeSjuåring i Tromsø ikke utsatt for vold – døde av drukning12:57NæringslivNye tall: Krise for jordbruksinntektene12:56NorgeTo menn dømt for heroinsmugling over svenskegrensa12:56NorgeSavnet kvinne (85) funnet død12:40VerdenNorsk turist kvalte mann til døde – nå blir han siktet for drap12:30StemmerUSA er like splittet som under Vietnam-krigen12:29SportKarlsson og Halfvarsson står over i Lillehammer11:57Verden19 besetningsmedlemmer bortført fra gresk supertanker11:57NorgePST har drevet ulovlig innhenting av flypassasjeropplysninger11:56VerdenMelania Trump mener professor misbrukte sønnens navn11:37PengerAlgerammede lakseoppdrettere får øke produksjonen11:31NorgeMann dømt til fengsel for hjemmelaget bombe i Larvik11:16VerdenTrumps advokat på tur til Ukraina11:09SportZlatan vil ha strengere straff for rasisme10:04PengerNortura avvikler drift på Otta – 78 ansatte berørt10:03VerdenNew Zealand vil hindre terrorsiktet i å spre sitt budskap10:01PengerFransk storstreik utvides09:24PengerJapan la fram økonomisk redningspakke09:23Helse og livsstilStabilt sykefravær – målet om nedgang på 10 prosent like langt unna08:53PengerSAS om 2019-resultatet: – Utilfredsstillende08:53Helse og livsstilNordmenn flest drikker alkohol kun i helga08:52PengerOver 20 prosent færre passasjerer for Norwegian07:27NorgeUtslitte polfarere ønsker foreløpig ikke helikopter07:17NorgeBil truffet av gjenstand fra vogntog på Stordabrua – utenlandsk mann døde07:15SportMourinho: – United var ikke bare bedre enn oss. De var mye bedre07:11NorgeForsvaret forsøker å selge F-16 og Sea King07:11NorgeRussland bygger avansert superbase for kampfly nær Arktis07:08NorgeFlere fjelloverganger stengt06:30PengerNær 100 utmarkskommuner refser forslag om kraftskatt06:24VerdenTo døde etter skyting i Norrköping i Sverige06:11VerdenFrankrike vil gå i stå under storstilt protest mot pensjonsreform06:00VerdenFN-støttet elprosjekt er blitt het potet for Venezuelas opposisjon06:00SportDrømmeopplegg på gang for Norge i håndball-VM05:57VerdenHuawei saksøker USA igjen05:53PengerTidligere oljefond-sjef mener nytt styre mangler kompetanse05:50NorgeDette skjer i dag05:37NorgeDette skjedde i natt05:30KulturTrettebergstuen: – Mette-Marit har vist dårlig dømmekraft05:04VerdenSkitten overraskelse traff bonden midt i fjeset05:03VerdenMarineansatt drepte to sivilt ansatte på marinebase på Hawaii05:00NorgeFrp ypper til oljestrid med Høyre04:52PolitikkPresidentvalget i Bolivia var manipulert03:39Verden40.000 marsjerte i protest i Colombia03:18Helse og livsstilFull meslingkrise på Samoa – alle skal vaksineres03:12NorgeTaus veidirektør vil først snakke i januar02:39NorgeStavanger-lege fratatt autorisasjon for tredje gang02:13VerdenHevder Iran har utviklet kortdistanseraketter01:59NorgeSkredsak mot Osterøy kommune henlagt01:18Verden58 migranter døde da båt sank utenfor Mauritania01:07NorgeDe rødgrønne enige om å øke matsikkerhet00:15NorgeEn person omkom i trafikkulykke i Nordland00:04PengerTelenor gransker svindel i pakistansk bank23:54SportMané herjet da Liverpool vant målfest mot byrivalen23:53KulturDropper omstridt metode for å stoppe nettmobbing22:47SportAbraham tilbake med scoring og målgivende i Chelsea-seier22:45NorgeFire personer i arbeidsulykke i Nordland – kan ikke hentes på grunn av været22:44VerdenÅtte savnet etter at bygning raste sammen i Polen22:30SportRashford-dobbel reddet Solskjær i Mourinho-møtet på Old Trafford21:40NorgeMann (33) siktet for drapsforsøk i Sverige – tiltalt for politivold i Norge21:14NorgeNorsk båt stjålet av menneskesmuglere21:00NorgeStor økning i pasientvold på Ullevål sykehus20:58VerdenMann pågrepet i Russland for å ha lurt migranter med falsk finskegrense20:44Penger200 ansatte har fått permitteringsvarsel i Risa AS20:33PengerKolonial.no endrer praksis: – Glad for at kundene har pushet på19:57NorgeTybring-Gjedde om pølseservering: – Første gang jeg har fått gjennomslag i norsk politikk19:21NorgeRaserte dugnadsprosjekt på togstasjon: – Jeg hadde bare lyst til å gjøre noe hyggelig og morsomt19:02VerdenDrama på Grønland: På fem timer forsvant to tredjedeler av innsjøen18:48NorgePassasjerer satt to timer i mørkt tog18:42PolitikkEØS stoppet palmeolje-forbud: – Viktig at vi går videre18:31VerdenTrump mener riksrettsrapporten er en vits18:21SportFourcade knuste Bø-brødrene på normaldistansen i Östersund18:18NorgeJulie (20) vil ikke skifte med gutta – nå skal hun få slippe16:57VerdenBlodig skikk sjokkerer verden: – Det er ingen medfølelse16:53NorgePerson funnet med stikkskader på Grorud i Oslo16:38PengerStein Erik Hagen har solgt Farris Bad15:53VerdenTrump kaller Trudeau falsk etter vitsevideo15:33NorgeKjersti Monland går av som ytelsesdirektør i Nav