Ti juleøl du ikke bør gå glipp av

Vi fortsetter vår reise inn i juleølets magiske verden.

I år er utvalget enormt og denne uken er det ti nye varianter som presenteres. Blant disse finner du alt fra vanlige klassiske norske juleøl til massive porterøl med kraft og trykk.

Aass Premium Juleøl

Norges eldste bryggeri kommer med flere klassiske varianter i år. Sist smakte vi på det Aass Vellagret, denne gangen er det Premium som står på tur.

Med sine 6,5 % er dette et litt snillere øl, men fremdeles er det godt med smak. Ølet har dyp kobberrød farge og et fint skum med litt brunt i seg. Duften er preget av karamell, kaffe og litt krydder. Smaken er preget av god sødme, fin fylde og litt bitterhet. Brent karamell, kaffe og noe tørkede frukter.

Dette er et trygt og godt juleøl som er akkurat slik man forventer at et norsk juleøl skal smake. Godt til julematen og med akevitten.
Aass Premium Juleøl – Alkohol 6,5 % - 0,33 l

Les også: Nå kommer Juleølet!

Austmann Vintersolverv

Krydrete øl kan gi veldig god julestemning, noe Austmann skaper med sitt Vintersolvervøl. Fargen er mørk rødbrun og ølet har et fint skum som holder seg godt i glasset.

Duften minner om en riktig godt krydret julekake med en god dose nellik og kardemomme. Her er det også godt med kaffe og karamell og litt honning og sitrus. Smaken er kraftig og krydrete med mørk sjokolade, god kaffe og litt røde bær. Dette ølet er ikke til julemiddagen, men det er et øl til å kose seg med.

Her finner du masse god julestemning og en veldig behagelig og lang ettersmak av julens krydder.
Austmann Vintersolverv – Alkohol 6,9 % - 0,33 l

Berentsens Jule Avec

Dette juleølet er kraftig både på smak og i styrke. Det er også et øl som det er lett å like. Fargen er mørk rødbrun og ølet har et fint brunlig skum med godt hold.

Dufter av kaffe, tørkede frukter, malt, en anelse sitrus og honning. Det er et tydelig alkoholpreg i både duft og smak, uten at dette blir sjenerende. Smaken er mektig med mye maltpreg. Her finner man sjokolade, fiken, kaffe, et hint av lakris og krydder.

Ølet er veldig varmende og aromatisk og fremstår som en avec. Berentsens Jule Avec er et kraftig øl som fortjener gode glass, rett temperatur – og god tid.
Berentsens Jule Avec – Alkohol 9 % - 0,33 l

Les også: Nye øl på polet

CB Juleøl

Dette er et klassisk juleøl med de smaker man forventer av et slikt øl. Her har man ikke funnet opp kruttet på nytt, men satser heller på å lage et øl som skal passe til julematen og som smaker akkurat slik som man forventer av et godt norsk juleøl.

Fargen er dyp mahogni og skummet er fyldig og henger lenge i glasset. Dufter av karamell, vanilje, hint av sitrus og ørlite banan. Veldig klassisk i smaken, med god sødme og fylde. Mye karamell og litt krydret ettersmak med hint av sitrus.

Et balansert matøl som vil fungere godt til julens matretter.
CB Juleøl – Alkohol 6,5 % - 0,33 l

Ego Brygghus Juleøl Sterk

Dette juleølet kommer fra et relativt nytt mikrobryggeri som ligger litt utenfor Fredrikstad. Bryggeriet produserte sitt første øl i 2014 og kommer i år med juleøl i både butikk og polstyrke.

Det sterkeste juleølet er en kraftig opplevelse med masse smak. Fargen er mørk rødbrun og skummet er fyldig med godt hold og fin brunfarge. Duften er veldig aromatisk med sjokolade, kaffe, røyk og litt sitrus. Smaken er massiv og fyldig med masse godsaker som kaffe, røyk, sjokolade, litt sitrus, fiken og vanilje. Dette er virkelig et øl med mye smak.

Hvis du setter pris på svært smaksrike øl med masse deilig mørke malttoner så er dette et øl du bør få med deg. Ego Brygghus har med dette ølet levert et øl som er i toppklasse.
Ego Brygghus Juleøl Sterk – Alkohol 7 % - 0,5 l

Les også: Drikk fra en utømmelig rødvinsfontene - helt gratis!

Hansa Julebrygg Ekstra Vellagret

Med så mange rare og underfundige juleøl på markedet er det fort gjort å miste oversikten. Heldigvis er det fremdeles en god del klassiske juleøl som du kan være helt sikker på smaker slik du forventer et godt juleøl skal smake, og som passer til julematen.

Hansa Julebrygg er et slikt øl. Fargen er dyp rubinrød og skummet er litt brunt. Duften er preget av karamell, sjokolade, kaffe og litt vanilje. Ølet har en fin sødme og en behagelig bitterhet i avslutningen.

Smaker av karamell, sjokolade og litt tørkede frukter.
Hansa Julebrygg Ekstra Vellagret – Alkohol 6,5 % - 0,33 l

Hornbeer Winterporter

Det er vel få ting som kan slå en skikkelig flott porter på en vinterkveld. Dette er et øl som er spesialdesignet for nettopp det.

En kraftfull porter som er toppet med en god dose honning er oppskriften det danske bryggeriet Hornbeer har for å få liv i forfrosne lemmer i vinterlandet. Ølet er svart og har lavt brunt skum. Dufter av masse kaffe, rosin, tørkede frukter og sjokolade. Smaken er preget av masse mørk malt, litt bitter sjokolade, kraftig kaffe og et sting av honning.

Dette er et øl som må serveres litt temperert for å få frem alle smaksnyansene. En veldig potent porter som gjerne kan nytes med litt god sjokolade.
Hornbeer Winterporter – Alkohol 8,6 % - 0,5 l

Les også: EU forbyr gløgg «med no' godt i»

Kinn Thomasmesse

Et øl som dette må med i enhver seriøs juleølomtale. Det er rett og slett et av de aller beste juleøl du finner på det norske markedet.

Fargen er mørk rødbrun og skummet er lett brunlig. Mye duft av sjokolade, kaffe, rosiner, plomme, lakris og en god dose alkohol. Smaken er massiv, myk, kraftig og varmende. Kaffe, sjokolade og et fint og behagelig humlepreg er noe av det du finner i denne flotte flasken.

Dette er et øl som er skapt for å dele med gode venner foran en peis i en hytte. Det er også et veldig godt julegavetips til en god venn. Thomasmesse er rett og slett et fabelaktig godt juleøl i en akkurat passe stor flaske.
Kinn Thomasmesse – Alkohol 10,5 % - 0,75 l

Nøisom Olav den Heldige

En Imperial Stout er ikke det dummeste valget man kan ta når man skal kose seg en vinternatt. Mektig, varmende og veldig smaksrikt er en grei beskrivelse av denne øltypen.

Nøisom bryggeri slipper også i år ølet Olav den Heldige på markedet. Dette er en Imperial Stout med en fin liten dose med Habanerochili, akkurat nok til at det gir ølet et ekstra lite piff. Fargen er helt mørk og ølet har et lavt brunlig skum. Duften er preget av mye mørk malt, kaffe, vanilje, rosiner og litt pepper. Smaken er i samme retning med en meget varmende følelse.

Dette ølet kan oppleves som litt voldsomt i starten, men etter en liten stund i glasset så åpner det seg og smakene harmoniserer da veldig godt. Olav den Heldige er et skikkelig koseøl.
Nøisom Olav den Heldige – Alkohol 8,2% - 0,33 l

Poppels Julporter Tvåtusensexton

Det svenske bryggeriet Poppels befinner seg i Jonsred, et lite stykke utenfor Göteborg. Her brygger 15 ølentusiaster spennende øl i artige flasker – og i år kommer de med en fin liten juleporter som du finner i Vinmonopolets hyller.

Fargen på denne er helt svart og ølet har et fint skum med litt brunt i seg. Duften er preget av kaffe, røde bær, mørk sjokolade og ingefær. Smaken er myk og delikat med mye kaffe og bær.

Ølet er tilsatt ingefær, kanel og allehånde. Dette er gjort på en såpass elegant måte at det ikke tar over, men gir ølet et fint preg av julekrydder.
Poppels Julporter Tvåtusensexton – Alkohol 5,5 % - 0,33 l

Til helgen kommer vi med ti nye godbiter!

Les også:

Mange knallgode viner på polet nå

Bensinstasjoner vil selge øl

Denne øl-bilen kjører uten sjåfør

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:05 Mann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45 Ett av tre barn i verden under fem år er feilernært02:28 Fiskekvotene redusert i Østersjøen02:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43 2.500 nasjonale skatteklagesaker i kø i Stavanger01:42 Hellas evakuerer overfylt migrantleir01:19 USA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11 Tenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03 Kriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52 Fellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16 Dagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11 Pentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10 Trump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40 13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22 Støre åpner for EØS-utredning23:04 Newsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52 Carlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42 Rasismekaos overskygget Englands målfest21:45 Ansatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01 Pelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55 Syriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24 Nordmann omkom i Tyrkia20:22 Politiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56 Politiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17 Mann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33 Kvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04 Kilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32 Tyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27 17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00 Halvert antall anker behandles av Høyesterett15:28 Hun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45 Norwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44 Lagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38 Spania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36 Turist knivdrept i Tunisia14:26 Ryggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16 Enken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07 Trump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56 Brexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44 Politikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34 Sykkellegende ute av intensiven etter ulykke13:15 Selskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04 Tyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51 Rettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43 Norge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28 Zlatan-statue full av skrivefeil12:20 PFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00 Espresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00 Fortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55 Narkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50 Erdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39 Mette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22 Vy øker togkapasiteten på Østlandet11:12 Giggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05 Terrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05 Fem pågrepet etter Paris-angrep10:23 Pizza med plast tilbakekalles09:59 Byggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53 Norge stadig mer populært blant utlendinger09:50 Katalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35 Syrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35 29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34 Svennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29 P4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26 Nå skal Slottsparken sikres mot biler08:54 2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38 – Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid08:26 Ap fortsetter å lede Longyearbyen08:10 Foreldrepar i USA krever at Norge dekker 60 millioner kroner i pleieutgifter til datteren07:39 Kallmyr vil at fotballvold anmeldes07:31 Halve Kirkemøtet vil ikke stille krav om ansattes samlivsform07:30 Polens regjeringsparti mot brakseier06:43 Rumensk stopperkrise før kampen mot Norge06:25 Ecuador gjeninnfører drivstoffstøtte etter demonstrasjoner06:20 Sprukket damprør utløste brannalarm ved sagbruk i Hedmark06:09 Skotsk dommer for Norge i Romania06:06 Søk etter savnede i Japan fortsetter06:00 Storrøykere får hjelp til å stumpe røyken05:50 Dette skjer i dag05:40 Bilfører siktet for ruskjøring etter kollisjon med trailer05:30 Dette skjedde i natt05:17 Boligkjøper fikk erstatning for trang parkeringsplass05:00 Færre ansatte i departementer og direktorater04:11 Antall representanter med minoritetsbakgrunn i Oslo Ap over halvert på åtte år03:53 Politiet i København etterforsker mulig eksplosjon03:32 Økning i kjønnssykdommer knyttes til nettdating02:58 California hever aldersgrensen for overgrepsanmeldelser02:53 Verft varsler om forsinkelser for nye kystruteskip02:00 Avis: Russiske fly bombet fire sykehus i Syria01:59 Tyv stjal kunstinstallasjon fra rundkjøring01:03 Hunter Biden trekker seg fra styrejobb i selskap23:46 Undersøkelse: Én av fire ga samtykke til å gi fra seg alle personlige data på Facebook23:00 Liverpool-stjerne senket Hviterussland med lekkert langskudd, mens Tyskland vant med 10 mann22:54 Norsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:54 Gareth Bale utlignet og holdt liv i Wales' EM-håp22:52 Smell for Orbans parti i lokalvalg22:47 Norsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA
Siste nytt
03:05NorgeMann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45VerdenEtt av tre barn i verden under fem år er feilernært02:28VerdenFiskekvotene redusert i Østersjøen02:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43Norge2.500 nasjonale skatteklagesaker i kø i Stavanger01:42VerdenHellas evakuerer overfylt migrantleir01:19VerdenUSA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11NorgeTenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03NorgeKriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52NorgeFellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16NorgeDagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11VerdenPentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10VerdenTrump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40Norge13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22PolitikkStøre åpner for EØS-utredning23:04VerdenNewsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52SportCarlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42SportRasismekaos overskygget Englands målfest21:45PengerAnsatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01PolitikkPelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55VerdenSyriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24NorgeNordmann omkom i Tyrkia20:22VerdenPolitiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56NorgePolitiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17NorgeMann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04VerdenKilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32VerdenTyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27Norge17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00NorgeHalvert antall anker behandles av Høyesterett15:28StemmerHun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45ReiseNorwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44SportLagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38VerdenSpania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36VerdenTurist knivdrept i Tunisia14:26NorgeRyggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16VerdenEnken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07PolitikkTrump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56PolitikkBrexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44PolitikkPolitikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34SportSykkellegende ute av intensiven etter ulykke13:15NorgeSelskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04NorgeTyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51SportRettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43NorgeNorge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28SportZlatan-statue full av skrivefeil12:20NorgePFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00PengerEspresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00NorgeFortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55NyheterNarkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50VerdenErdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39VerdenMette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22NorgeVy øker togkapasiteten på Østlandet11:12NorgeGiggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05NorgeTerrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05NorgeFem pågrepet etter Paris-angrep10:23Helse og livsstilPizza med plast tilbakekalles09:59PengerByggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53ReiseNorge stadig mer populært blant utlendinger09:50VerdenKatalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35VerdenSyrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35Norge29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34SportSvennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29PengerP4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26NorgeNå skal Slottsparken sikres mot biler08:54Norge2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38Verden– Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid08:26PolitikkAp fortsetter å lede Longyearbyen08:10PengerForeldrepar i USA krever at Norge dekker 60 millioner kroner i pleieutgifter til datteren07:39SportKallmyr vil at fotballvold anmeldes07:31NorgeHalve Kirkemøtet vil ikke stille krav om ansattes samlivsform07:30NorgePolens regjeringsparti mot brakseier06:43SportRumensk stopperkrise før kampen mot Norge06:25VerdenEcuador gjeninnfører drivstoffstøtte etter demonstrasjoner06:20NorgeSprukket damprør utløste brannalarm ved sagbruk i Hedmark06:09SportSkotsk dommer for Norge i Romania06:06VerdenSøk etter savnede i Japan fortsetter06:00NorgeStorrøykere får hjelp til å stumpe røyken05:50NorgeDette skjer i dag05:40NorgeBilfører siktet for ruskjøring etter kollisjon med trailer05:30NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeBoligkjøper fikk erstatning for trang parkeringsplass05:00NorgeFærre ansatte i departementer og direktorater04:11NorgeAntall representanter med minoritetsbakgrunn i Oslo Ap over halvert på åtte år03:53VerdenPolitiet i København etterforsker mulig eksplosjon03:32VerdenØkning i kjønnssykdommer knyttes til nettdating02:58VerdenCalifornia hever aldersgrensen for overgrepsanmeldelser02:53NorgeVerft varsler om forsinkelser for nye kystruteskip02:00VerdenAvis: Russiske fly bombet fire sykehus i Syria01:59NorgeTyv stjal kunstinstallasjon fra rundkjøring01:03VerdenHunter Biden trekker seg fra styrejobb i selskap23:46NorgeUndersøkelse: Én av fire ga samtykke til å gi fra seg alle personlige data på Facebook23:00SportLiverpool-stjerne senket Hviterussland med lekkert langskudd, mens Tyskland vant med 10 mann22:54VerdenNorsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:54SportGareth Bale utlignet og holdt liv i Wales' EM-håp22:52VerdenSmell for Orbans parti i lokalvalg22:47VerdenNorsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA