Slik dekorerer du cupcakes

Forskjellen mellom cupcakes og muffins skal være at muffins er et bakverk i porsjonsform, mens cupcake er en kake i porsjonsform. Foto: Kim Holte
Forskjellen mellom cupcakes og muffins skal være at muffins er et bakverk i porsjonsform, mens cupcake er en kake i porsjonsform. Foto: Kim Holte

Det er ikke så vanskelig å lage flotte roser på cupcakes som det kanskje kan se ut som.

Bruk en sprøytepose med tipp. Hold sprøyteposen nesten vannrett, 45 grader eller halvveis mellom vertikal og horisontal og bruk begge hendene. Start i midten på rosen og fortsett utover til du treffer muffinsformkanten.

Like viktig som vinkelen, er retningen du jobber i. Tenk deg at sprøyteposen skal jobbe med klokka, i sirkelbevegelser. Venstrehendte bør jobbe fra venstre til høyre.

(Saken fortsetter under)

Snurr på toppen

Steg 1:

Bruk sprøyteposen med 1M tipp. Sprøyteposen skal være 90 grader, rett ned mot underlaget. Begynn sprøytingen på kanten og jobb deg rundt og innover på muffinsen. Når du kommer til senter, stopper du å trykke, og trekker sprøyteposen vekk.

Steg 2:

Lag en ny spiral med krem litt innenfor den første.

Steg 3:

Da er muffinsen klar til å dekoreres med kakestrøssel eller annen pynt.

Tips! Vakker blomsterpynt kan du enkelt lage ved å trykke ut sukkerpasta i søte former. Pynt gjerne med en spiselig perle i midten!

Les også:

Saftig mandelpai

Marsipankake med valnøtter og bringebær

Deilig sjokoladekake med bringebærfyll

Saken er tidligere publisert på Klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden