Drinkene som er så gode at de bør drikkes sittende

Foto: Klikk
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det fortjener du!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er på tide å ta seg en drink.

Jeg synes det er noe hyggelig over den setningen. Det er som forteller til seg selv at han fortjener en belønning.

Og noen dager, ofte helgedager, fortjener man å sette seg ned, med en god drink.

Og: Hvilke drinker er det da som gjelder?

Se det er ikke et enkelt spørsmål.

Noen drinker hører for evig og alltid hjemme i en hotellobby. Dry martini er den mest opplagte. Det er ikke en drink man setter seg ned med.

Det er heller ikke French 75. Selv om den er aldri så god. Gin og champagne i samme glass er eksplosivt. Men, dypt nede i en stol med en bok, blad eller avis?

Nei. Den drinken har en annen misjon.

Av de drinkene jeg har likt best den siste tiden er Port Tonic. Det er altså en blanding av hvit portvin og tonic (forholdet er 1:3) med en skvis lime.

Men, er det egentlig en sitt-ned, drink?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nja.

Jeg tenker det er mer en sånn myk start på fredag eller lørdag kveld.

Så, jeg havner på til slutt på to fettere.

Den ene er langt mer elegant enn den andre. Og det på tross av at det bare skiller en en eneste ingrediens.

Negroni er, for meg, den ultimate sitt-ned-drinken. Den er sterk, ja visst. Og det å kjenne hvordan stress og slagg slipper taket etter noen minutter med negroni, er nok til å få forståelse for den kretsen av entusiaster som mener ingrediensene bør gies på resept.

De er for øvrig: Gin, martini rosso og noilly prat.

Negroni er en elegant drink.

Om du har lyst på en drink med skjegg, så er er det fetteren du skal hilse på. Boulevardier. Da bytter du ut gin med whisky. Den rampete fetteren viser raskt hvem han er.

Oppskriftene finner du nedenfor.

Les også:

Den mest trendy drinken akkurat nå

Liker du Cosmopolitan, liker du denne

Velkomstdrinkene du serverer til festen

Saken er først publisert på Klikk.no