Hva er vel høsten uten fårikål?
Du finner neppe en mer klassisk oppskrift på fårikål enn denne oppskriften. Lammekjøtt, kål, pepper, poteter og vann er alt som skal til.
Artikkelen fortsetter under annonsen
Slik gjør du det:
Del hodekål i båter.
Legg kjøtt og kål lagvis i en kasserolle. Strø salt og pepper mellom lagene. (Pepperkornene kan legges i en spesiell pepperholder eller i en gaspose.)
Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt, 1 1/2 - 2 timer.
Kjøtt fra sau trenger lengre trekketid enn kjøtt fra lam.
Server fårikålen rykende varm på varme tallerkener. Nykokte poteter hører med.
Tips: fårikålen kan eventuelt jevnes ved å strø 1-2 ss hvetemel mellom hvert lag av kjøtt og kål.
Oppskriften er først publisert på Klikk.no
Les også: