Meny

Hva er vel høsten uten fårikål?

Foto: Foto: Astrid Hals / matprat.no
Du finner neppe en mer klassisk oppskrift på fårikål enn denne oppskriften. Lammekjøtt, kål, pepper, poteter og vann er alt som skal til.

Slik gjør du det:

Del hodekål i båter.

Legg kjøtt og kål lagvis i en kasserolle. Strø salt og pepper mellom lagene. (Pepperkornene kan legges i en spesiell pepperholder eller i en gaspose.)

Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt, 1 1/2 - 2 timer.

Kjøtt fra sau trenger lengre trekketid enn kjøtt fra lam.

Server fårikålen rykende varm på varme tallerkener. Nykokte poteter hører med.

Tips: fårikålen kan eventuelt jevnes ved å strø 1-2 ss hvetemel mellom hvert lag av kjøtt og kål.

Oppskriften er først publisert på Klikk.no

Les også:

Forskning: – Øl gjør folk lykkeligere og mer sosiale

Skal du drikke øl eller vin til fårikål?

Populært