Hva er vel høsten uten fårikål?

Foto: Foto: Astrid Hals / matprat.no
Foto: Foto: Astrid Hals / matprat.no
Artikkelen fortsetter under annonsen

Du finner neppe en mer klassisk oppskrift på fårikål enn denne oppskriften. Lammekjøtt, kål, pepper, poteter og vann er alt som skal til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik gjør du det:

Del hodekål i båter.

Legg kjøtt og kål lagvis i en kasserolle. Strø salt og pepper mellom lagene. (Pepperkornene kan legges i en spesiell pepperholder eller i en gaspose.)

Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt, 1 1/2 - 2 timer.

Kjøtt fra sau trenger lengre trekketid enn kjøtt fra lam.

Server fårikålen rykende varm på varme tallerkener. Nykokte poteter hører med.

Tips: fårikålen kan eventuelt jevnes ved å strø 1-2 ss hvetemel mellom hvert lag av kjøtt og kål.

Oppskriften er først publisert på Klikk.no

Les også:

Forskning: – Øl gjør folk lykkeligere og mer sosiale

Skal du drikke øl eller vin til fårikål?