Hils på drinken Boulevardier

BOULEVARDIER: En nydelig drink som sier klart og tydelig fra at den er en drink
BOULEVARDIER: En nydelig drink som sier klart og tydelig fra at den er en drink

For deg som liker drinker er dette dråpen.

Drinkenes verden er uforutsigbar. Og uoversiktelig.

Dette universet er full av hemmeligheter. Og overraskelser.

La meg forklare. Jeg måtte bli godt voksen før jeg fikk smaken på Dry martini. En drink som gikk meg hus forbi før jeg fikk heim, kan du si.

James Bond hadde jo gjort det umulig å ikke ha hørt om den, men drinken hadde allikevel ikke nådd mine lepper. Kunne gin og ørlite vermouth være noe godt?

Åh jada...

Det samme med Negroni. Og denne er utgangspunktet for mitt nye bekjentskap, The boulevardier.

Oh Lord.

Den tok meg med storm. Høststormen. Ja, for dette er en drink som på underlig vis smaker av høst.

Om man kjenner til negroni er veien veldig kort til en boulevardier. En negroni har like deler Noily Prat, campari og gin. (Noen bytter noilly prat med martini rosso, noen bytter campari med martini rosso etc...).

Det som en boulevardier til en boulevardier er at man bytter ut gin med whisky. Og det snur opp-ned på hele opplevelsen.

Om man tenker seg at Negroni er ren og elegant og balansert, så er dette den rå, rustne fetteren som biter fra seg. Om en negroni gir deg et kompliment, forteller boulevardieren deg sannheten.

Drinkblandepolitisk er spranget lite. Men, smaksbildet forandrer fullstendig karakter. Det som å slippe en gira Iggy Pop inn på festen. Eller å sette på låta Fiesta av The pogues og tenke at det er boulevardieren som kommer på bordet etter 30 sekunder. En boulevardier er den drinken med stor D du alltid har lengtet etter. Og det skjønner du når du har en i hånda.

Noen mener at opprinnelsen til Negroni kom da Fosco Scarselli bokstavelig talt ville sprite opp yndlingsdrinken sin, The americano. Den besto av rød vermut, campari og soda. Bartenderen var snarrådig og byttet soda med gin, og voila!

Mye tyder på at boulevardier ikke ble unfanget av en skotsk negronielsker som hadde gått tom for gin.

Slett ikke. Bartenderne som kan sin (alltid uetterrettelige) historie forteller om en viss Erskine Gwynne. I 1920-tallets Paris drev den velstående amerikaneren et litterært magasin ved navnet The boulevardier. Og drinken med de tre ingrediensene er oppkalt etter ham. Sies det.

Saken er først publisert på Klikk.no

Les også:

Oppskrift på blomkålssuppe

Oppskrift på strikkelue alle kan strikke

Oppskrift på amerikanske pannekaker

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden