Bakte horn med ost og skinke

OPPSKRIFT PÅ HORN: Det er så godt at det nesten er dumt la være å bake.
OPPSKRIFT PÅ HORN: Det er så godt at det nesten er dumt la være å bake. Foto: Erik Hannemann
Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er noen knalltips til hvordan de blir skikkelig god.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Varme horn med ost og skinke. Jeg hadde nesten glemt hvor godt det der.

Bruksområdene til bakte horn er mange. De er kjekke å ha med på lange bilturer. Eller flyturer. Alle blir glade om du trekker dem opp av hatten.

I familier er gjerne noen dager travlere enn andre. Og det var grunnen til at bakte horn dukket opp igjen.

Horn kan fint ta rollen som en halv-middag. Altså det du spiser før korpsøving, spanskkurs, klatring, badminton eller hva det nå er folk driver med.

Slik: Inn i ovnen med «horn med skinke og ost» og noen gulrøtter mens vi venter. Så bærer det av sted - og forhåpentligvis er det en roligere middag i vente etter dagens ettermiddagsaktiviteter.

Man kan enten sette deigen på morgenen (yeah, right...) eller kvelden i forveien. Da kan man sette en slik deig i kjøleskapet slik at gjæren får jobbe langsomt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med litt etterheving og kjevling bruker man kanskje 45 minutter, men da er det også tid til å pakke bager og kanskje gjøre ei lekse.

Selv synes jeg det er helt ok å fryse ned bakte horn. De blir helt fine i ovnen (selv om det ikke er helt som nybakt). Og strengt tatt: Dette er det eneste som virkelig funker som halv-middag.

Les også: Oppskrift på strikkelue alle kan strikke

Tips til fyll i bakte horn

Ost og skinke er klassisk og supergodt. Men, innenfor disse rammene er det faktisk noen muligheter:

  • Spansk: Serranoskinke og manchego
  • Italiensk: Parmaskinke og parmesan (eller en blanding av vanlig gulost og parmesan)
  • Fransk: Kok skinke og brie

Ellers: Bruk gjerne hekket kyllingkjøtt i stedet for skinke. Ikke vær redd for å bruke salami.

Les også: Oppskrift på sjokoladekake: Denne vil imponere gjestene dine

Lag deilig smør

Smør hornene med et deilig, krydret smør (før du har på ost og skinke) Her er noen forslag til gode smør man kan lage:

  • Hovmestersmør
  • Hvitløkssmør, bland smør, knust hvitløk og persille
  • Estragonsmør
  • Rødt smør, bland smør hakket, soltørket tomat og finrevet parmesan
  • Bland smør med chili, koriander og lime
  • Bland smør med gressløk og sitronskall
  • Bland cayenne med smør og chevre, og litt stekt/ristet hvitløk
  • Bland smør med honning og sennep
  • Bland hakkede mandler i smør

Toppen av fylte horn med ost og skinke

Det aller vanligste er valmuefrø. Men, ikke vær redd for å bruke andre frø. Her er noen forslag:

  • Valmuefrø
  • Sesamfrø
  • Anisfrø, om du er vågal

Les også:

Matspørsmålene du ikke klarer

Nesten ingen kan svarene i denne quizen

Er det egentlig ingefær i ingefærøl?

Saken er først publisert på Klikk.no