Hverdagsmuffins med eple og kanel
Disse herlige små smaksbombene er helt uten gluten og melk. Også er de utrolig enkle å lage, nesten for enkle.
Muffinsene er saftige, med en god smak av eple og kanel og med den milde, mørke smaken av kokosblomstsukker blir de rett og slett knallgode. De kan med fordel brukes som bestikkelse på biltur med småtroll i baksetet – ikke smuler de nevneverdig heller. Lykke til!
Eple- og kanelemuffins uten gluten og melk
Disse søte og syrlige muffinsene med god smak av kanel, er supre å bruke som bestikkelse av barn på biltur - tro meg, det fungerer! Har du ikke kokosblomstsukker eller tåler du melk? Se tips nederst!
Ingredienser
- 1 dl soya alpro vanilje
- 0,5 dl soya, ris eller mandelmelk
- 1 ts fiberhusk
- 3 stk egg
- 2 dl kokosblomstsukker
- 2 ts bakepulver
- 3 dl lyst glutenfritt mel
- 1 ts kanel
- 1 stk rødt eple, raspet
- 1 dl rapsolje
Fremgangsmåte
Bland soyayoghurt, soyamelk og fiberhusk i et litermål og la det stå og svelle i 5-10 minutter mens du rører sammen sukker og egg i en egen bolle. Mål opp det tørre og ha det over eggene før du rører inn melkeblandingen.
Ha røren over i muffinsformer i brett, fyll dem maks 3/4 fulle. Sett ovnen på 225 grader og stek i ca 10 minutter. Avkjøl og strø eventuelt på litt kanel og sukker.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenFor litt grovere variant kan du erstatte 1 dl lys melmix med glutenfritt havremel. Har du ikke kokosblomstsukker kan vanlig farin brukes, og tåler du melk kan ordinære meieriprodukter brukes.
Les også:
Denne vil imponere gjestene dine
Saken ble opprinnelig publisert på Bakelyst.no/Klikk.no