Deilige sommerdrinker
Drinkene som gjør sommeren bedre.
Sommeren er tiden for å fylle glass med is og deilige drinker.
Lyden av at isbiter som sprekker i møte med gin og tonic er, sammen med snekkedur og måkeskrik, blant de fineste sommerlydene som finnes.
Med jevne mellomrom drypper det drinker opp her på Klikk.no. Noen er klassikere, andre nye og atter andre er variasjoner på klassikere. Et eksempel på det siste er disse tre gin og tonic-variantene (fra baren Territoriet), med henholdsvis lakris, tyttebær og tang.
Her følger en liste på åtte kuraterte drinker, med svært god variasjon i smaksbildet, skulle vi tro:
Olsen Driver
Ingredienser:
- 4 cl gin
- 2 dl vann
- 2 dl sukker
- 1 kvast rosmarin, frisk
Til alle som skal kjøre bil: Dette er en kjempegod, alkoholfri drink!
Det føles litt som en drink på grunn av at det er temmelig mye syre i den. Men, det drinken kjennes ikke unødvendig syrlig ut fordi det balanserer med temmelig mye sødme fra ingefærbrusen. (Ingefærbrus kan du for øvrig lage selv ved å kjøre ingefær, sukker og vann sammen i en blender og ha på flaske med tett kork).
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenDrink med rosmarin
Ingredienser:
- 4 cl gin
- 2 dl vann
- 2 dl sukker
- 1 kvast rosmarin, frisk
Denne drinken har foreløpig ikke fått et eget navn. Det er en nykommer. Gin og rosmarin er et forslag, men det klinger kanskje ikke godt nok?
Ideen er i alle fall å lage en enkel sirup av sukker og vann (50/50) og la en rosmarinkvist trekke i den til den blir avkjølt. Så blandes dette med gin i en shaker.
Les også: De råeste terrassebarene
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenFrench 75
Ingredienser:
- 2 cl gin
- 2 cl champagne
- 1 cl sitronsaft
- 1 dl sukkerlake
Drinken der du blander champagne og gin. En hardtslående klassiker oppkalt etter en fransk mitraljøse fra Frankrike fra Første verdenskrig, så du er herved advart.
Pisco sour
Til 1 porsjon:
- 4,5 cl pisco
- 3 cl limejuice
- 2 cl sukkerlake
- 1 stk eggehvite
- angostura bitter
Originaldrinken er en whisky sour. Prinsippet er det samme når du lager en pisco sour, men da bytter du ut whisky med pisco, et røft druebrennevin fra Sør-Amerika. Så er det bare å riste sammen pisco, limesaft, sukkerlake, noen bitterdråper og en eggehvite - for å få det skummet.
Artikkelen fortsetter under annonsenLes også: Denne drinken er oppkalt etter en mitraljøse
Espresso martini
Til 1 porsjon:
- 5 cl vodka
- 1 cl kahlua
- 1 stk espresso
- sukkerlake
Til alle som er skeptisk: Dere har full forståelse.
Men, la ikke fordommene dine hindre deg i å lage en nydelig drink, en drink du vil elske. Ja, de fleste blir svært positivt overrasket over denne sjeldne, svarte drinken.
Den gule sommerdrinken
Til 5 porsjoner:
- bringebær
- 7,5 dl prosecco
- 2 dl limoncello
Om du vil ha en drink som ser ut som sommer-i-ett-glass, så er det denne. Bland sammen prosecco, limonchello og ha i noen bringebær. Ser kult ut, er sommerlig og svært uformelt!
Les også: Frosne drinker du smeller sammen i blenderen
Porttonic
Ingredienser:
- 1 dl hvit portvin
- isbiter
- 1 stk lime
- 2 dl tonic
Dette er drinken jeg blander for å skape litt sommerstemning når vinteren er sitt mørkeste. Den er enkel og har lite alkohol: En tredjedel hvit portvin og to tredjedeler tonic, og så må du ha en skvis med lime (eller sitron).
Artikkelen fortsetter under annonsenBellini
Ingredienser:
Artikkelen fortsetter under annonsen- 2 stk fersken, helst hvite
- 1 stk sitron
- sukker
- eventuelt bringebær
- tørr musserende hvitvin
Om man har vært i Italia har man forhåpentligvis oppdaget deres voldsomme pasjon for fersken. Det er vanskelig å forstå den voldsomme interessen om man bare har spist fersken fra butikkene i Norge. Fersken bør være fersk, det sier seg selv (tok jeg deg på fersken i å glise nå?).
Om man blander fersken og prosecco har man utgangspunktet for denne drinken som er oppkalt etter renessansemaleren ved samme navn (som også hadde sitt opphav i de samme traktene som prosecoen kommer fra).
Den lages gjerne med hvit fersken (de sammenklemte). Trenger man mer farge kan du røre inn litt bringebærpuré (eller bare kjøre dette sammen med i en blender med fersken).
Les også:
Det er mange år siden den ble drukket i Norge
I denne drinken blander du sammen ting vi aldri har hørt om
Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no