Meny

Kjendistrener: – Slik spiser du en sunnere frokost

– VARIASJON ER NØKKELEN: Kjendistrener Dalton Wong gir deg tips for å spise som Hollywood-stjernene. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Dalton Wong er medforfatter av «The Feelgood Plan» og personlig trener til Jennifer Lawrence. Her er hans beste tips for å nyte en næringsrik og velsmakende frokost.

Frokost kalles ofte «dagens viktigste måltid». Likevel er det mange av oss som er skyldige i å bare hive i oss noe på vei ut døra istedenfor å ta oss tid til et sunt måltid. Noen ganger dropper vi bare hele frokosten.

Bilde fra The Feelgood Plan av Dalton Wong.

Relaxnews har snakket med Dalton Wong, grunnlegger av TwentyTwo Training og medforfatter av «The Feelgood Plan». Han er også mannen som står bak den sunne og lykkelige livsstilen til skuespilleren Jennifer Lawrence.

Her er de ti beste tipsene hans for å lage en næringsrik og herlig frokost som gir deg bedre helse og energi til å takle utfordringer i hverdagen.

Les også: 12 tips til en glutenfri start på dagen

1. Benytt deg av at forbrenningen din er mest effektiv om morgenen

Folk som spiser en stor frokost og en lett middag klarer vanligvis å gå ned to og en halv ganger mer i vekt enn de som spiser lite til frokost og mye til middag.

2. Variasjon er nøkkelen til å få i deg all næringen du trenger

Eksperimenter med ulike matretter og varier menyen din. Pannekaker, røkelaks og blåbær med gresk yoghurt kan alle være gode valg.

3. Egg er den mest mettende frokosten

Et egg inneholder den perfekte balansen mellom protein og sunt fett. Eggeplommen inneholder mest næring. Egg tar kun tre minutter å tilberede, eller enda mindre hvis du har en skål med vispede egg klar i kjøleskapet.

4. Bland grønnsaker inn i frokosten din

Spis asparges sammen med posjerte egg, eller bland grønnsaksrester fra gårsdagen inn i en omelett. Ved siden av å inneholde mange vitaminer og mineraler, kan mat som inneholder mye magnesium hjelpe deg med å sove bedre. Hvis du ikke liker å spise grønnsaker om morgenen, kan du mikse dem sammen til en grønnsaksjuice og drikke dem.

Les også: – Frukt og grønnsaker gjør deg mer tiltrekkende enn soling

5. Hvis du mener frokosten din ikke er komplett uten toast og frokostblanding, bør du velge alternativene som får deg til å føle deg bra i tillegg til å blande inn protein

Prøv eggerøre på rugbrød eller grøt med litt proteinpulver. Proteinet vil få deg til å føle deg mett lengre, noe som gjør det enklere å unngå usunn snacks om formiddagen.

6. Pass deg for skjult sukker

Dette vil få energien til å falle brått om formiddagen. Det er selvsagt lurt å unngå muffins og lignende bakst, men sukker ligger også og lurer i 90 prosent av bearbeidet mat, blant annet ketchup, granola, smakssatt yoghurt og appelsinjuice.

Les også: Fra godteri til god frokost

7. Lyst på sunne søtsaker?

Skjær jordbær eller rasp epler og ha det i frokostblandingen. Eller ha noen ferske blåbær i den greske yoghurten din. Det høye innholdet av C-vitamin får deg til å føle deg roligere og gir deg en bedre start på dagen. Fersk frukt er bedre enn juice og tørket frukt siden du får mer smak, mer fiber og mindre sukker.

8. Vi er alle dehydrerte om morgenen

Åtte timer uten væske får oss til å føle oss slappe. Drikk et glass vann når du våkner, og enda et sammen med frokosten. Forbrenningen din øker med 30 prosent innen ti minutter etter at du har fått i deg nok vann. For en enda større helseeffekt kan du blande inn litt fersk sitron for å balansere surheten i blodet.

9. Er det tid for kaffe ennå?

Du kan dra større fordeler av kaffekoppen din ved å drikke en kopp når kortisolet naturlig går ned om dagen, sånn at du føler deg mer våken når energien din synker. Koffein øker produksjonen av kortisol, altså stresshormonet, så prøv å vente til etter frokosten med å drikke din første kopp. Rundt klokken 10 om formiddagen er perfekt.

Les også: Derfor er det sunt å drikke kaffe

10. Hvis du ikke er sulten, er det galskap å tvinge deg selv til å spise

Det tar fire dager før kroppen din går inn i sultmodus og skrur ned forbrenningen, så det er ikke farlig å droppe frokosten eller å spise litt senere. Da kan du heller ligge og slappe av litt lenger i senga, eller stå opp og tøye ut. Så kan du spise når du er klar.

Les også: Frokostideene du trenger

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus