Sjampis til 17. mai? Dra på polet før helgen

<p>Ønsker du vin, champagne eller brennevin til pinsehelgen og 17. mai må du dra på Vinmonopolet og fylle opp posene før fredag klokken 18.</p>
Ønsker du vin, champagne eller brennevin til pinsehelgen og 17. mai må du dra på Vinmonopolet og fylle opp posene før fredag klokken 18. Foto: Foto: Gorm Kallestad/ / NTB scanpix

Fredag er siste mulighet til å skaffe bobler til nasjonaldagen fra Vinmonopolet.

Vinmonopolet holder langstengt denne helgen på grunn av pinsen. Lørdag til og med tirsdag finnes det ikke et åpent Vinmonopol i Norge. Skal du handle vin, champagne eller brennevin til pinsen og 17. mai, må du innom polet før fredag kveld klokka 18.

Er det imidlertid øl du er ute etter holder ølsalget i dagligvarebutikkene åpent til klokka 15 lørdag ettermiddag.

Les også: Redningen om vinopptrekkeren er borte

Neste år er det åpent pinseaften

I framtiden slipper du å støte på lignende problemer. Fra og med neste år vil polet holde åpent på pinseaften og påskeaften, som følge av at nye regler trer i kraft fra 1. august.

Det betyr også at du kan handle alkoholholdig drikke på nyttårsaften i år.

Les også: Hvorfor ikke drikke vin til potetgullet

– Mange glemmer at polet er stengt

Pressesjef i Vinmonopolet, Jens Nordahl, tror mange glemmer at polet holder stengt også lørdag.

– Selv om mange er vant til at vi holder lukket pinseaften, tror jeg også mange glemmer det, eller ikke vet, og de vil nok bli både overrasket og skuffet når de kommer til stengte dører lørdag, sier Nordahl til Aftenposten.

Dersom du ikke rekker å handle før det er for sent, er det mulig å dra til Sverige, skriver VG. Systembolaget holder åpent lørdag, mandag og tirsdag.

Les også: – Vin smaker faktisk bedre når vi tror den er dyr

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus