Du må vente til 2017 før du kan handle vin i påsken

Vinmonopolet holder stengt påskeaften. Først i 2017 vil det være åpent som følge av lov som ble vedtatt i 2014. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
Vinmonopolet holder stengt påskeaften. Først i 2017 vil det være åpent som følge av lov som ble vedtatt i 2014. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Onsdag 23. mars er siste åpne dag på Vinmonopolets utsalg før påsken er over.

Før jul i 2014 ble det enighet mellom regjeringen og partiene på Stortinget at Vinmonopolet skal kunne holde åpent alle aftener, det være seg påskeaften, pinseaften og nyttårsaften, samt valgdagen.

Julaften skal utsalgene derimot holdes stengt som før.

Les også: Øl for vinter og vår

Den nye loven om «aftenåpne» utsalg vil derimot ikke være på plass før i 2017. Dermed må du vente til pinsen neste år før du kan handle polvarer på en høytidsaften.

I praksis betyr dette at onsdag 23. mars vil være siste åpne dag på Vinmonopolets utsalg før påskehøytiden er tilbakelagt.

– Selv om loven er endret, så er aftenene definert som fridager i tariffavtalene våre. Derfor må tariffavtalen endres gjennom forhandlinger med fagforeninger før endringer i arbeidstid kan iverksettes. Neste hovedforhandling er i 2016, og det blir tidligst neste år åpent om aftenene, fortalte kommunikasjonskonsulent Ida Brenden Engholt i Vinmonopolet til E24 i fjor.

Værmelding: Slik blir årets påskevær - best i sør og øst, verst i Midt-Norge

Les også: Luse-Frants, Køla-Pålsen og masse Chili

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus