Kjøpte Sprite - fikk 1,5 liter sprit

<p>En Coop Extra-butikk solgte en Sprite-flaske fylt med Vodka til en 20-åring. Bildet er fra en annen sammenheng.</p>
En Coop Extra-butikk solgte en Sprite-flaske fylt med Vodka til en 20-åring. Bildet er fra en annen sammenheng. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

En Coop Extra-butikk i Steinkjer solgte Sprit på Sprite-flaske til 20-åring.

– Slikt skal ikke skje. Hvem som helst kunne kjøpt denne flaska. Jeg tør nesten ikke tenke på hva som kunne skjedd om en liten unge hadde fått med seg denne hjem på barnerommet, sier Sondre Finstad (20) til Trønder-Avisa.

Les også: Ny Coop-sjef sparket halve ledergruppen

12-åring fikk mistanke

Mandag kveld kjøpte Finstad det han trodde var 1,5 liter med leskedrikken Sprite hos sin lokale matvarebutikk i Steinkjer, Coop-Extra.

Da han kom hjem oppdaget han at forseglingen på flasken var brutt og merket seg at væsken ikke inneholdt kullsyre. Han bestemte seg derfor for å bytte flasken dagen etter, og la den i kjøleskapet.

Det ble dermed hans 12-år gamle lillebror som fikk oppdage at Sprite-flasken var fylt med sprit.

Dagen etter fikk nemlig 12-åringen i huset lyst på et glass brus. Han reagerte heldigvis sterkt på væskens lukt,og unngikk derfor å drikke av glasset. Da hans mor fikk lukte på væsken var hun skråsikker på at flasken inneholdt noe helt annet enn leskedrikk: Nemlig Vodka.

Les også: PST: Vodka og sex brukes til å lure informasjon fra nordmenn

Ble returnert fra bryllup

Da Finstad leverte tilbake flasken med sprit, fikk han beskjed om at flasken var returnert fra et bryllup helgen før.

Sprite-flasken skal ha blitt brukt til å samle små skvetter fra vodkaflasker, da det ble ryddet opp etter bryllupsfesten. De ansatte ved butikken trodde at flasken inneholdt Sprite, og satt den like så godt tilbake i butikkhyllen.

– Vi skal skjerpe rutinene med å kontrollere varene som blir levert tilbake, sier assisterende leder i Coop Extra-butikken, Hilde Kristin Vist til Trønder-Avisa.

Det kan virke som om 20-åringen ikke har fått varige mén av den bisarre hendelsen. Leskedrikk med sitronsmak har han ihvertfall fortsatt lyst på.

— Jeg får ikke mindre lyst på det, sier han i et intervju til TV2.

Les også: Regjeringen vil gjøre sukkerfri saft billigere

Brus med sukker kan gi tidligere menstruasjon

Bønder lanserer vodka laget av melk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus