Sjokoladeviner til Valentines 2016

I tillegg til blomster og bobler, hører sjokolade med til Valentines. Men hva skal du drikke til?

Selv om sjokolade ikke er den luksusen det en gang var, er det ikke til å komme bort fra at sjokolade av virkelig god kvalitet gir deg en luksuriøs, ja, nesten syndig, følelse. Bare tenk på når du tar hull på en sjokoladefondant og den tykke, varme og glatte sjokoladen renner ut!

En kopp kaffe blir aldri feil til sjokolade, men siden det er Valentines, så er det stas å kunne servere en vin som passer til.

Søte sterkviner som port, sherry og madeira passer alle godt til sjokolade, og vi har valgt ut en LBV portvin fra den fenomenale 2011-årgangen. For en oversikt over alle de forskjellige portvinstypene, se vår portvinsguide.

Helt sørvest i Frankrike lages det røde sterkviner i både Banyuls og nabodistriktet Maury, og vi har tatt med en vin fra sistnevnte distrikt. Avslutningsvis har vi også valgt ut en recioto della valpolicella. Dette er en søt versjon av amarone, og den passer også veldig godt til sjokolade.

Nærmere omtale av vinene finner du nedenfor. De er alle i basissortimentet på polet, så de har god tilgjengelighet, og du slipper å gå via bestillingslisten. Det har du heller ikke tid til når det bare er to dager igjen til Valentines.

Les også: De beste vinene til viltkjøtt

Ikke bare vin

Som vi allerede har vært inne på, er en kopp kaffe selvsagt også godt til sjokolade, gjerne med en cognac eller armagnac ved siden av. Et spennende og kanskje enda bedre alternativ er brun rom. Sitruslikør som Cointreau eller Grand Marnier gir en fin og frisk kontrast, og passer spesielt godt til mørk sjokolade.

Øl er heller ikke utelukket, og da gjerne et mørkt og kraftig et, f.eks. porter eller stout. Disse er imidlertid ofte i tørreste og bitreste laget til sjokolade, men enkelte har den fornødne sødmen. Er du så heldig at du bor i nærheten av et av de få polene som har Brooklyn Black Chocolate Stout inne, så er den absolutt verdt å prøve.

Les også: Klimaendringer kan true smaken og fargen på vin og mat

Oppskrifter

Sjokolade kan være noe så enkelt som konfekt, men hvis du virkelig vil gjøre deg litt flid, er det ikke til å komme bort fra at en sjokoladebasert kake eller dessert virkelig gjør susen til Valentines. Her er noen fine oppskrifter til inspirasjon:

Sjokoladefondant

Ostekake med sjokolade

Sjokolademoussekake

Myke brownies med is og varm sjokoladesaus

Italiensk konfektkake

Se alle produkter i Sjokoladeviner til Valentines 2016:

Niepoort Late Bottled Vintage 2011

Veil. pris: 224,90

Les hele testen

90 / 100

Mas Amiel 2013

Veil. pris: 275,00

Les hele testen

88 / 100

Casotto del Merlo Recioto della Valpolicella Classico 2012

Veil. pris: 199,90

Les hele testen

86 / 100


Saken er først publisert på Klikk.no

Personvernpolicy