Julemat

Slik lager du surkål og rødkål til jul

Hjemmelaget rødkål og surkål til juleribba? Vi lærer deg hvordan. Se video.

Surkål og rødkål hører med til julemiddagen. Det er kjempeenkelt å lage selv. Følg disse trinnene, og se videoen øverst for å se hvordan.

Les også: Slik lager du nøttestek til jul

Slik lager du rødkål

1. Snitt rødkålen i tynne skiver. Del opp epler i båter, og legg lagvis sammen med rødkålen i en kjele.

2. Tilsett kraft, karve, sukker, salt, solbærsirup og eddik. Rør om og la koke i ca. 45 min.

Les også: Dette skal du drikke til ribbe

Slik lager du surkål

1. Kutt opp hodekål i skiver. Fres tynne løkskiver før du strør over karve, sukker og salt. Rør om og legg i kålen.

Ingredienser

Rødkål

Epler

Karve

Sukker

Salt

Kraft

Solbærsirup

Eddik

Hodekål

Løk

2. Hell over kraft og eddik og la koke i ca. 45 min.

Se videoen øverst i saken.

Les også: Test: Dette er det beste pinnekjøttet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus