Menyinnslag for spesielt interesserte:Lager mat og drikke med ingredienser fra kroppen

Øl, vaniljeis og en cocktail som Negroni, kan være godt, men hva om de er laget med ingredienser som morsmelk, mennesketårer eller gjærsopp fra skjegg eller morsmelk? Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Øl, vaniljeis og en cocktail som Negroni, kan være godt, men hva om de er laget med ingredienser som morsmelk, mennesketårer eller gjærsopp fra skjegg eller morsmelk? Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brennevin med mennesketårer, skjegg-øl og ost og is laget med morsmelk er bare noe av det som diskes opp med ingredienser fra kroppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I London får spesielt interesserte nå muligheten til å lage bitterbrennevin bestående av sine egne tårer. Sluttproduktet får selvsagt navnet Bitter Tears.

– Har du problemer med å finne en passende gave til en venn eller kjæreste som har alt? Hva vil være mer meningsfylt enn en gave laget av og med deg, spør Bombas & Parr i annonsen for arrangementet «Bitter Tears Workshop» som går av stabelen til uka.

Deltagerne vil få hjelp til å frembringe tårer som så blandes med nøytral alkohol og smaksettes med ulike urter for å lage en helt spesiell bitter. Billettene til arrangementet skal ha blitt revet bort, og arrangøren skriver at de vil prøve å utvide med en workshop til.

Les også: Syv rare res­tau­ran­ter

Morsmelk-ost og -is

Som The Guardian skriver, er tåresprit det siste innslaget av mat og drikke laget med ingredienser fra kroppen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

New York-kokk og restauranteier Daniel Angerer fikk i 2010 mye oppmerksomhet da han publiserte en oppskrift på brystmelk-ost på sin blogg. Kona hans ammet parets baby og hadde melk til overs. Fryseren var full og Angerer mente det ville være som å sløse med gull, om de skulle kaste melken. De som ønsket det, fikk smake den spesielle osten i restauranten. Ifølge kokken varierte smaken etter hva kona hadde spist før hun pumpet brystmelken ut.

I 2011 kom iskremrestauranten Icecreamists i Covent Garden i London på banen med en ny variant iskrem, basert på morsmelk fra britiske småbarnsmødre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

For 14 pund kunne man få en porsjon av isen som ble døpt «Baby Gaga», og besto av 75 prosent morsmelk og 25 prosent fløte, smaksatt med vanilje og sitronkrydder, meldte Daily Mail.

Men bare noen dager senere ble hele restaurantens beholdning av morsmelk tatt i beslag av britiske helsemyndigheter, som fryktet at den kunne inneholde virus eller andre skadelig stoffer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Interessen for den spesielle isen var ifølge Icecreamist stor. Restauranten mente selv morsmelk-isens smak var vanskelig å definere, siden den var avhengig av hva kvinnen som hadde levert varene, hadde spist.

I forbindelse med den kongelige fødselen i Storbritannia tidligere i år, ble morsmelk-is lansert i halvlitersbøtter av selskapet Licktators. Stuntet ble gjort i samarbeid med en amme-aktivist og isen fikk navnet «Royal Baby Gaga», ifølge Daily Mail.

Les også: Snabla dyr møkkakaffe - eller kaffebønner som har vært gjennom tarmene til elefanter

Skjegg-øl og sædkokebok

Om de morsmelk-baserte matvarene høres ut som sterk kost, bør du kanskje sette deg ned, om du ikke allerede sitter, før du leser resten.

Et hotell i Dawson City i Canada har lenge hatt «verdens ekleste drink» på menyen. Hvorfor så ekkel? Jo, fordi den serveres med en mummifisert mennesketå i bunn av glasset. Poenget med drinken var at tåen skulle berøre leppene i det man tok siste slurk. Men i 2013 gikk det helt galt da en av gjestene bestilte en Sourtoe Cocktail og svelget tåa.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer: Svelget tå på bar

Av en eller annen grunn har det amerikanske bryggeriet Rouge Brewery i Oregon valgt å lage en øl som inneholder gjærsopp fra det buskete skjegget til bryggeriets sjefbrygger, skriver The Guardian. Det spesielle ølet har ganske enkelt fått navnet Beard Beer.

Og mens vi inne på ting fra mannskroppen, så finnes en hel kokebok tilgjengelig for kjøp på nettet med oppskrifter som inneholder sæd. Ifølge forfatteren skal dette spesifikke kroppssekretet både være næringsrikt, ha en flott tekstur og gode egenskaper for matlaging.

På første side i boken understreker han viktigheten av ikke å tilsette sæd i mat man skal servere til gjester som ikke på forhånd er informert om at retten inneholder den spesielle ingrediensen.

– Denne kokeboken er skrevet for medvitende spermaspisere, heter det i «Natural Harvest: A collection of semen-based recipes».

Og det kan kanskje være en grei huskeregel for alle som planlegger å servere noe som inneholder ingredienser fra menneskekroppen: Si ifra til gjestene hva du serverer.

Les også: Restaurantopplevelsen som ikke ligner noe annet