Meny

Nestle innrømmer at leverandører utnytter arbeidere

Matvaregiganten Nestle innrømmer at selskapets underleverandører i Thailand utnytter fattige arbeidsinnvandrere. Foto: Laurent Gillieron (Keystone / AP Photo / NTB scanpix)
Fattige arbeidsinnvandrere i Thailand utnyttes på det groveste av bedrifter som leverer varer til den internasjonale matvaregiganten Nestle.

Avsløringen kommer fra Nestle selv, som har fått gjennomført en undersøkelse av arbeidsforholdene hos sine underleverandører.

Ifølge selskapet står alle amerikanske og europeiske selskaper som kjøper sjømat fra Thailand, i fare for å handle med bedrifter som utnytter sine arbeidere.

Rapporten viser at arbeidsinnvandrere fra fattige land som Kambodsja og Myanmar, lures inn i dårlig betalte og farlige jobber på fiskebåter og i oppdrettsanlegg. Mellommennene som har skaffet dem jobben, krever mer penger fra arbeiderne enn de klarer å tjene.

– Noen ganger er garnet så tungt at man blir dratt ned. Når noen dør på jobb, blir de bare kastet i vannet, sier en burmeser som etterforskerne har snakket med.

Nestle sier de vil legge frem en detaljert strategi for hvordan de skal beskytte arbeiderne.

Les også: Stadig færre barne­ar­bei­dere i verden

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus