Orkla kaller tilbake Toro Brownies

<p>Orkla Foods Norge tilbakekaller Toro Brownies merket Best før 26.08.2017. Årsaken er ifølge selskapet at produktet kan inneholde spor av mandler, og således gi allergiske reaksjoner hos personer med nøtteallergi.<br></p>
Orkla Foods Norge tilbakekaller Toro Brownies merket Best før 26.08.2017. Årsaken er ifølge selskapet at produktet kan inneholde spor av mandler, og således gi allergiske reaksjoner hos personer med nøtteallergi.
Foto: Orkla Foods Norge / NTB scanpix

Orkla kaller tilbake et parti Toro Brownies fordi det kan inneholde spor av mandler og dermed føre til allergiske reaksjoner hos personer med nøtteallergi.

Partiet som kalles tilbake, er merket «Best før 26.08.2017».

– Vi vil be folk om å sjekke om de har Toro Brownies hjemme med denne best før-datoen. Om de finner produkter med den aktuelle datoen, ber vi dem om enten å kaste dem eller returnere dem til oss. Vi vil gi erstatning for produkter som sendes inn til oss, sier administrerende direktør Paul Jordahl i Orkla Foods Norge.

Han understreker at Orkla tar saken svært alvorlig og at selskapet skal gjennomgå rutinene sine.

– Maten vår skal være i henhold til deklarasjon og trygg å spise, og er den ikke det, så er det vår plikt å trekke den fra markedet, sier Jordahl.

For en drøy uke siden tilbakekalte Orkla flere typer av Toros tomatsupper og bearnéssauser fordi de inneholdt egg og kunne gi allergiske reaksjoner. Et par dager senere ble tilbakekallingen utvidet til å gjelde ytterligere to tomatsupper.

Les også: Orkla kaller tilbake 35.000 skinkebokser

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus