Bacon fritert:Oppskriften helsemyndighetene ikke vil at du skal kunne

Artikkelen fortsetter under annonsen

Liker du bacon vil du elske denne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det finnes noen ting man bare gjør på pur F. Også på kjøkkenet.

Å fritere bacon er en sånn sak. Dette må du gjøre før det blir ulovlig . Når du er lei av å steke det i ovnen, altså.

Hvor galt kan det gå, liksom?

Jo, det kan brenne seg. Såklart.

Og det gjorde det da også.

Men, etter noen runder i frityren fant vi ut at 90 sekunder er det baconkula trenger for å bli helt perfekt.

Les også: Slik blir bacon sunt

Og jaggu: Dette er så syndig og digg som mat kan bli. En guilty pleasure , om du vil. Som innbakt ost.

Det verserer historier om friterte Snickers og Mars. Det høres ikke spesielt fristende ut, synes jeg.

Men, hør på denne: Pakk litt ost inn i kjøttdeig, surr rundt med bacon. Slipp det ned i kokende olje.

Vent 90 sekunder.

Nå: Tid for nytelse av det helt spesielle slaget.

Det er ikke elegant mat. Og det er like greit om helsemyndighetene aldri får vite om det. Du kunne risikere at de ekskluderer deg fra offentlige helsetjenester om de får snusen i at det er dette du putter i deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Om det er godt?

Like godt som det er crazy.

Les også: Forskere har dyrket frem sjøgress som smaker bacon

Ta en titt på videoen her, så vet du hva du skal lage når du har lyst på noe gøy og godt.


FRITERT BACON:

Og det smaker like godt som det høres ut.

INGREDIENSER:

  • 4 skiver bacon
  • 100 g kjøttdeig
  • 50 g chevre
  • olje til fritering

FREMGANGSMÅTE:

  • Bruk gjerne solsikkeolje til fritering.
  • Du kan godt krydre kjøttdeigen, men det er ikke nødvendig.
  • Trill kuler av osten, på størrelse med en klinkekule.
  • Pakk den inn i kjøttdeig. Sur baconskiva rundt.
  • Varm opp olje til 170 grader. Stek baconkulene i 90 sekunder og la dem renne av på baconpapir.

Oppskriften er levert av Klikk.no

Kokk: Christopher Sjuve

Les også:

Den nye baconmetoden

– Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Den ligner på pizza, men smaker enda bedre

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no