Bacon fritert:Oppskriften helsemyndighetene ikke vil at du skal kunne
Liker du bacon vil du elske denne.
Artikkelen fortsetter under annonsen
Det finnes noen ting man bare gjør på pur F. Også på kjøkkenet.
Å fritere bacon er en sånn sak. Dette må du gjøre før det blir ulovlig . Når du er lei av å steke det i ovnen, altså.
Hvor galt kan det gå, liksom?
Jo, det kan brenne seg. Såklart.
Og det gjorde det da også.
Men, etter noen runder i frityren fant vi ut at 90 sekunder er det baconkula trenger for å bli helt perfekt.
Les også: Slik blir bacon sunt
Og jaggu: Dette er så syndig og digg som mat kan bli. En guilty pleasure , om du vil. Som innbakt ost.
Det verserer historier om friterte Snickers og Mars. Det høres ikke spesielt fristende ut, synes jeg.
Men, hør på denne: Pakk litt ost inn i kjøttdeig, surr rundt med bacon. Slipp det ned i kokende olje.
Vent 90 sekunder.
Nå: Tid for nytelse av det helt spesielle slaget.
Det er ikke elegant mat. Og det er like greit om helsemyndighetene aldri får vite om det. Du kunne risikere at de ekskluderer deg fra offentlige helsetjenester om de får snusen i at det er dette du putter i deg.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenOm det er godt?
Like godt som det er crazy.
Les også: Forskere har dyrket frem sjøgress som smaker bacon
Ta en titt på videoen her, så vet du hva du skal lage når du har lyst på noe gøy og godt.
FRITERT BACON:
Og det smaker like godt som det høres ut.
INGREDIENSER:
- 4 skiver bacon
- 100 g kjøttdeig
- 50 g chevre
- olje til fritering
FREMGANGSMÅTE:
- Bruk gjerne solsikkeolje til fritering.
- Du kan godt krydre kjøttdeigen, men det er ikke nødvendig.
- Trill kuler av osten, på størrelse med en klinkekule.
- Pakk den inn i kjøttdeig. Sur baconskiva rundt.
- Varm opp olje til 170 grader. Stek baconkulene i 90 sekunder og la dem renne av på baconpapir.
Oppskriften er levert av Klikk.no
Kokk: Christopher Sjuve
Les også:
– Dette baconet burde ikke vært salgsvare
Den ligner på pizza, men smaker enda bedre
Saken er opprinnelig publisert på klikk.no