Verdens tobakksfrie dag:

– «Uhelbredelige røykere» bør heller snuse eller bruke e-sigaretter

Neste år vil trolig e-sigaretter bli solgt i Norge.
Neste år vil trolig e-sigaretter bli solgt i Norge. Foto: NTB scanpix

Folkehelseinstituttet mener folk som overhodet ikke klarer å stumpe røyken heller bør snuse eller bruke e-sigaretter. Kreftforeningen mener det gjøres for lite for å hjelpe folk med å slutte.

Slik stumper du røyken:

Sett en dato for når du skal slutte: Det hjelper deg å holde motivasjonen oppe og nå målet ditt.

Fortell venner, familie og kolleger at du skal slutte: Det er lettere å slutte når du får støtte fra andre, og du kan også inspirere andre til å gjøre det samme. Det kan også være en ide å slutte sammen med noen.

Vær forberedt på at det kan bli vanskelig: Det er ikke lett å stumpe røyken. De første ukene kan bli tøffe med tanke på nikotinsuget.

Fjern sigaretter og snus fra omgivelsene dine: Kast røykpakken du har hjemme og hold fristelsene på avstand

Bruk hjelpemidler: Nikotintyggegummi- og plaster kan hjelpe deg gjennom de første tøffe ukene. Meditasjon kan også hjelpe.

Bryt mønsteret: Har du for vane å ta en røyk etter du har spist, mens du er ute med venner eller når du ser på TV? Prøv å endre vanene dine og se om det hjelper

Ikke mist motet: Ikke gi opp om du har et tilbakefall. Mange prøver å slutte flere ganger før de lykkes.

Kilde: Verdens Helseorganisasjon

Det er ingen tvil om at det aller beste for helsen er å stumpe røyken for godt, og ikke erstatte røyk med andre nikotinprodukter.

Røyking koster mange mennesker livet hvert år. Ifølge Kreftforeningen ville det om alle stumpet røyken i dag, vært 3200 færre krefttilfeller årlig i 2017.

Likevel røyker en av ti nordmenn daglig, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

Om man ikke klarer å stumpe røyken, og er en såkalt «uhelbredelig røyker», bør man da heller snuse eller bruke skadereduserende tiltak som e-sigaretter?

Ja, mener Folkehelseinstituttet. Kreftforeningen er mer skeptisk.

Les også: Kreftforeningen anmelder tobakksindustrien for overlagt drap

– Snus er mindre helseskadelig

Tall fra SSB viser at én av tre bruker snus som hjelpemiddel når de stumper røyken.

Forskere er uenige om hvor skadelig snus er, men Kreftforeningen anbefaler likevel ikke å bytte ut røyken med snus.

– Snus er riktignok mindre helseskadelig enn røyk, og er ikke forbundet med lungekreft, men det øker risikoen for andre kreftformer, skriver de på sine hjemmesider.

Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen, understreker overfor ABC Nyheter at langtidseffektene av å bruke snus er relativt ukjente.

– La meg hjelpe-tjenesten er laget for at de som kjenner noen med kreft kan hjelpe til, forteller generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel. Foto: Agnete Brun
– La meg hjelpe-tjenesten er laget for at de som kjenner noen med kreft kan hjelpe til, forteller generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel. Foto: Agnete Brun

– Utsatte grupper som gravide, folk med hjerte-og karlidelser, bør ikke bruke verken snus, e-sigaretter eller «heat-not-burn»-produkter, og heller ikke unge og andre som ikke bruker tobakk, sier Ryel til ABC Nyheter.

Karl Erik Lund, forskningsleder for tobakk ved Folkehelseinstituttet, forteller at mye tyder på at snus har like god effekt ved røykeslutt som nikotinlegemidler.

– Om alternativet er å fortsette å røyke, er snus et skadereduserende alternativ. Snus appellerer til grupper vi ellers har vanskeligheter med å nå, altså de som ikke benytter nikotinlegemidler, sier han til ABC Nyheter og understreker:

– Vi anbefaler ingen å begynne å snuse, men dette er et godt alternativ for uhelbredelige nikotinister. Mange unge som ellers ville ha begynt å røyke, begynner nå i stedet å snuse.

Les også: Ny studie: Snus øker ikke faren for bukspyttkjertelkreft

– Forventer at e-sigaretter vil bli mer populære

E-sigaretter og såkalte «heat-not-burn»-produkter, er røykfrie. Engelske myndigheter anslår at e-sigaretter er 95 prosent mindre skadelige enn vanlige sigaretter.

– Langtidseffektene av å bruke e-sigaretter er ikke kjent, og det er stor variasjon i produktene, men generelt er de sannsynligvis et bedre alternativ enn røyk for røykere som ikke klarer å slutte på andre måter, sier Ryel i Kreftforeningen.

I desember vedtok Stortinget å åpne det norske markedet for nye nikotin- og tobakkprodukter. Litt avhengig av hvor lang tid det tar å implementere lovvedtaket, kan de nye tobakkproduktene bli sluppet på det norske markedet i løpet av 2018.

Les også: Regjeringen åpner for e-sigaretter

FORSKER: Forskningsleder i Folkehelseinstituttets avdeling for rusmiddelforskning Karl Erik Lund mener e-sigaretter med fordel kan brukes som hjelpemiddel for røykeslutt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FORSKER: Forskningsleder i Folkehelseinstituttets avdeling for rusmiddelforskning Karl Erik Lund mener e-sigaretter med fordel kan brukes som hjelpemiddel for røykeslutt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– På samme måte som røyk appellerer e-sigaretter til en gruppe røykere som er vanskelige å nå. E-sigaretter er veldig populære i England, og vi forventer at det vil bli mer populært Norge når forbudet oppheves, sier Lund.

Han forklarer at i England bidrar e-sigaretter til røykeslutt. Dette er også mer populært enn nikotinlegemidlene.

– Det er fordeler og ulemper med e-sigaretter. Jeg vil si 20 prosent ulemper og 80 prosent fordeler, sier Lund.

Les også: I Storbritannia kan e-sigaretter bli tilgjengelig på resept

– Sigarettene har gått ut på dato

Tobakkindustrien satser også stort på såkalte skadereduserende tiltak. Philip Morris (PMI) har brukt over to milliarder dollar på å utvikle e-sigaretter og «heat-not-burn»-produkter. PMIs satsning har blitt omtalt i flere internasjonale medier, blant annet Forbes og Bloomberg.

– Tobakksindustrien er overmoden for modernisering. Teknologien bak å antenne tørkede blader fra tobakksplanten, er flere tusen år gammel. Nå har teknologien og forskningen kommet så langt at sigarettene har gått ut på dato, sier Claude Guiron, kardiolog og direktør i PMI til ABC Nyheter.

Han forklarer «heat-not-burn»-teknologien slik:

– De færreste kjenner til at det er mulig å levere nikotin og smak via damp, direkte fra tobakk, gjennom å varme tobakken til cirka 300 grader. Med såkalt «heat-not-burn»-teknologi kan varmen i tobakken reguleres til et punkt hvor tobakksmaken og nikotinen frigis, uten at tobakken antennes.

Anne Lise Ryel i Kreftforeningen er skeptisk til disse produktene:

– Når det gjelder tobakksproduktene «heat-not-burn», vet vi ingen ting om helserisiko, annet enn at tobakksindustrien går god for dem, og de stoler vi ikke på, sier hun og legger til:

– For alt vi vet, kan «heat-not-burn» være like «skadereduserende» som light-sigarettene, som historien viste var minst like skadelige som de vanlige sigarettene.

Lund i Folkehelseinstituttet mener det er viktig å skille mellom e-sigaretter og «heat-not-burn»-produkter.

Røykpakker og snusbokser vil i framtiden se omtrent slik ut, med et standardisert utseende uten informasjon om smak og styrke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Røykpakker og snusbokser vil i framtiden se omtrent slik ut, med et standardisert utseende uten informasjon om smak og styrke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Tobakkindustrien har bedre renomme nå enn for 15-20 år siden, men det gjenstår å se om de vil etterleve intensjonene sine, sier han.

Les også: Tobakkskjempe sår tvil om tradisjonelle sigaretters framtid

– Mer helseskadelig enn e-sigaretter

«Heat-not-burn» er en hybrid mellom e-sigaretter og tobakk, og dette er hovedsakelig tobakkindustriens domene. Markedet for slike produkter er foreløpig veldig lite, forklarer Lund.

– Studier har vist at «heat-not-burn» inneholder flere helseskadelige stoffer enn e-sigaretter, sier han til ABC Nyheter og legger til:

– PMI satser stort på dette, men har foreløpig kun testet produktene i Japan, Italia og Sveits, og har planer om å prøvekjøre på det amerikanske markedet.

Lund mener at det gjenstår å se hvor populære disse produktene vil bli i Norge.

– Jeg tror disse produktene vil appellere til de som ikke finner full tilfredsstillelse i e-sigaretter. «Heat-not-burn»-produkter inneholder og lukter tobakk, og ligger sånn sett tettere opp mot vanlig tobakk. Skadenivået er nok, som nevnt, også høyere enn for e-sigaretter.

Lund tror, og påpeker at data tyder på, at disse produktene kun vil tiltrekke seg røykere.

Les også: Utdanningsnivå viser seg i store røyke-forskjeller

– E-sigaretter og snus har samme faregrad

– Hvilke av de tre alternativene er minst helseskadelig om man ikke klarer å slutte å røyke, Karl Erik Lund?

– Grunnet kort bruksperiode på e-sigaretter (de kom på markedet i 2007) og «heat-not-burn», så har vi ingen holdepunkter for å fastslå den eksakte langtidseffekten. Foreløpig må vi derfor bygge våre antagelser på kjemiske analyser av innhold, uttesting på dyr og akutte fysiologiske endringer hos mennesker, svarer Lund.

Han forklarer at den type snus som nå er i bruk i Skandinavia har vært på markedet siden 1996, og inneholder færre og lavere nivåer stoffer enn den snusen som ble brukt av fiskere og bønder i gamledager. Likevel har forskere hatt mulighet til å observere bruken av nye snustyper vesentlig lengre enn e-sigaretter og «heat-not-burn»-produkter.

– Mye tyder på at det er under forbrenningsfasen at tobakken blir særlig kreftfremkallende, ikke når den inntas oralt (snus) eller varmes opp (heat-not-burn). E-sigaretter inneholder ikke tobakk, men renset nikotin presset ut fra tobakksplanten. Nikotin i seg selv er ikke kreftfremkallende og er på dette dosenivået relativt ufarlig, sier Lund og fortsetter.

– Det er vanskelig å rangere, men under press vil jeg anslå at e-sigaretter og snus har omtrent samme faregrad og at dette er noe lavere enn «heat-not-burn». Det er imidlertid viktig å være klar over at visse pasientgrupper som gravide og personer med hjerte- og karsykdommer bør unngå alle former for nikotininntak.

Kreftforeningen mener det gjøres for lite for å hjelpe folk å slutte å røyke.

– Vi trenger nye strategier for å fremskynde nedgangen i røykingen. Vi ønsker et røykfritt Norge innen 2025, et ønske vi deler med 70 prosent av befolkningen. Et bedre regnestykke enn å satse på røykeslutt får man nesten ikke, avslutter Ryel.

Les også: – Snus kan være verre enn røyk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00 EU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46 Oslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45 Minst 17 drept i eksplosjon i afghansk moské13:44 Oljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33 Keshvari: – En av de tyngste og mest skambelagte dagene i mitt liv13:11 Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55 El Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55 Islamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28 Fem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27 Puigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03 Mazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44 Katalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42 Hemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14 Åpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10 Oslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48 Klager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28 Norske Skog tilbake på Oslo Børs10:14 Professor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49 Johnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46 Kan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40 Politiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39 Amnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08 Ap-politiker mener Dale ignorerer henne08:53 DNB-tjenester fungerer igjen08:50 Gull til Norge: Historien om kommentatorene08:16 Semb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54 Politiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52 Kampene fortsetter i syrisk grenseby07:14 Sp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04 Omfattende opptøyer i Libanon07:04 Hovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00 Slakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51 Football-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37 Trump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35 Nok et tap for Wild i Canada06:34 Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08 Sjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06 Dette skjer i dag06:05 Johnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33 Dette skjedde i natt05:28 Sønnen til «El Chapo» løslatt05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43 Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55 Norsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21 Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49 Lang toppmøtekveld med få resultater02:38 EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28 Venezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09 Frankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56 Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29 USAs energiminister går av01:20 Populær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56 Låve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan18:00 26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55 Hanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42 Dronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31 Turgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05 – Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02 Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54 Assad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33 Kystvakten uten helikopter i flere uker15:18 «Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47 Togvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44 Tidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44 Brann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24 Bjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18 Frode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59 Feståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58 Enige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49 Elton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21 22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring
Siste nytt
14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00PengerEU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46PolitikkOslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45VerdenMinst 17 drept i eksplosjon i afghansk moské13:44PengerOljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33PolitikkKeshvari: – En av de tyngste og mest skambelagte dagene i mitt liv13:11SportPengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55SportEl Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55NorgeIslamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28NorgeFem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27VerdenPuigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03PolitikkMazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44VerdenKatalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42SportHemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14NorgeÅpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10NorgeOslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48ReiseKlager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28PengerNorske Skog tilbake på Oslo Børs10:14Helse og livsstilProfessor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49PolitikkJohnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46PolitikkKan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40KulturPolitiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39VerdenAmnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08PolitikkAp-politiker mener Dale ignorerer henne08:53NorgeDNB-tjenester fungerer igjen08:50SportGull til Norge: Historien om kommentatorene08:16SportSemb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54NorgePolitiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52VerdenKampene fortsetter i syrisk grenseby07:14NorgeSp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04VerdenOmfattende opptøyer i Libanon07:04SportHovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00MotorSlakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51SportFootball-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37VerdenTrump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35SportNok et tap for Wild i Canada06:34VerdenAmerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08NorgeSjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06NorgeDette skjer i dag06:05VerdenJohnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenSønnen til «El Chapo» løslatt05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03PengerSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00PolitikkKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55PengerNorsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21NorgeDrapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49VerdenLang toppmøtekveld med få resultater02:38VerdenEUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28VerdenVenezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09VerdenFrankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56PolitikkGiske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29PolitikkUSAs energiminister går av01:20NorgePopulær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56NorgeLåve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52KulturMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30KulturKong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17KulturDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan18:00Kultur26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55NorgeHanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42KulturDronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31NorgeTurgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05Verden– Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02PolitikkJohnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54VerdenAssad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33NorgeKystvakten uten helikopter i flere uker15:18Sport«Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47NorgeTogvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44SportTidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44SportBrann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24SportBjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18VerdenFrode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59PolitikkFeståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58PolitikkEnige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49SportElton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21Norge22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring