Dette kan endringene i huden være et tegn på

ENDRINGER I HUDEN: Det er viktig å være observant hvorvidt gjelder endringer i huden. Misfarget hud, sår som ikke gror, føflekker eller akne - alt kan være tegn på noe annet enn først antatt. Foto: Colourbox.com.
ENDRINGER I HUDEN: Det er viktig å være observant hvorvidt gjelder endringer i huden. Misfarget hud, sår som ikke gror, føflekker eller akne - alt kan være tegn på noe annet enn først antatt. Foto: Colourbox.com.

Misfarget hud, utslett, akne og sår er blant tilstandene som kan bety noe annet enn først antatt.

- Jeg har hatt flere kunder som har fått påvist mild form for hudkreft . Og dersom jeg ser unormaliteter i huden, spesielt eksemtyper som ligger i groper og over føflekker, så sender jeg dem rett til legen, sier hudterapeut ved Kjerstis Hudpleie i Bergen, Kjersti Dahle.

Lege og spesialist i hud og venereiske sykdommer ved Aleris Stavanger, Sheila Fevang, har mange forklaringer på hva ulike typer endringer i huden kan bety. Selv om de fleste er harmløse, er det noen av endringene som bør tas på alvor.

Sammen har spesialistene utarbeidet en liste over endringer som kan ramme huden – og hva disse betyr.

Misfarging i huden

Etter forskjellige typer infeksjoner kan man oppleve misfarging i huden; postinflammatorisk hyperpigmentering. Det er helt ufarlig og anses å være en resttilstand etter den aktive infeksjonen har gått over. Denne type misfarging i huden er først og fremst til kosmetisk sjenanse.

- Også overfladisk soppinfeksjon i huden kan føre til misfarging. Dette er også helt ufarlig, men kan medføre kløe. Fargen kan være lysebrun, lyserosa eller hvit, og man ser ofte overfladiske hudmisfarginger som kan være lett flassende, i ulik størrelse og hvor som helst på kroppen - men ofte på overkroppen, forklarer Fevang.

Hun forklarer at det er viktig å behandle med soppmiddel etter å ha fått diagnosen hos lege, for å forhindre spredninger til større deler av kroppen.

- Ofte mister man pigment i de områdene hvor det har vært aktiv soppinfeksjon fordi soppen "spiser" pigmentet. Det kan ta lang tid før hudfargen normaliseres etter en vellykket behandling, men kløen bør forsvinne, sier spesialisten.

Les også: 4 leger gir råd mot forkjølelse

Flekkete misfarging i huden

Vaskulitt er en annen tilstand som kan føre til misfarget hud. Dette er en betennelse i blodkar i huden som kan medføre rød/lilla farge, stort sett flekkvis.

- Når man stryker over flekken med fingeren med litt press på, vil ikke fargen blekne. Dette er ofte et tegn man bruker ved undersøkelsen for å skille vaskulitt fra andre hudsykdommer, sier Fevang.

Spesialisten forklarer at man grovt sett skiller mellom kutan vaskulitt, som kun ligger i huden, og systemisk vaskulitt, som i tillegg påvirker indre organer. Vaskulitt i huden er ufarlig, men kan medføre kløe og ubehag. Denne tilstanden vil gå over av seg selv med behandling. Systemisk vaskulitt kan imidlertid være mer alvorlig fordi det ofte affiserer større blodkar, også de «innvendige», i tillegg til de overfladiske blodkarene i huden. Denne typen vaskulitt kan gi nyre- og hjerteproblemer dersom den ikke behandles med sterke medisiner.

MISFARGING I HUDEN: Misfargede områder i huden kan skyldes flere årsaker. Flere av dem er harmløse, men en del av dem bør sjekkes opp hos lege. Foto: Colourbox.com.
MISFARGING I HUDEN: Misfargede områder i huden kan skyldes flere årsaker. Flere av dem er harmløse, men en del av dem bør sjekkes opp hos lege. Foto: Colourbox.com.

Leverflekker gir misfarging

En annen tilstand som kan medføre misfarging i huden, er leverflekker. Leverflekker er lysebrune flekker i huden som ofte kommer på soleksponerte områder, som i ansiktet eller på hender.

- De fleste over 60 år har én eller flere, og de kan gjerne komme fra 30 års alderen, avhengig av soleksponering. Disse anses som ufarlige, og først og fremst som kosmetisk sjenanse. De kan behandling med frysing, sier Fevang.

Av og til kan det imidlertid dukke opp mørkere prikker og områder innenfor de lysebrune flekkene, hvor det kan utvikle seg hudkreft. Dette kalles lentigo maligna, og skal kun behandles kirurgisk. P-piller, andre typer medisiner og svekket immunforsvar kan være andre årsaker til misfarging i huden.

Utslett kan være tegn på kreft

De fleste typer utslett er harmløse, ifølge Dahle. Det finnes imidlertid enkelte utslett man bør være oppmerksom på.

- Det finnes former for hudkreft som kan se ut som eksem, for eksempel superficielt basalcellecarcinom (sBCC). Dette regnes som en mer godartet hudkrefttype som utvikler seg langsomt, ofte på soleksponerte områder, forklarer Fevang.

Kreften vokser bare i de øverste hudlagene og gir ikke spredning innvendig, ifølge spesialisten. Problemet oppstår imidlertid hvis man ikke får stilt diagnosen, og den får vokse seg stor

- Da kan behandlingen være vanskeligere, og det kan bli større arrdannelse. En del får dette behandlet som et eksem først fordi det ligner på nettopp eksem, men dersom kortisonkremer ikke virker og det kun er en til to flekker i huden, bør man undersøkes for om det kan være sBCC, understreker Fevang.

Les også: Sykdommen som får kroppen til å angripe seg selv

Rosacea og sommerfuglutslett

En annen form for utslett er «sommerfuglutslett». Vanligvis dreier dette seg om Rosacea, som har fått sitt sommerfugl-navn grunnet mønsteret. Langt sjeldnere dreier det seg om lupus, ifølge Fevang.

- Rosacea gir gjerne et rødlig, kviselignende utslett i samme område. Seborreisk eksem kan også gi rødhet i samme områder, med tillegg av utslett i øyebryn og i hudfolden ved nesevingene. Denne typen utslett er ofte lettflassende og huden kan kjennes litt fet, forklarer Fevang.

Klassisk «sommerfuglutslett» kan også være et tegn på akutt systemisk lupus, men dette sees bare i 10-50 prosent av tilfellene. Ved systemisk lupus har man ofte en rekke andre symptomer i tillegg, som leddsmerter, unormal trøtthet, vekttap, smerter i ulike steder i kroppen og nyrepåvirkning.

Akne i voksen alder

Et stadig økende problem blant mange, er voksenakne, ifølge Dahle. Hun ser det ofte på personer som er under kronisk stress, og poengterer viktigheten av å stresse ned.

- Voksenakne kan bety flere ting. Jeg mener at det kommer av fire hovedfaktorer: overaktive talgkjertler, celleoppbygging, bakterier og innflammasjon, sier Dahle.

Ifølge hudterapeuten ser man hovedsakelig voksenakne rett i underkant av kinnben, nedover på haken, fra munnviken og under kjeveben.

- Det har mye med tarmenes tilstand å gjøre, for eksempel fordøyer vi kanskje ikke maten skikkelig fordi vi stresser. Men, det kan også skyldes tarmlidelser, sier Dahle.

Ifølge Fevang er voksenakne vanlig hos kvinner når man blir eldre, gjerne etter barnefødsler, og sees hos noen etter endring av prevensjon fra p-piller til spiral.

- Som regel skyldes det produksjon av mannlige kjønnshormoner fra binyrene, men det er sjelden man finner målbare hormonendringer. Dette kan gi økt påvirkning av talgkjertelproduksjonen, da oftest på hake og øvre del av hals. Uønsket hårvekst i samme områder kan også forekomme, og øker gjerne med alderen, forklarer Fevang.

Dersom man har mye akne i ansiktet i ung alder, kombinert med hårvekst i ansiktet og under navlen, gjerne i kombinasjon med uregelmessig menstruasjon, bør man undersøkes med tanke på PCO (polyscystisk ovariesyndrom).

- Dette gjøres hos gynekolog, og man vil da ofte se cyster på eggstokkene. I svært sjeldne tilfeller kan voksenakne være et symptom på en svulst i binyrene, men da har man som regel flere andre symptomer i tillegg.

AKNE I VOKSEN ALDER: Akne i voksen alder kan skyldes flere av årsaker, men hovedfaktorene er stress, etter barnefødsler, tarmproblemer eller bytte av prevansjon fra p-piller til spiral. Foto: Colourbox.com.
AKNE I VOKSEN ALDER: Akne i voksen alder kan skyldes flere av årsaker, men hovedfaktorene er stress, etter barnefødsler, tarmproblemer eller bytte av prevansjon fra p-piller til spiral. Foto: Colourbox.com.

Føflekker som endrer seg

- Føflekker som endrer seg, bør alltid undersøkes. Spesielt dersom de vokser asymmetrisk, endrer farge, blør og så videre. Det kan være et tegn på føflekkreft, malignt melanom, som er den nest vanligste krefttypen hos både kvinner og menn, sier Fevang.

Spesialisten forteller at dersom man behandles så tidlig som mulig med kirurgi, vil man som oftest bli kurert.

- Men dersom det er noe man har hatt i lengre tid, er det dessverre en sykdom som kan være dødelig. Heldigvis har det kommet mye god behandling de siste årene for denne kreftformen, også ved spredning, såkalt immunterapi, forklarer Fevang.

Les også: Bekymrer du deg syk?

FØFLEKKER SOM ENDRER SEG: Føflekker som endrer seg bør alltid undersøkes, fordi det i verste fall kan medføre føflekkreft. Foto: Colourbox.com.
FØFLEKKER SOM ENDRER SEG: Føflekker som endrer seg bør alltid undersøkes, fordi det i verste fall kan medføre føflekkreft. Foto: Colourbox.com.

Arraktige områder i huden

Arraktige områder i huden som gjerne bare er hudfargede eller hvitlige, kan være et tegn på morfea, ifølge Fevang.

- Hvis det er diffus fortykking av hud mange steder samtidig, kan det være et tegn på sclerodermi. Morfea er stort sett ufarlig og man kan forsøke ulike typer kremer, sier hun.

Ulike former for disseminert morfea eller sclerodermi kan være svært alvorlig, ettersom de også kan påvirke indre organer.

- De sistnevnte er sjeldnere sykdommer, og man vil ofte ha flere andre ulike plager samtidig, ikke bare forandringer i huden, understreker spesialisten.

Sår som ikke gror

Sår som ikke vil gro og som gjerne startet som en liten «kvise», kan være et tegn på nodulært eller infilrerende basalcellekreft. Behandlingen for disse er kirurgisk.

- Dette anses som en mer godartet hudkrefttype som ikke gir fjernspredning, men problemet er hvis den får vokse seg for dypt ned i huden, spesielt i ansiktet, sier Fevang.

Denne saken ble først publisert hos klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
15:28 Kvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27 Bulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07 XXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05 Spania venter flere rasende protester i Barcelona15:04 76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22 Hvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13 Mer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06 FN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38 Ras av sykmeldinger i Morgenbladet13:14 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49 Pastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47 Krever merking av raske elsparkesykler12:36 Målløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36 Tour-feltet får en tøff start neste år12:13 Elbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06 Strengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05 Mulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05 Tyrkia pågriper ordførere12:03 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54 Skiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53 Nye toppsjefer til Rema 100011:31 Mette-Marit-feber i Tyskland11:23 To menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19 Disse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17 Isbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58 Nilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57 Lesertallene synker på papir – øker digitalt09:53 Frelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53 Russer nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49 Russland avholder militærøvelse09:31 Hellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30 Uniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14 Tidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14 230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54 Barnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37 Sju pågrepet i grov voldtektssak08:20 Skryt til Norge i rumensk avis08:19 Sky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12 Russere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54 Forsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48 Staten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33 Flere metoo-saker i Forsvaret07:13 – Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10 Carlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58 Eks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43 Mings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42 13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30 Salget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26 Norge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00 Dette skjer i dag05:55 Jostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34 Dette skjedde i natt05:31 Oslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30 Frode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15 Influensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11 Dødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07 Drapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04 BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00 Bankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18 Datatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48 UNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24 Mange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12 Fiskekvotene redusert i Østersjøen03:05 Mann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45 Ett av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43 Skatteklager: 2.500 saker i kø01:42 Hellas evakuerer overfylt migrantleir01:19 USA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11 Tenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03 Kriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52 Fellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16 Dagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11 Pentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10 Trump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40 13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22 Støre åpner for EØS-utredning23:04 Newsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52 Carlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42 Rasismekaos overskygget Englands målfest21:45 Ansatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01 Pelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55 Syriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24 Nordmann omkom i Tyrkia20:22 Politiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56 Politiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17 Mann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33 Kvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04 Kilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32 Tyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27 17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00 Halvert antall anker behandles av Høyesterett15:28 Hun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45 Norwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44 Lagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38 Spania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36 Turist knivdrept i Tunisia
Siste nytt
15:28KulturKvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27SportBulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07PengerXXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05VerdenSpania venter flere rasende protester i Barcelona15:04Norge76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22StemmerHvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13SportMer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06VerdenFN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38KulturRas av sykmeldinger i Morgenbladet13:14PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49NorgePastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47PengerKrever merking av raske elsparkesykler12:36SportMålløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36SportTour-feltet får en tøff start neste år12:13MotorElbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06MotorStrengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05SportMulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05VerdenTyrkia pågriper ordførere12:03PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54SportSkiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53PengerNye toppsjefer til Rema 100011:31KulturMette-Marit-feber i Tyskland11:23NorgeTo menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19VerdenDisse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17VerdenIsbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58SportNilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57KulturLesertallene synker på papir – øker digitalt09:53PolitikkFrelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53NorgeRusser nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49VerdenRussland avholder militærøvelse09:31VerdenHellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30SportUniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14PolitikkTidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14Norge230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54PolitikkBarnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37NorgeSju pågrepet i grov voldtektssak08:20SportSkryt til Norge i rumensk avis08:19PengerSky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12NorgeRussere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54NorgeForsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48NorgeStaten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33NorgeFlere metoo-saker i Forsvaret07:13Politikk– Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10SportCarlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58NorgeEks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43SportMings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42Verden13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30Helse og livsstilSalget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26SportNorge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00NorgeDette skjer i dag05:55NorgeJostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34NorgeDette skjedde i natt05:31Helse og livsstilOslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30VerdenFrode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15Helse og livsstilInfluensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11VerdenDødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07NorgeDrapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04VerdenBBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00PengerBankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18NorgeDatatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48Helse og livsstilUNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24VerdenMange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12PengerFiskekvotene redusert i Østersjøen03:05NorgeMann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45Helse og livsstilEtt av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43PengerSkatteklager: 2.500 saker i kø01:42VerdenHellas evakuerer overfylt migrantleir01:19PengerUSA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11NorgeTenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03NorgeKriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52PengerFellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16NorgeDagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11VerdenPentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10VerdenTrump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50KulturDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40Norge13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22PolitikkStøre åpner for EØS-utredning23:04VerdenNewsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52SportCarlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42SportRasismekaos overskygget Englands målfest21:45PengerAnsatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01PolitikkPelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55VerdenSyriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24NorgeNordmann omkom i Tyrkia20:22VerdenPolitiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56NorgePolitiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17NorgeMann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04VerdenKilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32VerdenTyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27Norge17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00NorgeHalvert antall anker behandles av Høyesterett15:28StemmerHun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45ReiseNorwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44SportLagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38VerdenSpania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36VerdenTurist knivdrept i Tunisia