Fikk nytt ansikt etter ti år

Etter å ha gjennomgått en sjelden operasjon som varte i til sammen 56 timer, har Andy Sandness (31) fra Wyoming i USA fått et helt nytt ansikt.

Han har levd en skjermet tilværelse siden ansiktet hans ble ødelagt for over ti år siden, men får nå en ny sjanse. Muligheten til å begynne sitt liv på ny, kommer etter at en mann begikk selvmord.

Den 21 år gamle Calen Ross døde av et selvpåført skudd til hodet, noe som utrolig nok var det samme som hadde ødelagt Andy Sandness sitt liv ti år tidligere.

Les også: Roger (57) fikk fjernet svulst på over 60 kilo

Ødelagt av selvmordsforsøk

Det var to dager før jul i 2006 at tragedien skjedde. Den da 21 år gamle Andy Sandness slet med en alvorlig depresjon. Og denne dagen ble bristepunktet nådd. Han hentet rifla i skapet, og satte den under haka. Så trakk han av.

I øyeblikket skuddet gikk av, visste han at han hadde gjort sitt livs største tabbe. Han angret. Da politiet ankom, var det første han sa at de ikke måtte la ham dø, fortalte han til AP.

Veien videre

Etter den 56 timer lange operasjonen, som varte fra fredag kveld til mandag morgen, ble Sandness nektet å se seg selv i speilet i tre uker. Da han endelig fikk se sitt nye speilbilde, var reaksjonen tårevåt.

– Når du mister noe du alltid har hatt, vet du hvordan det er å ha det. Og når du da får en ny sjanse, blir det uforglemmelig.

De siste ti årene har han levd uten nese, og med en munn som knapt kunne åpnes. Han har gått med neseprotese som stadig falt av, og har måttet rive opp maten i så små biter at de fikk plass i en munn han ikke en gang fikk en skje inn i.

– Bare det å ha munn og nese igjen er en velsignelse, sier han.

Les også: Meksikaner har 48 cm lang penis - nekter operasjon

Endelig normal igjen

Det tok rundt tre måneder før Sandness visste at han så normal ut. Han stod i en heis med en liten gutt og moren hans. Da gutten så på ham, for så å se tilbake til sin mor uten å si noe som helst, var han sikker.

– Det var da jeg visste at operasjonen var vellykket.

Sandness har planer om å flytte tilbake til Wyoming så snart han er helt ferdig med de kirurgiske justeringene. 31 åringen håper å en dag gifte seg og få barn, men nå er han bare glad for å igjen kunne gå på butikken uten at noen stirrer.

– Jeg er bare et ansikt i folkemengden nå, sier han smilende.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden