Minst 30 nordmenn rammet av virus på Kanariøyene

<p>Foto: Colourbox</p>
Foto: Colourbox

Over 30 nordmenn er blitt syke etter å ha blitt smittet av virus på Kanariøyene. Utbruddet har slått ut mer enn 100 gjester på ett av hotellene.

– Vi vet ikke hvordan dette har spredd seg. Det er tilfeller av diarè og kvalme, og har rammet både lokale og turister. Vi vet ikke årsaken til utbruddet, sier pressekontakt Sophie Frisholm Damsund i Ving til VG.

Virus-utbruddet skal ha rammet et Ving-hotell i fiskelandsbyen Arguineguín. Totalt skal mer enn 100 av hotellets 900 gjester ha blitt syke siden november.

– Vi var nede og spiste. Etterpå tok det bare noen timer før jeg ble dårlig. Da jeg gikk opp på hotellrommet begynte jeg å kaste opp, forteller en av gjestene til den svenske avisen Expressen.

Etter hvert ble den ene etter den andre slått ut av diarè og oppkast.

– Jeg frøs og svettet om hverandre, og ble sengeliggende i over to dager uten matlyst, forteller gjesten.

Nå samarbeider hotellet med lokale helsemyndigheter for å stanse spredningen. Det er tatt prøver at maten og hotellets badefasiliteter uten å finne noe konkret.

Alle gjestene har mottatt sms hvor de blir bedt om å ta forbehold for å unngå smitte.

– Hundre personer høres mye ut, men det er i løpet av en lengre periode. Derfor har vi fokusert på å forebygge spredningen, sier informasjonssjef hos Ving, Magdalena Öhrn til Expressen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden