Meny

Jennifer (27) la ansiktet under kniven for å redde livet sitt

Se videoreportasje i vinduet over.
Tobarnsmoren har levd med den livstruende tilstanden «arteriovenøse misdannelser» i ansiktet siden hun var barn.

Da Jennifer Hiles ble født, trodde foreldrene hennes at den røde flekken over nesen hennes var et fødselsmerke. Men tilstanden ble raskt verre. Snart ble det klart at den lille datteren deres led av «arteriovenøse misdannelser», ifølge Barcroft TV.

Tilstanden innebærer at nøster av blodårer hvor arteriene er koblet direkte til venene, slik at syklusen som frakter oksygen til og fra hjernen blir forstyrret.

Se intervju med Jennifer fra før operasjonen: – Jeg ønsker ikke et perfekt utseende. Jeg vil bare se normal ut

Levd i konstant fare for å dø

Gjennom hele sitt liv har Hiles levd med en overhengende risiko for å få en mulig dødelig hjerneblødning, som følge av tilstanden hun lever med. Hun har også gjennomlevd vonde ungdomsår med mobbing og mye ubehagelig stirring.

Den amerikanske kvinnen har gjennomgått flere operasjoner og inngrep, men har ikke blitt kvitt sykdommen.

Tidligere i år bestemte Jennifer Hiles seg for å gjennomgå en mer omfattende og komplisert operasjon enn hun har gjort noen gang tidligere har vært gjennom, i håp om å bli kurert.

Hun startet en pengeinnsamlingsaksjon på nettet for å få råd til operasjonen.

Se videoreportasjen øverst i saken.

Les også: Bayzid (4) har kroppen til en gammel mann

Fikk to «ballonger» inn i ansiktet

Inngrepet ble gjort i mai i år. De siste åtte ukene før operasjonen måtte Hiles gå med to «ballonger», fylt med saltvannsløsning, under huden i ansiktet for å utvide ansiktshuden. Årsaken var at legene ville fjerne all den huden i ansiktet til Hiles som var rammet av arteriovenøse misdannelser. Dermed trengte de ny hud og erstatte den ødelagte huden med.

Selv var Hiles svært fornøyd umiddelbart etter operasjonen.

– Da jeg først våknet opp etter operasjonen følte jeg meg faktisk så bra at det ikke føltes som om jeg hadde hatt noen operasjon, så jeg måtte spørre legen hva som skjedde, sier hun til Barcroft TV.

Les også: «Sementkvinnen» har fått et nytt ansikt

Opplevde komplikasjoner

I etterkant av operasjonen opplevde Sør-Dakota-kvinnen flere komplikasjoner, og måtte gjennom seks små operasjoner de første fire månedene etter det store inngrepet.

Ifølge legene kommer Hiles til å klare seg fint. Misdannelsene hun ble født med i ansiktet kommer til å komme tilbake, men vil ikke lenger være potensielt dødelig for amerikaneren.

Hiles sier til Barcroft TV at hun ønsker å gjennomføre flere mindre, kosmetiske operasjoner før hun sier seg fornøyd med utseende sitt.

– Jeg vet ikke om jeg noen gang kommer til å se normal ut. Jeg vil ikke se perfekt ut, bare normal, sier hun til Barcroft TV.

Les også: Patrick fikk nytt ansikt: – Endelig er jeg normal

Populært