– Vi er mer seksuelt lekne om sommeren

Sommertid er leketid - ifølge den erotiske nettbutikken Sinful skyter salgstallene for sexleker i været om sommeren. Foto: Colourbox
Sommertid er leketid - ifølge den erotiske nettbutikken Sinful skyter salgstallene for sexleker i været om sommeren. Foto: Colourbox

Salget av sexleketøy stiger merkbart rundt om i Norge når vi er i sommerferiemodus. Ifølge ny undersøkelse er det hytte- og ferieområdene som utmerker seg mest.

Mathilde Machowski, stifter og medeier av den erotiske nettbutikken Sinful.no. Foto: Sinful
Mathilde Machowski, stifter og medeier av den erotiske nettbutikken Sinful.no. Foto: Sinful

Nordmenn vet å kose seg litt ekstra i ferietiden. Mathilde Machowski, stifter og medeier av den erotiske nettbutikken Sinful.no forteller at de ser en tydelig tendens at det blir solgt vesentlig mer sexleketøy i de populære ferieområdene enn i resten av landet.

– Når nordmennene drar til sine feriesteder, får de ofte litt ekstra tid til hverandre, forklarer Machowski i en pressemelding.

– Da skal vi ikke tenke på kjedelige plikter, viktige deadliner eller barn som må kjøres og hentes. Vi har derimot lyst til å nyte og skjemme hverandre bort mer enn vi pleier. Dette er helt klart noe vi ser gjennom våre data, for det er nettopp sexleketøy til par vi har sendt mest av sted med posten.

Les også: Svenskene skal få sexlivet sitt kartlagt

Nettbutikken har sammenliknet områdenes salgstall for sommeren med salget i løpet av resten av året. Noen av områdene har en økning på så mye som 51 prosent i løpet av sommerferieukene

(Saken fortsetter under)

Smaken for bestemte leketøy fra sted til sted. I Kragerø skal interessen for pisker være stigende, mens håndjern står høyt i kurs når Lillesand-ferierende skal ha det litt ekstra moro på hytta.

På Hvaler er det blindfold som havner i flest postkasser, mens Voss-området har hatt et oppsving av brettspill denne sommeren. Og da snakker vi ikke Ludo eller Monopol.

På Sjusjøen er det etterspørsel etter klitorisstimulator, mens det i Trysil er parvibratoren We-Vibe 4 som står høyt i kurs.

Nylig kom det frem at ved å koble sistnevnte opp mot Internett med en gratis-app, sendes sensitiv informasjon til produsenten om hvordan og hvor lenge du bruker den uten at du har gitt ditt samtykke på forhånd. Samtidig kan We-Vibe være sårbar for hacking.

Les også:

– Seksuelt aktive over 50 år har bedre hukommelse

Advarer mot sex i førerløse biler

Derfor bør du sove naken

Personvernpolicy