Folket har igjen tillit til kyllingkjøtt
Etter at norske kyllingprodusenter faset ut stoffet narasin av produksjonen, har forbrukerne fornyet tillit til kjøttet.
I 2014 haglet det kritikk mot norske kyllingprodusenter etter at Veterinærinstituttet fant betydelige forekomster av en resistent bakterie i dyrene. Det var bruken av narasin i fôret, et middel som bekjemper tarmsykdom, som førte til en langvarig mediestorm rundt kyllingprodusentene.
Nå sier kvalitetssjef Christin Schaumburg Bjønness i Den stolte hane til Nationen at tilliten er tilbake hos forbrukerne.
– Å fase ut narasin av kyllingproduksjonen vår har gått bedre enn forventet, sier hun.
Salget av kylling gikk ned etter store medieoppslag i 2014, men i 2016 er veksten høy.
– Ser vi på omsetning per måned, ligger veksten langt over 2015, og betydelig over nivået i 2014, sier administrerende direktør Fredrik Strømmen i Den stolte hane. Nortura, Den stolte hane og Norsk kylling har faset ut stoffet.