Derfor har du negative følelser etter sex

<p>Kvinner ønsker seg oftere et tettere forhold etter sex. Samtidig er det vanlig at menn ønsker å komme seg vekk. Foto: Colourbox.com</p>
Kvinner ønsker seg oftere et tettere forhold etter sex. Samtidig er det vanlig at menn ønsker å komme seg vekk. Foto: Colourbox.com

Har du hatt sex og deretter angret eller følt deg avvist? Du er ikke alene, og det er neppe noe galt med deg heller.

Foreldreinvestering

Til sist handler det om evnen vår til å spre genene videre. Det gjør vi hovedsakelig ved å få barn som igjen er i stand til å spre sine egne gener, men også andre faktorer spiller inn.

Kvinner og menn har helt ulike strategier fra naturens side. Investeringen i hvert enkelt barn kan være mye høyere for kvinner.

Kvinner kan som regel bare få noen få barn gjennom et liv. Dette betyr at kvaliteten på hvert enkelt barn må være høy, slik at de kan spre genene videre til neste generasjon igjen. Ideelt sett får kvinnen en stabil og ressursrik forbundsfelle som hjelper til med å fostre opp disse få barna og gjør dem attraktive for potensielle partnere.

Menn kan i teorien få svært mange barn. Investeringen i hvert enkelt barn kan i teorien være minimal. Men det du taper i kvalitet, tar du igjen i kvantitet. Mange barn kan spre sine gener videre til neste generasjon, og da tåler en mann det om noen av barna hans mislykkes.

Forskningen baserer seg på teorier om foreldreinvestering av Robert Triver.

Sex kan være morsomt, befriende, forløsende og aldeles deilig. Men ikke alltid. Noen ganger er det noe som mangler etter sex. Noen ganger tenker vi at dette skulle vært ugjort eller annerledes.

Kvinner ønsker seg oftere et tettere forhold etter sex. Samtidig er det mer vanlig at menn ønsker å komme seg vekk, slår ny forskning fast.

Kjønnene angrer også i ulik grad og på ulike sider ved den seksuelle opplevelsen.

– Kvinner angrer seg oftere enn menn etter sex, sier mastergradsstudent Heitor Barcellos Ferreira Fernandes fra Universidade Federal do Rio Grande do Sul i Brasil, som kom på ideen til en ny undersøkelse som tar for seg negative følelser etter sex.

Les også: – Derfor er kvinner mer interesserte i sex med samme kjønn

Forskerne bekrefter det vi tidligere kan ha trodd, men ikke visst, samtidig som det åpner opp for et åpenbart oppfølgerspørsmål.

– Det er ikke noe nytt i at noen får negative følelser seg etter sex. Men hvorfor? Hvordan kan noe som i utgangspunktet er godt gi så negative følelser? spør professor Leif Edward Ottesen Kennair ved Psykologisk institutt ved NTNU.

Kortversjonen er at selv om både kvinner og menn er interessert i sex for sexens skyld, ser de også etter ulike ting i et seksuelt forhold. Det er helt naturlig.

Les også: Derfor liker ikke mor og søster typen din

Selv om både kvinner og menn er interessert i sex for sexens skyld, ser de også etter ulike ting i et seksuelt forhold. Foto: COLOURBOX
Selv om både kvinner og menn er interessert i sex for sexens skyld, ser de også etter ulike ting i et seksuelt forhold. Foto: COLOURBOX

Saken er først publisert på Gemini.no

Negative følelser er ikke unaturlig

Vi snakker oftest om one night stands i denne sammenhengen.

– En del av respondentene i undersøkelsen var i langvarige forhold, men de fleste respondentene rapporterte disse negative følelsene etter kortsiktige forhold, sier Fernandes.

Sex kan være en gjensidig kilde til alt fra glede til frustrasjon. Men sex er også en av naturens måter spesielt kvinner prøver ut potensielle langtidspartnere. For menn er det evolusjonært sett kanskje først og fremst en mulighet for parring.

– Noen psykiatere vil sykeliggjøre negative følelser etter sex, sier professor Kennair.

Men det vil ikke forskerne være med på. Tvert imot kan negative følelser etter sex være den helt rette responsen.

– Det er kanskje overraskende for noen at både menn og kvinner ofte har negative følelser etter sex, sier Fernandes.

Disse følelsene bunner i en konflikt mellom det vi ønsker oss av et seksuelt møte og det vi kjenner at vi får igjen av det.

Evolusjonen har gjort oss sånn. Negative følelser etter sex betyr altså ikke at det er noe galt med deg.

Les også: Åtte ting som dreper forholdet

Saken fortsetter etter tabellen.

Tabell 1: Ulikheter i menns og kvinners følelser etter sex. Trykk på tabellen for å gjøre den større
Tabell 1: Ulikheter i menns og kvinners følelser etter sex. Trykk på tabellen for å gjøre den større

Tre kategorier negative følelser

Forskere fra Brasil, Norge og Nord-Amerika gikk sammen for å undersøke saken. De fikk svar fra fire grupper som dannet grunnlaget for undersøkelsene, en fra hvert landområde og en fjerde, utvalgt gruppe angloamerikanere som svarte på nettet. Kilder fra USA og Canada ble slått sammen til ett, da det ikke fantes noen forskjell. (Se TABELL 1.)

Maksimalalderen ble satt til 30 år. Seksualvaner endrer seg hos folk flest omtrent da, siden de i større grad havner i faste forhold og en del kvinner får det mer travelt med å reprodusere seg.

– Vi antok at de var to eller tre hovedtyper av negative følelser etter sex, sier Kennair.

1. MANGEL PÅ NÆRHET: Den ene typen av negative følelser er den der du ønsker deg en sterkere tilknytning etterpå, der du føler deg avvist eller vil ha mer nærhet.

2. MANGEL PÅ AVSTAND: Den andre typen negative følelser er slik at du tvert imot ønsker å komme deg unna etterpå og opplever seksualpartneren som klengete.

3. RYKTE: En tredje form for negative følelser er den der du angrer fordi du tenker på ryktet ditt.

Den tredje formen for negative følelser er forholdsvis lik mellom menn og kvinner. Både menn og kvinner tenker på ryktet sitt. Et dårlig rykte kan gjøre deg mindre attraktiv for andre partnere som kanskje ville passet deg bedre på lang sikt enn den du nettopp delte seng eller restauranttoalett med.

De store forskjellene mellom kjønnene finner du blant dem som vil vekk og dem som vil at den andre skal bli.

Les også: Hun er ikke interessert i sex – men det tror han

Menn vil vekk

– Selve seksualakten kan knytte sterkere bånd mellom partene om de rette hormonene utløses. Men for partneren som tjener mest på å gå videre til andre potensielle korttidspartnere, bør den oftere isteden utløse en følelse av avstand, sier professor Kennair.

I et forhold mellom to personer av ulikt kjønn søker kvinner og menn flest altså helt forskjellige ting. Partneren som tjener mest på å oppsøke nye korttidsforhold etter et seksuelt forhold er som regel en mann.

Menn flest vil ha flere seksualpartnere enn kvinner flest gjør, fordi de har fordel av seksuell variasjon. Tidligere norsk og internasjonal forskning viser at menn også generelt er mer åpne for one night stands enn kvinner er.

Her må vi se på sex som en måte der vi, bevisst eller ubevisst, tester ut en potensiell partner vi senere kan få barn med. Selv om et seksuelt forhold ikke resulterer i et barn, ligger biologien uansett i bunnen for vår seksuelle psykologi.

En mann har historisk og evolusjonært sett investert mindre i hvert enkelt avkom enn kvinner gjør, og søker i større grad kvantitet framfor kvalitet. (Se faktaboks FORELDREINVESTERING.)

Dermed ventet forskerne å finne flere menn som ønsket større avstand etter en flyktig, seksuell opplevelse. Det fant de også.

– Menn i alle områdene ønsker i snitt i større grad å komme seg vekk fremfor å knytte seg etter sex, fastslår Kennair.

Forskerne fant for øvrig også at mannen i større grad synes synd på seksualpartneren etterpå.

Kvinner vil at mannen skal bli

Kvinner vil biologisk sett ha trygghet, en mann som kan hjelpe henne til å fostre opp barna. Nei, det trenger ikke være bevisst.

– Kvinner tjener på kvalitet fremfor kvantitet. De ønsker i større grad at mannen skal bli. Det gjelder på gruppenivå, og selvsagt ikke for alle, slår Kennair fast.

Dermed ventet forskerne å finne at kvinner i større grad ønsker seg mer nærhet etter sex enn det menn gjør, og at de i større grad kan føle seg avvist etter et kortvarig forhold. Det fant de også.

Det er vanligere at kvinner i større grad føler seg avvist etter en one night stand som ikke ble til noe mer. De vil i større grad at seksualpartneren skal bli til frokost, og gjerne flere frokoster også.

Dette samsvarer med tidligere forskning fra evolusjonspsykologene Anne Campbell i Durham og Martie Haselton i Los Angeles som viser at kvinner generelt føler seg mer knyttet til en mann dagen etter sex. Menn føler seg generelt mindre knyttet til kvinnen etter sex enn før. Han kan også i større grad se henne som mindre attraktiv straks den seksuelle akten er over.

Les også: Menn mest sjalu på sex – kvinner på følelser

Norske kvinner minst påvirket

Et interessant unntak er norske kvinner. De skiller seg ut fra kvinner i Nord-Amerika og Brasil ved å få færre og svakere følelser om å knytte seg til partner etter kortvarige seksuelle forhold. Antakelig er det en kulturell tilpasning.

– Vi kan spekulere i om dette skyldes en større grad av seksuell likestilling og seksuell frigjøring i Norge. Sex for sexens skyld er mer akseptert her, teoretiserer Kennair, men her trengs mer forskning.

Men selv om dette kan være en effekt av en mer likestilt kultur, finnes det fremdeles kjønnsforskjeller også i Norge. Norske menn ønsker uansett i langt mindre grad enn norske kvinner å knytte seg til partner etter sex.

Ligger i bakgrunnen

Før noen begynner å peke på det åpenbare: Forskjellen mellom hva de fleste kvinner og menn ønsker seg i et forhold er ikke noe som folk flest går rundt og tenker på, og i hvert fall ikke når de er ute en kveld og søker lykken og en potensiell seksualpartner på dansegulvet eller i skyggefulle kroker på puben.

Men det ligger i bakgrunnen likevel, uavhengig av seksuell liberalisering og tilgang på effektive prevensjonsmidler som minsker risikoen for å få barn med en uønsket partner.

– Evolusjonen virker ikke så raskt. Du endrer ikke de nevrale nettverkene bak det vi er predisponert for å føle, sier Fernandes.

Evolusjonen har ikke rukket å reagere på nye prevensjonsmidler. Det at folk føler noe bestemt etter et samleie, betyr så klart slett ikke at de kjenner til de evolusjonære forholdene som ligger til grunn for dem.

De grunnleggende forholdene endrer seg ikke i løpet av noen få generasjoner. I flere hundre tusen år før oss har kvinners og menns ulike strategier gitt en evolusjonær fordel.

Folk som oppførte seg sånn ble i snitt flinkere til å spre genene sine videre. Forfedrene dine gjorde det rett. Du også.

Kennair går grundigere inn i saken her.

Kilder: Evolutionary Behavioral Sciences. Are Negative Postcoital Emotions a Product of Evolutionary Adaptation? Multinational Relationships With Sexual Strategies, Reputation, and Mate Quality . Heitor B. F. Fernandes, Leif Edward Ottesen Kennair, Claudio S. Hutz, Jean C. Natividade and Daniel J. Kruger. Online First Publication, May 4, 2015. http://dx.doi.org/10.1037/ebs0000050

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:17 Rask Gnabry-dobbel ga Chelsea mesterligamareritt23:16 Griezmann reddet uavgjort for tannløst Barcelona23:02 Bil krasjet med SAS-fly på Tenerife – 180 passasjer rammet22:37 Equinor og Nordea ber ansatte om å holde seg hjemme i to uker etter reiser21:41 Studie: Utenomjordisk liv på Saturn-måne er lite sannsynlig21:35 18-åring funnet død i Bergen – rusmiddel trolig dødsårsak21:21 Barnevernsgründer tiltalt for seksuelt misbruk av eget fosterbarn20:29 Rapport: Britiske politikere lot overgrep mot barn passere19:56 Solberg mener Sivertsen bør gå ut av Frimurerlosjen19:44 Stemmer teorien, kan det være «århundrets oppdagelse»19:38 Tidligere statssekretær fra Frp fikk dobbel lønn19:11 Kina sier at fengslet forlegger ikke lenger er svensk18:54 Spiller ballen rett i fanget på klimafornekterne18:48 En mann i 30-årene kritisk skadd i arbeidsulykke i Oslo18:26 Sjefen om Solskjær: - Fundamentet for suksess er på plass18:09 Matsvinn-innlegg tar av på Facebook – problemet er at fakta ikke stemmer17:48 Folkehelseinstituttet ber helsetjenesten forberede seg på en alvorlig virusepidemi17:38 UEFA: Koronaviruset kan true fotball-EM16:26 Mann funnet død - skal ha blitt etterlatt i hjelpeløs tilstand16:00 Christian Tybring-Gjedde varsler boikott av Dagens Næringsliv-journalister15:48 Ingen særbehandling av nordmenn som har bodd på samme hotell som virussmittet italiener15:13 Filip Ingebrigtsen ble pappa15:11 Kristoffersen tatt ut til super-G-renn, kan debutere i disiplinen15:10 Opposisjonen dropper mistillit, men varsler sterk kritikk14:55 Bodø/Glimt kjøper tidligere Stabæk-spiller14:54 Kritikere får selv kritikk etter Giske-saken14:24 Nordmenn bestiller ferie som før: – Ingen frykt for å reise14:08 Smittetallene i Italia kryper opp mot 30014:05 – Tre måneders vindu for avgjørelse om Tokyo-OL14:04 Åtte menn vil bli leder for oljefondet14:03 Uefa hjelper gresk fotball å bekjempe vold og korrupsjon13:44 En av fem innsatte i norske fengsler er over 50 år13:21 Takk for stemmen. Takk for musikken. Takk for smilet12:53 29-åring frifunnet for forsøk på barneekteskap12:51 Flere nordmenn bodde på samme hotell som virussmittet italiener12:42 Millionbot etter eksplosjon på gjenvinningsanlegg12:37 Kvinne mistet livet i frontkollisjon med trailer12:01 Politiaksjon mot regnskapsførere i Oslo og Viken12:01 Egypts tidligere president Hosni Mubarak er død11:08 Opptøyer i India samtidig som Trump er på besøk11:07 Beste resultat i Folketrygdfondets historie10:29 Weinstein brakt til sykehus etter dommen10:29 Regnet fortsetter i et stadig mer oversvømt Jakarta10:28 Svenske myndigheter krever at Kina slipper fri dømt forlegger10:13 Kjendisene sørger over Teigens bortgang: – Ingen kan erstatte deg09:43 Thiago Silva mister returkampen mot Dortmund09:42 Tre nye virusdødsfall i Iran09:31 Jahn Teigen er død09:30 Nordmenn forbrukte nest mest i Europa09:18 Fra høsten tilbyr Lånekassen lån til du er 5009:17 Oslo Børs åpnet med oppgang – men faller09:17 18 barn blant de skadde i bilangrepet i Tyskland08:36 Listhaug reagerer på regjeringens nye returpolitikk08:28 Verdens eldste mann (112) er død i Japan08:15 Kvinne fremstilles for fengsling, siktet for boligbrann i Nord-Troms07:47 790 sandstrandede Norwegian-passasjerer hentet hjem07:09 Ny norsk barnevernssak til behandling i Strasbourg07:08 Klimabekymring: Enorm avstand mellom mellom MDG og Frp07:05 Ni av ti foreldre er fornøyd med barnehagen07:00 Rapport: Medienes dekning av fylkene er svekket06:59 VM-kongen Thingnes Bø er helt avhengig av broren06:00 Keeper-Solberg klar for kamp etter sykdomsalarm06:00 Høyre-topper uenige om Frp-kritikk05:59 Svensk forlegger dømt til fengsel i Kina05:52 Dette skjer i dag05:45 Rapport: Brannene ødela en femdel av Australias skog05:30 Dette skjedde i natt05:30 Oslo kommunes Hafslund-bud opp for retten på nytt05:29 Skipper dømt etter at inspektør falt i sjøen05:18 Fjerde virusoffer fra cruiseskip meldt død05:00 Ny bok vil «knuse myter» om Giske-saken04:39 Norsk sæd smører forholdet til Kina04:32 Amerikansk delstat tok inn 93 millioner i skatt på salg av cannabis03:18 Fallet fortsetter på børsene i Asia03:03 40 prosent av rensefisken dør i merdene02:39 Surfere jubler etter flere års kamp mot Equinor i Australia02:33 Tallet på virusdøde i Kina viser nedgang02:31 Cash og covid-19 gir problemer for Norwegian01:50 Tusen hotellgjester i karantene på Tenerife01:19 Equinor dropper planene om leteboring utenfor kysten av Australia00:22 To beboere ved Veslemannen ber om erstatning00:09 SAS og Norwegian henter 1.159 passasjerer fra Kanariøyene23:50 Daglig leder tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven etter dødsbrann på Toten23:21 West Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe23:13 SAS henter 360 passasjer fra Kanariøyene22:56 West Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe22:43 Weinsteins anklagere mener en æra er over21:49 En av tre ungdommer vurderer å flytte fra Nord-Norge21:47 NASA-pioner Katherine Johnson er død21:42 Sivertsen håper Solberg har tillit til ham21:39 To til sykehus etter at bil havnet på taket21:15 NASA finner bevis for Mars-skjelv20:53 1000 forskere vil ha folk i gatene: Katastrofen skjer foran øynene våre20:13 Politiet stanser utsending av asylsøkere med lang oppholdstid inntil videre19:40 Tegnet toppløse damer – risikerer seks års fengsel19:27 I dag fikk Geir-Inge Sivertsen permisjon i Troms og Finnmark18:31 Solberg: Sivertsen er hjemme og rydder opp18:04 Hvem styrer egentlig «Folkeopprøret mot klimahysteriet»?17:56 Harvey Weinstein kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt17:19 Roper varsko om fuglene: – Nærmer oss en bølge av utryddelser
Siste nytt
23:17SportRask Gnabry-dobbel ga Chelsea mesterligamareritt23:16SportGriezmann reddet uavgjort for tannløst Barcelona23:02VerdenBil krasjet med SAS-fly på Tenerife – 180 passasjer rammet22:37NorgeEquinor og Nordea ber ansatte om å holde seg hjemme i to uker etter reiser21:41VerdenStudie: Utenomjordisk liv på Saturn-måne er lite sannsynlig21:35Norge18-åring funnet død i Bergen – rusmiddel trolig dødsårsak21:21NorgeBarnevernsgründer tiltalt for seksuelt misbruk av eget fosterbarn20:29VerdenRapport: Britiske politikere lot overgrep mot barn passere19:56PolitikkSolberg mener Sivertsen bør gå ut av Frimurerlosjen19:44VerdenStemmer teorien, kan det være «århundrets oppdagelse»19:38NorgeTidligere statssekretær fra Frp fikk dobbel lønn19:11VerdenKina sier at fengslet forlegger ikke lenger er svensk18:54NorgeSpiller ballen rett i fanget på klimafornekterne18:48NorgeEn mann i 30-årene kritisk skadd i arbeidsulykke i Oslo18:26SportSjefen om Solskjær: - Fundamentet for suksess er på plass18:09NorgeMatsvinn-innlegg tar av på Facebook – problemet er at fakta ikke stemmer17:48Helse og livsstilFolkehelseinstituttet ber helsetjenesten forberede seg på en alvorlig virusepidemi17:38SportUEFA: Koronaviruset kan true fotball-EM16:26NorgeMann funnet død - skal ha blitt etterlatt i hjelpeløs tilstand16:00PolitikkChristian Tybring-Gjedde varsler boikott av Dagens Næringsliv-journalister15:48ReiseIngen særbehandling av nordmenn som har bodd på samme hotell som virussmittet italiener15:13SportFilip Ingebrigtsen ble pappa15:11SportKristoffersen tatt ut til super-G-renn, kan debutere i disiplinen15:10PolitikkOpposisjonen dropper mistillit, men varsler sterk kritikk14:55SportBodø/Glimt kjøper tidligere Stabæk-spiller14:54KulturKritikere får selv kritikk etter Giske-saken14:24ReiseNordmenn bestiller ferie som før: – Ingen frykt for å reise14:08Helse og livsstilSmittetallene i Italia kryper opp mot 30014:05Sport– Tre måneders vindu for avgjørelse om Tokyo-OL14:04PengerÅtte menn vil bli leder for oljefondet14:03SportUefa hjelper gresk fotball å bekjempe vold og korrupsjon13:44NorgeEn av fem innsatte i norske fengsler er over 50 år13:21StemmerTakk for stemmen. Takk for musikken. Takk for smilet12:53Norge29-åring frifunnet for forsøk på barneekteskap12:51ReiseFlere nordmenn bodde på samme hotell som virussmittet italiener12:42NorgeMillionbot etter eksplosjon på gjenvinningsanlegg12:37NorgeKvinne mistet livet i frontkollisjon med trailer12:01NorgePolitiaksjon mot regnskapsførere i Oslo og Viken12:01VerdenEgypts tidligere president Hosni Mubarak er død11:08VerdenOpptøyer i India samtidig som Trump er på besøk11:07PengerBeste resultat i Folketrygdfondets historie10:29KulturWeinstein brakt til sykehus etter dommen10:29VerdenRegnet fortsetter i et stadig mer oversvømt Jakarta10:28KulturSvenske myndigheter krever at Kina slipper fri dømt forlegger10:13KulturKjendisene sørger over Teigens bortgang: – Ingen kan erstatte deg09:43SportThiago Silva mister returkampen mot Dortmund09:42Helse og livsstilTre nye virusdødsfall i Iran09:31KulturJahn Teigen er død09:30PengerNordmenn forbrukte nest mest i Europa09:18PengerFra høsten tilbyr Lånekassen lån til du er 5009:17PengerOslo Børs åpnet med oppgang – men faller09:17Verden18 barn blant de skadde i bilangrepet i Tyskland08:36PolitikkListhaug reagerer på regjeringens nye returpolitikk08:28Helse og livsstilVerdens eldste mann (112) er død i Japan08:15NorgeKvinne fremstilles for fengsling, siktet for boligbrann i Nord-Troms07:47Reise790 sandstrandede Norwegian-passasjerer hentet hjem07:09NorgeNy norsk barnevernssak til behandling i Strasbourg07:08PolitikkKlimabekymring: Enorm avstand mellom mellom MDG og Frp07:05NorgeNi av ti foreldre er fornøyd med barnehagen07:00KulturRapport: Medienes dekning av fylkene er svekket06:59SportVM-kongen Thingnes Bø er helt avhengig av broren06:00SportKeeper-Solberg klar for kamp etter sykdomsalarm06:00PolitikkHøyre-topper uenige om Frp-kritikk05:59KulturSvensk forlegger dømt til fengsel i Kina05:52NorgeDette skjer i dag05:45VerdenRapport: Brannene ødela en femdel av Australias skog05:30NorgeDette skjedde i natt05:30PengerOslo kommunes Hafslund-bud opp for retten på nytt05:29NorgeSkipper dømt etter at inspektør falt i sjøen05:18VerdenFjerde virusoffer fra cruiseskip meldt død05:00PolitikkNy bok vil «knuse myter» om Giske-saken04:39PengerNorsk sæd smører forholdet til Kina04:32VerdenAmerikansk delstat tok inn 93 millioner i skatt på salg av cannabis03:18PengerFallet fortsetter på børsene i Asia03:03Penger40 prosent av rensefisken dør i merdene02:39PengerSurfere jubler etter flere års kamp mot Equinor i Australia02:33VerdenTallet på virusdøde i Kina viser nedgang02:31NorgeCash og covid-19 gir problemer for Norwegian01:50ReiseTusen hotellgjester i karantene på Tenerife01:19PengerEquinor dropper planene om leteboring utenfor kysten av Australia00:22NorgeTo beboere ved Veslemannen ber om erstatning00:09NorgeSAS og Norwegian henter 1.159 passasjerer fra Kanariøyene23:50NorgeDaglig leder tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven etter dødsbrann på Toten23:21SportWest Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe23:13ReiseSAS henter 360 passasjer fra Kanariøyene22:56SportWest Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe22:43KulturWeinsteins anklagere mener en æra er over21:49NorgeEn av tre ungdommer vurderer å flytte fra Nord-Norge21:47VerdenNASA-pioner Katherine Johnson er død21:42NorgeSivertsen håper Solberg har tillit til ham21:39NorgeTo til sykehus etter at bil havnet på taket21:15VerdenNASA finner bevis for Mars-skjelv20:53Verden1000 forskere vil ha folk i gatene: Katastrofen skjer foran øynene våre20:13NorgePolitiet stanser utsending av asylsøkere med lang oppholdstid inntil videre19:40VerdenTegnet toppløse damer – risikerer seks års fengsel19:27PolitikkI dag fikk Geir-Inge Sivertsen permisjon i Troms og Finnmark18:31PolitikkSolberg: Sivertsen er hjemme og rydder opp18:04NorgeHvem styrer egentlig «Folkeopprøret mot klimahysteriet»?17:56KulturHarvey Weinstein kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt17:19NorgeRoper varsko om fuglene: – Nærmer oss en bølge av utryddelser

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus