– De med høyest inntekt dusjer minst

<p></p>
<p>En undersøkelse fra Opinion viser at hele åtte av ti nordmenn bruker inntil ti minutter i dusjen daglig. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com</p>
En undersøkelse fra Opinion viser at hele åtte av ti nordmenn bruker inntil ti minutter i dusjen daglig. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Er du en av de som er effektive i dusjen?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En undersøkelse gjort av Opinion viser at hele åtte av ti nordmenn bruker dusjen inntil ti minutter daglig. 30 prosent greier seg med bare fem minutter.

– Vi vet at cirka 15 prosent av strømforbruk for husstander går til varmtvann, så det er godt å se at nordmenn er effektive i dusjen, sier Jens Regnström, landssjef for strømbyttetjenesten Elskling.no til ABC Nyheter.

Les også: Slik sparer du enkelt flere tusen

Overraskende funn

Undersøkelsen viser at 43 prosent av nordmenn som tjener mer enn 900.000 har gjort unna den daglige dusjingen på fem minutter eller mindre. Det tilsvarende tallet er 20 prosent for de som tjener under 300.000.

– Det er jo en et kuriøst funn. Kanskje har de rikeste en travlere hverdag? De er hvert fall ikke noen dusj-divaer, sier Regnström.

Les også: Du bør bytte strømleverandør i dag

Kan spare strøm

Nordmenn har tre ganger høyere energiforbruk enn verdensgjennomsnittet. Tallenes tale er at nordmenn bruker 6kW årlig mens snittet i verden er 2kW. Fire av ti nordmenn har et mer eller mindre ubevisst forhold til strømforbruket.

Sparedusj er et godt alternativ for å spare strøm mener Regnström. En god sparedusj kan spare deg for opp mot halvparten av forbruket.

– Sparedusj har et imageproblem som henger igjen fra 10-15 år tilbake i tid. Med dagens teknologi merker man så vidt forskjell på en sparedusj og en vanlig dusj. Men du kan også enkelt spare varmtvann ved å skru ned temperaturen og vannmengden på vannet i dusjen. Eller så dusj litt kortere. Man blir fort ren, sier Regnström.

Likevel er det ikke dusjingen som sluker strøm. En undersøkelse fra TNS Gallup i februar viser at mange nordmenn har mangelfull kunnskap om hva som gjør strømregningen dyr.

Cirka 60 prosent av forbruket i en vanlig enebolig skyldes oppvarming av huset, men 40 prosent av nordmenn tror på tross av dette at det er varmtvannet, klesvasken eller de elektriske apparatene som stikker av med mest strøm.

Les også: Nordmenn vet ikke hva som gjør at strømregningen stiger til værs

Personvernpolicy