Meny

Slankemytene du ikke bør tro på

TULL OG TØYS: Pulverkur eller å droppe kveldsmåltid er bare to av slankemytene du ikke skal tro på. © FOTO: Colourbox.

Hvis noe høres for godt ut til å være sant, er det mest sannsynlig det.

- Nesten alle slankekurer virker, så lenge du går på de. Men de slutter å virke når du slutter på kuren.

Det forteller Marianne Borch. Hun er kokk med en Bachelor i ernæring.

Hun mener at det som kjennetegner slankemetoder som ikke virker er at de ofte er umulige å følge over tid.

- Når vi snakker om slanking, så snakker vi ofte en «slankekur». En kur er noe som i utgangspunktet er ment som noe kortvarig. Den har en start og en slutt.

Les også: Seks gode grunner til å droppe slanking

- Unntakstilstand for å nå et mål

Borch eksemplifiserer med en person som vil ned 10 kilo, og starter på en kur som varer i tre måneder.

- Det kan være en suppekur, pulverkur eller annen ekstremdiett. Akkurat nok til å bli bikiniklar til sydenturen. Kuren er ferdig, du er fornøyd, du er i mål. Kuren fungerte supert! Nå kan livet begynne igjen, kuren er endelig over!

- Det er dette som gjør at metoden er tullete. Du har ikke lært noe særlig mer enn å tvangsmessig avstå fra alt du ellers pleier å spise. Du har vært i en unntakstilstand for å nå et konkret mål, men når du så er i mål er du lei av denne kuren. Du faller tilbake til dine gamle vaner, som i utgangspunktet ga deg de ekstra kiloene du ville kvitte deg med.

Borch opplyser om at det som ikke blir tatt med i beregningen på slankekurer, er at kroppen ikke får dekket sitt behov for næringsstoffer. Kostholdet blir for snevert, og det kan over tid oppstå mangeltilstander.

Les også: Slik kickstarter du slankekuren

- Kroppen kjenner igjen sultfølelsen

Kari Bugge, ernæringsfysiolog ved Grete Roede, forteller at det er store individuelle forskjeller på hvor raskt man kan gå ned i vekt.

- Min erfaring er at de som er nære normalvekt, som er ganske slanke og som vil bli slankere, kan ofte trenge å bruke lenger tid. Det ser ut som kroppen passer litt mer på de siste kiloene, sier hun og forklarer videre:

- Det kan også se ut som at de som har slanket seg mange ganger før, må bruke lenger tid på vektnedgang enn de som slanker seg for første gang. Kroppen kjenner igjen denne sultfølelsen, og kroppen reduserer forbrenningen for å passe på, sier Bugge.

Borch er enig og understreker at det ikke finnes noe fasitsvar på hvor raskt man kan gå ned i vekt siden alle kropper er ulike:

- Noen klarer fint å gå ned fort, og holde vekten. Andre går bare opp igjen etter en rask vektreduksjon. Langsom vektreduksjon kan øke sjansen for å holde kilo av, hvis du går ned som følge av endring av vaner, sier hun.

Les også: Dette må du tenke gjennom før du slanker de

De vanligste slankemytene

Ernæringsfysiolog Martine Dokken mener at det er én slankemyte som går fremfor alle andre:

- Slankemetoden som er mest tull og tøys er uten tvil alle typer kosttilskudd som lover gull og grønne skoger. Alt i fra spinatblad-pulver til chili og andre oppfinnsomme ting, er stort sett dårlig dokumentert og bortkastede penger. Hvis noe høres for godt ut til å være sant, er det mest sannsynlig det, sier Dokken.

De tre ernæringsekspertene er skjønt enige om hvilke slankemetoder som er renspikka myter man burde styre langt unna.

Her oppsummerer de de vanligste slankemytene:

Martine Dokken:

Kurer med ekstremt lavt kaloriinnhold: Juice- eller suppekurer. Dette er en kortvarig løsning, hvis du klarer og gjennomføre. Underveis er det fare for at du taper både muskelmasse og forbrenning.

Voldsomme kostrestriksjoner: De vil alltid virke så lenge du er i kaloriunderskudd, men de kan skape et svært anstrengt forhold til mat og gjøre at man begynner å frykte helt harmløse matvarer. Med mindre du har spesielle behov utover det å gå ned i vekt, kan du fint gjøre det med vanlig mat.

Kari Bugge:

Piller og pulver: Kan gi et midlertidig vekttap, men med mindre man gjør endringer i livsstilen, i det kostholdet man har, vil man gå opp igjen i vekt når man begynner med vanlig kosthold igjen.

Sterk mat øke forbrenningen: Det er marginalt at det alene gir et vekttap.

Mye trening hjelper deg ned i vekt: Det er gunstig å trene når man skal ned i vekt, men trening alene gir et lite resultat på vekten. Hvis man ikke tenker på maten man putter i seg, vil man kompensere ved å øke energiinntaket. Du går ikke ned i vekt ved å kun trene uten å legge om kostholdet.

Marianne Borch:

Du går opp i vekt av å spise sent på kvelden: Det er ingen logikk i at du går opp i vekt av å spise sent på kvelden . Det er døgninntaket totalt sett som spiller inn. Men spiser du et stort måltid rett før du legger deg, kan det hende du føler deg litt utilpass neste morgen. Kroppen har ikke behov for et stort måltid sent på kvelden hvis du spiser bra i løpet av dagen. Et lite lett måltid vil være fint for de fleste. De som spiser lite tidlig på dagen vil gjerne få et økt spisebehov utover kvelden, særlig hvis de har vært «flinke» og spist lite i løpet av dagen. Er du sulten om kvelden skal du selvsagt spise, du skal ikke være redd for at du legger på deg. Men vit at det er forskjell på sult og «sug etter noe godt».

Karbohydrater er ikke en fiende

Til tross for mylderet av slankemyter, er muligens den fremste av alle at karbohydrater er den største fienden i kostholdet:

- Nei, karbohydrater er ikke farlig. Å ligge lavt på karbohydrater er ikke en forutsetning for å lykkes med vektnedgang, sier Dokken.

Hun får støtte fra Borch:

- Karbohydrater har fått et dårlig rykte, men å kalle det for en fiende i kostholdet er å dra det litt langt. Det er synd at det nesten blir ansett som farlig å spise mye karbohydrater. Lavkarbobølgen har påvirket til at karbohydrater er blitt den nye synderen, slik som fett var tidligere, sier hun.

Borch forteller at selv om mange har gått ned i vekt på karbohydratredusert kosthold, må vi skille mellom ekstrem lavkarbo eller «egg og bacon- lavkarbo», og lavkarbo i den grad at du kutter ut de «raske karbohydratene» som ikke gir kroppen noe særlig positivt utover nytelse og energi.

- Dette er karbohydrater som kommer fra hvitt sukker, brus og andre drikker med sukker, godteri, kjeks, kaker, boller, chips og annen snacks, sier Borch.

Forskjell på type karbohydrater

Bugge har samtidig inntrykk av at frykten for karbohydrater er mer avtakende nå.

- Flere har kanskje forstått at det er forskjell på karbohydrater i form av hvitt sukker og raske karbohydrater, som man finner i raffinerte matvarer og fin bakst, versus karbohydratene i fullkorns-brødvarer og brun ris. Ved å velge de sunne karbohydrater, gir dette en metthet som den varer, og man opplever et langsommere fall i blodsukker. Og man får masse vitaminer, mineraler, og kostfiber på kjøpet, sier hun.

Broch forteller at hvitt brød, hvit pasta, nudler og mange frokostblandinger inneholder raske karbohydrater du kan kutte ned på om du ønsker å redusere vekten.

- Mange spiser skiver til både frokost, lunsj og kvelds. Ofte dukker det opp som tilbehør til middagen også, i form av pita, bagetter, eller brød til suppen. Jeg vil ikke si at det er et variert kosthold. Det eneste som blir variert da er kanskje pålegget, sier hun.

Ønsker du vektnedgang kan det med fordel kuttes på brødmat, til fordel for mer grønnsaker, anbefaler Borch.

- Er du veldig aktiv, tåler du å spise mer. Jeg anbefaler et variert kosthold med mye farger. Litt frukt, og mye grønnsaker, samt mest mulig rene og naturlige råvarer. Spis mest mulig «brune» og grove karbohydrater når det gjelder ris, pasta og brød. De inneholder fiber, og vil dermed ikke gi like rask blodsukkerstigning som de lyse variantene, tipser hun.

Riktig måte å gå ned i vekt

Vil du gå ned i vekt på en sunn og god måte, trenger det ikke være fryktelig vanskelig.

Her er Borchs, Bugges og Dokkes beste tips:

 1. Finn et godt svar på hvorfor du vil gå ned i vekt. Om eneste grunn er ønsket om å se 65 kilo på vekten i stedet for 70, gir ikke dette en god nok motivasjon underveis. Ønsker du å komme inn i bunaden, gir dette en annen motivasjon siden de kiloene man mister skaper en forandring.
 2. Vit hvordan du skal gjøre dette. Bli bevisst på en regelmessig måltidsrytme, begrens energiinntaket i en periode, lær deg hva du skal spise.
 3. Spis faste måltider til du er passe mett, kutt ut all unødvendig småspising.
 4. Bli bevisst på dine vaner, og endre deretter på de vanene som ikke er gunstige.
 5. Få kontroll på følelser og stress. Mange spiser for å takle stress og vanskelige følelser.
 6. Tren styrke samtidig som du går ned i vekt! Dette forhindrer unødig muskeltap, som igjen gjør at forbrenningen blir lavere. Økt muskelmasse gir deg økt forbrenning.
 7. Planlegging er viktig. Spis jevnlig, og sørg for å ha bra mat tilgjengelig, så unngår du å kaste deg over ugunstige matvarer.
 8. Handle bare det du har tenkt å spise. Ikke ha søtsaker på lur til besøk.
 9. Prøv å få et naturlig og avslappet forhold til mat og spising. Lær deg å lytte til kroppen, i stedet for å telle kalorier på daglig basis.
 10. Kutt ut hvitt sukker! Vær obs på at sukker forekommer der du minst aner det; i sukkerposen, i godteri, i mye ferdigmat, yoghurter, kaker, kjeks, sauser, dressinger. Lag mest mulig mat selv, av rene råvarer, så unngår du mye av det skjulte sukkeret.
 11. Ved å nekte deg alt som er godt, kommer du til å sprekke før eller siden. Finn heller noen gode erstatninger.
 12. Ikke erstatt måltider med slanke-shaker og barer i stor grad. Fokuser på et normalt matinntak og bruke vektreduksjonsprosessen til å innøve nye sunnere vaner. Da er faren for at du går tilbake til uvanene dine mindre.

Slik holder du vekten stabil

Det å gå ned i vekt kan være enkelt, men det å holde på den nye vekten er vanskeligere. Når du har nådd din matchvekt, bør du derfor vite hva du skal gjøre for å holde deg på dette nivået - resten av livet.

- Da må du trene på de nye vanene. De som klarer å gjøre varige endringer, er de som klarer å holde vekten. De har lært om porsjonsstørrelser, blitt bevisst på uvaner, de unngår å småspise underveis når de lager middag, og er bevisst på småspising gjennom dagen, sier Bugge.

Hun forteller samtidig at hvis du holder fast på måltidsrytmen og spiser regelmessig, unngår du å "kjøpe halve Narvesen" etter jobb.

- Vær forsiktig med alkoholinntaket, vær bevisst på at ikke energiinntaket går opp igjen.

Dokken anbefaler jevnlig trening slik at du er bevisst på at totalen av hverdagsaktiviteten kan utgjøre mye, og er vel så viktig som tiden på treningsstudio.

- Lær deg å kjenne ditt spisemønster og dine spisevaner slik at du bare spiser når du er sulten, og klarer å stoppe når du er mett. Skei ut bare en gang i blant, ikke hver dag, tipser hun.

Borch forteller at det kun er varige endringer som gjelder for et varig vekttap.

- Et kjedelig svar til dem som helst vil ned i vekt fort, og med minst mulig anstrengelse. Skal du holde din nye vekt, må du holde på dine nye vaner, sier hun.

De fleste som går ned i vekt, går ofte opp igjen.

- Kroppen har hatt en høyere vekt, og vil ofte tilbake til en høyere vekt igjen. Klarer du å holde din nye vekt i noen år, ser det ut til at det øker sjansen for at det blir varig, uten at man kan si at dette gjelder for alle, sier Borch og tipser videre:

- Hold deg i aktivitet, beveg deg litt hver dag. Finn aktiviteter som du liker. Hvis du hater å jogge, gå en fjelltur i stedet. Det viktigste er at du ikke havner tilbake i sofaen igjen. Hold på dine nye spisevaner. Ha en regelmessig måltidsrytme. Det er greit å skeie ut en gang i blant, men prøv deg frem, og finn ut hvor mye du "tåler" før du merker at du legger på deg igjen, sier hun.

Og når du "går på en smell", er det viktig å vite at du fint kan hente deg raskt inn igjen:

- Det er normalt at vekten svinger litt, men hvis du merker at du er i ferd med å gå tilbake til gamle vaner, ta en liten «prat» med deg selv. Spør deg selv om hvorfor det er viktig for deg å ikke gå opp i vekt igjen. Ta tak før det går for langt, råder Broch.

Vil du ha de beste sakene våre på epost? Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev her.

Vil du heller følge oss på Facebook? Lik oss, da vel!

Saken er først publisert på Klikk.no

Les også:

Skal du ned i vekt bør du lese disse rådene

Slik kan du dempe søtsuget med mat

Her knuses slankemytene

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:44 Neymars far og agent lo av Real Madrid-ryktene17:57 Regjeringen lanserer ny handlingsplan mot voldtekt17:47 Brudd i forhandlingene om CO2-fond17:21 Tre personer involvert i trafikkulykke i Troms17:15 Avviser Ernas plan for barna i fangeleire16:52 Israel har begynt angrep mot Hamas-mål på Gazastripen16:50 May frykter «slow brexit»16:28 Fikk ikke kjøre videre slik – fører anmeldt for flere forhold16:26 Trump har anerkjent Golanhøydene som en del av Israel16:15 Viking Sky-rederiet beklager15:35 Advokat: Frode Berg-rettssaken starter 2. april15:09 Nike fikk bot på 120 millioner fra EU15:08 Beklager etter feilaktig å ha erklært kvinne død15:07 Ber Viking-rederen bli med og betale skatt14:59 Telenor ga Berit Svendsen sluttpakke på 6,8 millioner14:55 Nordmenn dropper hytta i påsken14:34 Flykaprer saksøker Norge for å få opphold14:22 Sovende soldat i telt ble overkjørt av stridsvogn14:16 Ny bunnotering for «Skavlan»14:13 Vil ikke kommentere nye dopingpåstander14:12 Kurdiske opprørere vil ha internasjonal IS-domstol14:05 Trump vil la Barr avgjøre offentliggjøring av rapport13:52 Nordea hever rentene13:38 Hjelpetelefon for europeere i brexitnød13:16 Bjørgen ble mamma igjen12:55 Kripos sender etterforskere til Etiopia etter flystyrt12:55 Lagerbäck stoler på Sverige-Janne12:47 Torskefiske blir forbudt langs kysten fra Telemark til svenskegrensen12:23 Rogaland SV foreslår å avvikle bompenger12:12 Russland fryder seg over rapport11:48 Proffbokser priser seg heldig som overlevde stuntet11:44 Sumaya Jirde Ali tildelt ytringsfrihetspris11:42 Ødegaard sto over landslagets trening11:42 Passasjer skadd da førerløs buss begynte å trille11:27 Russisk mann forsøkte å smugle neddopet orangutang11:15 Første viktige kamp mot Sverige på 41 år11:13 – Kristoffersen har ikke forstått den norske idrettsmodellen11:06 Hvis han ikke var skyldig, hva hadde han å frykte?10:51 Cruisepassasjerer: – Vi er evig takknemlig til Norge10:22 Fullt på Ullevaal under Sverige-kampen09:57 To unge menn tiltalt for to grove ran i Oslo09:35 Øyner 60 millioner for Bygdøy-luksus09:24 Fembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn09:14 Ny forskning: Menneskekroppen kan ha evnen til å sanse jordas magnetfelt09:12 Nasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs08:50 Kristoffersen-advokat: – Skiforbundet står til knærne i misbruk08:45 Klæbo og Østberg hentet millioner i premiepenger07:52 Kvinne med barnevogn overfalt – politiet ber om tips07:44 – Turistbusser får ikke kjøre i Oslo sentrum07:22 Løfshus ser fram til familiehelger etter 15 år i verdenscupsirkuset07:05 Netanyahu lover svar på rakettangrep06:37 Nordtveit tror på helt annet kampbilde mot Sverige06:31 Flere juridiske floker venter for Trump06:15 Undersøkelser av Viking Sky begynner mandag06:02 20 år siden NATO bombet Serbia06:00 Thingnes Bøs supersesong: har gått inn 4,5 mill. i premiepenger05:50 Dette skjer i dag05:35 Norge har tatt imot atomavfall fra andre land05:30 Dette skjedde i natt05:00 – Næringslivet må ansette folk som har falt utenfor arbeidsmarkedet04:56 Ardern kunngjør offentlig gransking av Christchurch-angrep04:38 Orbán ut mot EU etter utestengelse04:30 Fire år med bombekrig – Jemens barn betaler en høy pris04:25 Flere menn tiltalt for grovt ran, voldtekt og frihetsberøvelse04:11 Boeing inviterer til møte om 737 MAX03:28 Medlemsvekst i Grønn Ungdom etter klimaaksjon03:20 Kuppleder styrer trolig videre i Thailand02:45 Baby døde etter mislykket omskjæring i Italia02:41 Sjeføkonom: Boligen din blir mindre verdt de neste årene02:21 Lapp med New Zealand-referanse funnet etter branntilløp i amerikansk moské01:45 Sp vil ikke love rødgrønt kommunesamarbeid01:40 Flyangrep mot Gazastripen01:02 Flertall for strengere våpenlover i USA, viser måling00:58 To menn påkjørt av stjålet varebil i Telemark00:17 Russiske soldater og utstyr til Venezuela00:13 Nytt vikingskip funnet i Vestfold23:54 Romania og Honduras flytter sine ambassader til Jerusalem23:40 Kongressledere: Justisministeren er ikke objektiv23:35 Waras samboer klager VG inn for PFU21:55 – Vil utforske om det er liv på Triton21:52 Område i Oslo sentrum sperret etter funn av mistenkelig gjenstand21:45 Graham: – Dårlig dag for dem som håpet på Trumps fall21:34 To skadd, en av dem kritisk, etter å ha blitt påkjørt av stjålet varebil i Telemark21:19 Sp ligger an til å få flere ordførere enn Ap21:10 VG: Flere mulige årsaker til Sky Vikings lammende motorstans20:54 Mueller har ikke funnet bevis for sammensvergelse med Russland20:50 Mars blir den 100. måneden med temperatur over normalen på Svalbard20:30 Gillibrand: – Trump er en feiging20:26 Røe Isaksen skal sammenligne norske matvarepriser med utenlandske20:15 Gaza-dokumentar: Karma (20) har opplevd tre kriger20:00 Norge vant Golden League etter seier mot Frankrike19:38 Overlevende etter syklonen i Mosambik: – Vannet var fullt av slanger19:09 IS-krigere kommer ut av tunneler i Syria18:31 Australsk ektepar: Vi fryktet at det kunne være slutten17:52 VGs gransking offentliggjøres til uka17:27 Mali lover å oppløse milits etter massakre17:03 – Astrologi er ingen etterspurt kompetanse16:33 Cruisepassasjerer jublet da Viking Sky la til kai i Molde etter dramatisk døgn16:22 Klæbo rykket fra Bolsjunov og vant verdenscupen16:20 Molde gjør seg klar for cruisepassasjerer
Siste nytt
18:44SportNeymars far og agent lo av Real Madrid-ryktene17:57NorgeRegjeringen lanserer ny handlingsplan mot voldtekt17:47PolitikkBrudd i forhandlingene om CO2-fond17:21NorgeTre personer involvert i trafikkulykke i Troms17:15NorgeAvviser Ernas plan for barna i fangeleire16:52VerdenIsrael har begynt angrep mot Hamas-mål på Gazastripen16:50NorgeMay frykter «slow brexit»16:28MotorFikk ikke kjøre videre slik – fører anmeldt for flere forhold16:26VerdenTrump har anerkjent Golanhøydene som en del av Israel16:15NorgeViking Sky-rederiet beklager15:35VerdenAdvokat: Frode Berg-rettssaken starter 2. april15:09PengerNike fikk bot på 120 millioner fra EU15:08Helse og livsstilBeklager etter feilaktig å ha erklært kvinne død15:07PengerBer Viking-rederen bli med og betale skatt14:59PengerTelenor ga Berit Svendsen sluttpakke på 6,8 millioner14:55ReiseNordmenn dropper hytta i påsken14:34NorgeFlykaprer saksøker Norge for å få opphold14:22VerdenSovende soldat i telt ble overkjørt av stridsvogn14:16KulturNy bunnotering for «Skavlan»14:13SportVil ikke kommentere nye dopingpåstander14:12VerdenKurdiske opprørere vil ha internasjonal IS-domstol14:05PolitikkTrump vil la Barr avgjøre offentliggjøring av rapport13:52PengerNordea hever rentene13:38VerdenHjelpetelefon for europeere i brexitnød13:16SportBjørgen ble mamma igjen12:55VerdenKripos sender etterforskere til Etiopia etter flystyrt12:55SportLagerbäck stoler på Sverige-Janne12:47NorgeTorskefiske blir forbudt langs kysten fra Telemark til svenskegrensen12:23MotorRogaland SV foreslår å avvikle bompenger12:12VerdenRussland fryder seg over rapport11:48NorgeProffbokser priser seg heldig som overlevde stuntet11:44KulturSumaya Jirde Ali tildelt ytringsfrihetspris11:42SportØdegaard sto over landslagets trening11:42NorgePassasjer skadd da førerløs buss begynte å trille11:27VerdenRussisk mann forsøkte å smugle neddopet orangutang11:15SportFørste viktige kamp mot Sverige på 41 år11:13Sport– Kristoffersen har ikke forstått den norske idrettsmodellen11:06StemmerHvis han ikke var skyldig, hva hadde han å frykte?10:51NorgeCruisepassasjerer: – Vi er evig takknemlig til Norge10:22SportFullt på Ullevaal under Sverige-kampen09:57NorgeTo unge menn tiltalt for to grove ran i Oslo09:35PengerØyner 60 millioner for Bygdøy-luksus09:24NorgeFembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn09:14Helse og livsstilNy forskning: Menneskekroppen kan ha evnen til å sanse jordas magnetfelt09:12PengerNasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs08:50SportKristoffersen-advokat: – Skiforbundet står til knærne i misbruk08:45SportKlæbo og Østberg hentet millioner i premiepenger07:52NorgeKvinne med barnevogn overfalt – politiet ber om tips07:44Reise– Turistbusser får ikke kjøre i Oslo sentrum07:22SportLøfshus ser fram til familiehelger etter 15 år i verdenscupsirkuset07:05VerdenNetanyahu lover svar på rakettangrep06:37SportNordtveit tror på helt annet kampbilde mot Sverige06:31VerdenFlere juridiske floker venter for Trump06:15NorgeUndersøkelser av Viking Sky begynner mandag06:02Verden20 år siden NATO bombet Serbia06:00SportThingnes Bøs supersesong: har gått inn 4,5 mill. i premiepenger05:50NorgeDette skjer i dag05:35NorgeNorge har tatt imot atomavfall fra andre land05:30NorgeDette skjedde i natt05:00Penger– Næringslivet må ansette folk som har falt utenfor arbeidsmarkedet04:56VerdenArdern kunngjør offentlig gransking av Christchurch-angrep04:38PolitikkOrbán ut mot EU etter utestengelse04:30VerdenFire år med bombekrig – Jemens barn betaler en høy pris04:25NorgeFlere menn tiltalt for grovt ran, voldtekt og frihetsberøvelse04:11VerdenBoeing inviterer til møte om 737 MAX03:28PolitikkMedlemsvekst i Grønn Ungdom etter klimaaksjon03:20PolitikkKuppleder styrer trolig videre i Thailand02:45VerdenBaby døde etter mislykket omskjæring i Italia02:41PengerSjeføkonom: Boligen din blir mindre verdt de neste årene02:21VerdenLapp med New Zealand-referanse funnet etter branntilløp i amerikansk moské01:45PolitikkSp vil ikke love rødgrønt kommunesamarbeid01:40VerdenFlyangrep mot Gazastripen01:02VerdenFlertall for strengere våpenlover i USA, viser måling00:58NorgeTo menn påkjørt av stjålet varebil i Telemark00:17VerdenRussiske soldater og utstyr til Venezuela00:13NorgeNytt vikingskip funnet i Vestfold23:54VerdenRomania og Honduras flytter sine ambassader til Jerusalem23:40VerdenKongressledere: Justisministeren er ikke objektiv23:35NorgeWaras samboer klager VG inn for PFU21:55Verden– Vil utforske om det er liv på Triton21:52NorgeOmråde i Oslo sentrum sperret etter funn av mistenkelig gjenstand21:45VerdenGraham: – Dårlig dag for dem som håpet på Trumps fall21:34NorgeTo skadd, en av dem kritisk, etter å ha blitt påkjørt av stjålet varebil i Telemark21:19PolitikkSp ligger an til å få flere ordførere enn Ap21:10NorgeVG: Flere mulige årsaker til Sky Vikings lammende motorstans20:54VerdenMueller har ikke funnet bevis for sammensvergelse med Russland20:50NorgeMars blir den 100. måneden med temperatur over normalen på Svalbard20:30VerdenGillibrand: – Trump er en feiging20:26PolitikkRøe Isaksen skal sammenligne norske matvarepriser med utenlandske20:15VerdenGaza-dokumentar: Karma (20) har opplevd tre kriger20:00SportNorge vant Golden League etter seier mot Frankrike19:38VerdenOverlevende etter syklonen i Mosambik: – Vannet var fullt av slanger19:09VerdenIS-krigere kommer ut av tunneler i Syria18:31NorgeAustralsk ektepar: Vi fryktet at det kunne være slutten17:52NorgeVGs gransking offentliggjøres til uka17:27VerdenMali lover å oppløse milits etter massakre17:03Politikk– Astrologi er ingen etterspurt kompetanse16:33NorgeCruisepassasjerer jublet da Viking Sky la til kai i Molde etter dramatisk døgn16:22SportKlæbo rykket fra Bolsjunov og vant verdenscupen16:20NorgeMolde gjør seg klar for cruisepassasjerer
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus