Regjeringen åpner for e-sigaretter

Frp har fått gjennomslag i regjeringen for at e-sigaretter skal tillates for salg i Norge. Illustrasjonsfoto. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Frp har fått gjennomslag i regjeringen for at e-sigaretter skal tillates for salg i Norge. Illustrasjonsfoto. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen går inn for at e-sigaretter skal tillates for salg i Norge. – Et sunnere alternativ for dem som vil slutte å røyke, mener Frp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har vært viktig for oss å få gjennomslag for dette fordi e-sigaretter vil kunne hjelpe mange mennesker til å slutte med tobakk, sier stortingsrepresentant Morten Wold, Frps talsperson på området, i en pressemelding.

Les også: USA forbyr e-sigaretter på fly

Regjeringen skal om kort tid fremme en egen lovproposisjon i forbindelse med EUs tobakksdirektiv.

– Norge er forpliktet til å følge opp EUs tobakksdirektiv. Det er bra at direktivet har som mål å gjøre tobakk mindre tiltrekkende på unge, sier Wold.

E-sigaretter uten nikotin er i dag tillatt for salg i Norge. Privatpersoner kan importere sigaretter med nikotin fra utlandet, men da som legemiddel.

Les også: Studie: E-sigaretter bidrar til røykeslutt i England

– Det nye nå er at det ikke vil være restriksjon på smak, og det er tillatt med inntil 20 mg nikotin, sier kommunikasjonsrådgiver i Frp, Lone Kjølsrud, til NTB.