Meny

Unngå dette før du legger deg

Den varme og deilige dusjen som føles avslappende kan sette en stopper for nattesøvnen din.

Du tenker kanskje at å fukte huden din og ta en varm dusj er god rutiner før du går til sengs? Dette er ikke alltid tilfelle. Noen vaner vi har før vi legger oss er bedre å flytte til morgenen.

Noen kveldsrutiner kan påvirke humøret, energinivået og den generelle helsen din, men hvis du unngår disse fem rutinene så får du en bedre natts søvn:

1. Barbering

Selv om barbering på kveldstid ikke skader huden din på noen måte, kan det bety at du våkner med nye skjeggstubber allerede morgenen etter. All den jobben for ingenting!

Hvis du liker å holde ansiktet mykt lenge bør du heller stå opp tidligere og ta frem barberhøvelen på morgenen.

Les også: Stor test av barberhøvler

2. En varm dusj

Den varme dusjen som kanskje føles avslappende der og da, kan sette en stopper for nattesøvnen din. Foto: Wochit.com

Det kan virke avslappende med en varm dusj mens du står under strålen, men akkurat den dusjen kan sette en stopper for søvnen din. Når du dusjer i varmt vann før sengetid stiger kjernetemperaturen i kroppen. Før du legger deg må kroppen få tid til å kjøle seg ned, slik at du kroppstemperaturen din når et optimalt nivå før du legger deg til å sove.

Les også: Dette gjør du feil i dusjen

3. Å vaske ansiktet uten såpe eller rens

Vasker du ansiktet med hvilket som helst såpe kan det være ødeleggende for huden din. Dette fordi såpestykket eller ansiktsrensen kanskje ikke er den rette for din hudtype. Feil såpe eller rens kan irritere huden og forårsake akne.

Før du velger riktig rens må du finne ut hvilken hudtype du har. Hvis du for eksempel har sensitiv hud bør du unngå såper og heller bruke milde rensemidler.

En annen ting å tenke på: Hvis du ikke vasker ansiktet om kvelden kommer du til å sove i skitten du har i ansiktet etter en lang dag. I tillegg overføres all skitten til puten din.

(Artikkelen fortsetter under)

Det er viktig å rense huden før man legger seg, men husk riktig fuktighetskrem. Foto: Colourbox

Les også: Seks hudvaner du må slutte med nå

4. Smøre huden med dagkrem

I likhet med å vaske ansiktet med feil rens, er det å smøre med feil fuktighetskrem også irriterende for huden. Det er viktig å bruke en fuktighetskrem som er riktig for din hudtype og gjerne en som er beregnet til bruk om natten.

Ifølge forskere ved University of California-Irvine vokser nye hudceller raskere mens du sover , noe som betyr at en god kveldsrutine er viktig for en fin hud. Etter kveldsvasken er målet med en fuktighetskrem å reparere skadene fra dagens forurensning, sol og stress. Det er også viktig å tilføre huden fuktighet for å kompensere for vannet huden din mister mens du sover, forteller den kosmetiske hudlegen Dr. Doris Day til Huffington Post.

Det er og viktig å huske at dag- og nattkremer er to forskjellige ting: Dagkremer er lettere i konsistensen og inneholder ofte solkrem. Mens når det gjelder nattkremer er disse ofte tykkere og gjør huden myk og smidig mens du sover.

Day anbefaler ifølge Huffington Post å bruke en nattkrem som inneholder antioksidanter, peptider og vitaminene C og A.

Les også: Det er om natten huden fornyer seg

5. Pusse tennene – uten å bruke tanntråd

Ikke glem tanntråden når du pusser tenner om kvelden. Foto: Colourbox

Å bruke tanntråd er en vesentlig del av god munnhygiene. Norsk tannpleier-forening anbefaler å bruke tanntråd minst én gang om dagen: Før du legger deg. Om du bruker den før eller etter tannpussen spiller ingen rolle, men det er viktig å fjerne dagens plakk, bakterier og matrester før du legger deg. Tanntråd kommer til der tannbørsten må gi tapt og fjerner plakk du ikke vil få fjernet uten, i tillegg til å hindre tannkjøttsykdommer og hull i tennene.

Les også: Her er de vanligste tannproblemene

Kilde: Cheatsheet via Wochit.com

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus