Forskere: Ny salve gjør rynker usynlige

Det er ikke magi, det er kjemisk ingeniørkunst.

Produktet fjerner ikke rynkene, men gjør dem midlertidig usynlige. Det er forskere fra Massachusetts Institute of Technology og Harvard University som mandag publiserte rapporten sin imagasinet Nature Materials.

Les også: 90 prosent av rynkene er din egen feil

Gir et ekstra «hudlag»

Kremen gir brukeren et ekstra «hudlag», av vanlige stoffer som er ansett som trygge av det amerikanske «Food and Drug administration». Innholdet er oksygen og silikon, og danner en tynn film på huden som skjuler rynkene.

Les også: Du trenger ikke Botox for å fjerne rynker

– Kan behandle eksem

I tillegg til å virke rent kosmetisk, skal kremen også kunne brukes i behandling av en rekke hudsykdommer som eksem og psoriasis. Den tynne filmen beskytter tørr og skadet hud, og tilfører fuktighet.

– Vi håper kremen kan brukes til mange ulike formål, som for eksempel solkrem, sier forsker Daniel Anderson til CNN.

Foreløpig er kremen testet på 170 personer. Ingen av dem har fått allergiske reaksjoner.

Kremen fjerner ikke rynkene, men de blir midlertidig usynlige.
Kremen fjerner ikke rynkene, men de blir midlertidig usynlige.

Faller av etter noen dager

Først legges et lag med flytende væske. Deretter påføres en krem som gjør filmen sterkere. Det tar rundt ett minutt før det hele tørker. Etter dette skal ikke forsiktig vask eller svetting føre til at filmen forsvinner. Den faller av av seg selv etter noen dager.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus