Meny

– Lengre hvile mellom settene kan gi deg større muskler

TA EN PAUSE: Ifølge forskere kan det være lurt å la vekten ligge et par minutter mellom settene. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Ny forskning tyder på at det kan være lurt å skru ned tempoet på treningssenteret.

Hvis du trener for å bygge muskler kan det være lurt å ta seg god tid mellom settene av repetisjoner.

Forskere fra University of Birmingham har nemlig funnet at å ta lengre pauser mellom settene kan øke muskelmassen din, melder forskning.no.

Les også: Slik bør du trene når du er 40, 50 eller 60 år

– For lite med ett minutt

– Med korte pauser på et minutt er den faktiske muskelresponsen kortere, forklarer Leigh Breen fra University of Birmingham i en pressemelding.

– Hvis du vil maksimere muskelveksten med treningsprogrammet ditt, kan lengre pauser mellom settene øke sjansene for å få den muskelresponsen du er ute etter.

Ifølge Forskning.no anbefaler forskerne at både nybegynnere og mer erfarne vektløftere venter mellom to og tre minutter innimellom settene.

Les også: Ikke større muskler av å spise eller drikke proteiner etter trening

Undersøkte deltakerne etter trening

I studien utførte 16 mannlige deltaker motstandsøvelser med enten ett eller fem minutter hvile mellom settene. De fikk deretter tatt muskelbiopsier umiddelbart etter treningen, samt 4,24 og 28 timer etterpå.

Forskerne undersøkte effekten på såkalt myofibrillær proteinsyntese (MPS), som er en prosess som er med på å påvirke muskelvekst.

MPS steg med 152 prosent hos de med lengre pauser. Dette er markant høyere enn de 76 prosentene den steg med hos de med korte pauser.

Forskerne jobber nå med en mer langsiktig studie for å se effekten over flere måneder.

Les også: Nei, fettet ditt kan aldri bli til muskler

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus