«Noen kilo ekstra» er ikke sunt likevel

Tidligere påstander om at litt ekstra fett er sunt, viser seg, inntil videre, å være vås. Foto: NTB scanpix
Tidligere påstander om at litt ekstra fett er sunt, viser seg, inntil videre, å være vås. Foto: NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En ny analyse av over 30 millioner mennesker viser at det er best å ha BMI som tilsvarer normalvekt.

En stor forskningsrapport tydet for noen år siden på at lett overvektige personer lever lenger enn normalvektige. Nyheten ble slått opp i flere medier ute og hjemme. Nå har et forskerteam, hovedsakelig fra NTNU i Trondheim, analysert bakgrunnstallene i undersøkelsen som omfatter over 30 millioner mennesker. Når kronisk syke og røykere siles vekk, grupper som ofte har lav kroppsvekt, viser det seg at blant friske ikke-røykere er det helt klart de med normal vekt som lever lengst.

Les også: – Tre måltider om dagen er nok

Resultatene ble nylig presentert i en artikkel i British Medical Journal.

– Funnene våre er en ny indikasjon på at BMI som tilsvarer overvekt og fedme, øker risikoen for å dø tidlig. BMI skiller ikke mellom muskelmasse og fett, og er i så måte ikke et perfekt mål på fedme, men for de aller fleste er det en klar sammenheng mellom BMI og fettprosent, sier forsker og førsteforfatter Dagfinn Aune ved NTNU til Gemini.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus