Nordmenn blir hjemme fra jobb på grunn av pollenallergi

Illustrasjonsbilde. Det meldes om kraftig spredning av bjørkepollen i store deler av landet.
Illustrasjonsbilde. Det meldes om kraftig spredning av bjørkepollen i store deler av landet. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

300.000 nordmenn melder om sykefravær fra jobb eller utdanning i pollensesongen, ifølge en undersøkelse Allergiguiden har fått gjennomført.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

11 prosent av de spurte melder om opptil 20 sykedager i året grunnet pollenallergi, noe som kan tilsvare opptil 660.000 tapte arbeidsdager i løpet av pollensesongen, viser en undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov på vegne av Allergiguiden.no.

– Allergimedisin er blitt mer effektiv de siste årene, og det finnes god hjelp å få. Riktig behandling kan gjøre at man går våren og sommeren lyst i møte samtidig som det også kan bidra til lavere sykefravær, sier Sverre Steinsvåg avdelingsleder ved øre-nese-hals-avdelingen ved Sørlandet sykehus.

Les også: Ingen effekt av å vaksinere seg mot pollen på våren

En undersøkelse gjennomført av SINTEF på vegne av NHO anslår at en ukes sykefravær i gjennomsnitt koster bedriftene 13 000 kroner i tapt produksjon og økte kostnader, da er ikke lønnskostnader i arbeidsgiverperioden inkludert i regnestykket.