Meny

Vi er reddest for kreft, men flest dør av hjerte- og karsykdom

Ingenting skremmer folk flest mer enn tanken på å få kreft, selv om risikoen for at man dør av hjerte-/karsykdom er større. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Ingenting skremmer folk flest mer enn tanken på å få kreft, selv om risikoen for at man dør av hjerte-/karsykdom er større.

Det viser tall fra TNS Gallups Helsepolitiske Barometer. Over 1.700 personer over 16 år er spurt om hvilken sykdom eller type lidelse de er mest redd for å bli rammet av. Hele 58 prosent er mest redd for kreft, som står for 27 prosent av dødsfallene i Norge i året. Bare 7 prosent av befolkningen er mest redd for å bli rammet av Norges hyppigste dødsårsak, hjerte-/karsykdommer, som tilskrives 30 prosent av dødsfallene.

Les også: Folk vil heller til apoteket enn til fastlegen

– Mye skyldes nok at kreft er en vanligere dødsårsak i yngre alder, så folk blir mer redd for det, mens færre unge dør av hjerte-/karsykdom, sier generalsekretær Lisbet Rugtvedt i Nasjonalforeningen for folkehelsen til NTB.

Alt i alt mener hun nordmenn har et realistisk syn på hva man kan dø av.

– Uansett hjelper det lite å være redd, det viktigste er å være bevisst og å passe på livsstilen sin.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus