Dette er de nye, store treningstrendene

Denne uken presenteres de hotteste treningstrendene under FIBO Global Fitness-messen i Tyskland
Denne uken presenteres de hotteste treningstrendene under FIBO Global Fitness-messen i Tyskland Foto: Illustrasjonsfoto/Colorbox

Piloxing, CrossFit og EMS-trening er blant de mest populære formene for utfoldelse denne våren. 

Denne uken går FIBO Global Fitness-messen av stabelen i Köln i Tyskland. Under arrangementet vises de nyeste sportsgrenene og produktene frem til treningsbransjen. Her får du oversikten over treningstrendene som ser ut til å bli store under FIBO og utover:

Piloxing

Piloxing er en kombinasjon av pilates og boksing - to aktiviteter som begge er kjent for å effektivt bygge magre kroppsformer og en sterk kjerne. Det finnes gruppetimer over hele verden som har kvalifiserte Piloxing-instruktører. Det finnes tre ulike varianter: Piloxing SSP som er en blanding av pilates, boksing og dans, Piloxing Barre som kombinerer pilates, boksing og barre, og Piloxing Knockout som legger til plyometic-bevegelser til den opprinnelige treningen.

Les også: Slik bør du trene når du er 40, 50 eller 60 år

CrossFit

Årets FIBO-arrangement vil også inneholde den aller første «CrossFit FIBO Summit». Det viser at CrossFit-trenden ikke viser noen tegn til å bremse ned riktig enda. CrossFit er en funksjonell høyintensitetstrening, som har bevegelser hentet fra treningsformer som turn, vektløfting, løping og roing. Dette er en intens måte å trene på for sarte sjeler, men CrossFit kan hjelpe deg å komme i form raskt. Om dette høres ut som treningsformen for deg, er det også lett å finne et CrossFit-senter ettersom det finnes hele 13.000 lisensierte CrossFit-filialer over hele verden.

Les også: – Riktig trening bør skrives ut som medisin

Hopping

Hopping har vært med å bygge opp en av de nyeste fitnesstrendene de siste månedene, og vil også være en del av arrangementet i Köln. En rekke grupper deltar for å vise frem sine programmer og trampoliner. Under en treningsøkt løper og hopper man opp og ned på små trampoliner for å forbedre kondisjonen. Ifølge en av utstillerne på arrangementet er hopping tre ganger mer effektivt enn jogging. Dette er fordi mer enn 400 muskler jobber under hoppene og styrker kroppen.

Calisthenics - kroppsvekststrening

I denne treningsformen legger man vektene til side, og bygger en sterk kropp kun ved å bruke sin egen kroppsvekt. Calisthenics kan gjøres hjemme med egnet utstyr, eller utendørs i parker og lekeplasser ved hjelp av staver og benker. Ved å bruke egen kroppsvekt kan man fullføre en rekke utfordrende styrkeøvelser som virkelig fungerer på kroppen. Man forbedrer samtidig kroppens form, holdning, styrke og kondisjon.

Les også: Intens trening hemmer kreftsvulster i å vokse

EMS trening

Elektrisk muskelstimulering (EMS)-trening skal være en stor del av FIBO-arrangementet, noe som underbygger at den nye trenden har en stadig økende popularitet. Brukerne av treningsformen har på seg drakter festet til elektroder. Disse sender elektriske impulser som strømmer gjennom kroppen i løpet av en treningsøkt for å aktivere muskelgrupper. Ifølge en av EMS-produktets produsenter muliggjør denne treningsformen en sikker og effektiv trening for hele kroppen uten at en må investere en hel masse tid. Man kan også forvente seg vekttap, utholdenhet og muskelbygging.

Les også:

Forskning: – Ikke større muskler av å spise eller drikke proteiner etter trening

Gry ble friskere, og gikk ned 16 kilo med trening

Strides om effekten av korte treningsøkter

Personvernpolicy