Meny

Isabell (10) fikk kreft etter hjertetransplantasjon:

Mammas tapre lykketroll

FANT STYRKE: Etter å ha byttet hjerte, fikk Isabell (10) kreft i lymfene. Klovner og lykketroll lyste opp hverdagen på sykehuset for både Isabell, mamma Ann-Charlott og resten av familien. – Det ble vår lykkeformel for å holde på smilet og håpet, forteller de. Foto: Christin Lund

Etter å ha byttet hjerte, fikk Isabell (10) kreft i lymfene.

–Nå venter et friskt hjerte på deg, jenta mi! Ditt eget er for sykt til å klare jobben. Jeg er glad du rakk å være skolejente i noen år, før du får eget rom på sykehuset igjen... Vi har ventet så lenge på dette hjertet. Legene sa du burde bytte hjerte innen to år. Nå har det nesten gått fire. Noen med sjelden blodtype måtte dø for at vi nå skal få en sjanse til å beholde deg... Jeg er både trist og glad og livredd på en gang nå. Det eneste jeg ønsker meg i verden, er at ditt nye hjerte må klare å slå for deg!

Telefon fra sykehuset

Mamma Ann-Charlott Gulbrandsen (34) sender disse tankene opp mot himmelen. Helikopteret som nettopp har hentet datteren hennes, Isabell (da 8), er blitt en liten sort prikk høyt der oppe. Det piper i ørene – og hun kjenner hjertet dunke hardt mot den tynne T-skjorten. Det er en varm julidag i 2014. Hun kjenner plutselig hvordan hun tviholder i rattet. Hun har parkert den grå Caravellen i en liten lomme langs E6.

Familien var på hytta i Skåne. Da de fikk telefonen fra Rikshospitalet, slapp de alt de hadde i hendene og kjørte helikopteret i møte. Hun snur seg mot de tre døtrene i baksetet. Isabells søstre. Larmen fra helikopterrotoren for få sekunder siden er byttet ut med en overdøvende stillhet. Som om noen har trykket på pause.

Les også: Lever på lånt tid

TØFF KAMP: Isabell måtte ha nytt hjerte. Like etter transplantasjonen ble hun dårlig igjen- og foreldrene fikk nok en sjokknyhet. Foto: Christin Lund

Hjerteoperasjon

Pappa Leif Arne (42) var den eneste som fikk bli med den hjertesyke jenta deres i helikopteret. Ann-Charlott og jentene ser på hverandre med faste blikk. De vet hva som står på spill. Med gassen i bånn svinger den grå Caravellen ut på E6 igjen. Fem timer senere parkerer hun utenfor Rikshospitalet samtidig som kirurgene syr igjen operasjonssåret på hennes nest yngste datters brystkasse.

Hjertet den vesle jenta er født med, er tatt ut. Et nytt er satt inn. Vil kroppen hennes akseptere det? Vil det slå som det skal?

Les også: Mistanke om magesår? Ikke vent lenge før du drar til legen

Noe var galt

Det var da Isabell var åtte måneder at de første gang skjønte at noe var galt. Med hyppige mellomrom fikk hun forkjølelsessymptomer, feber og infeksjoner. Hun hadde også ofte blå lepper når mamma løftet henne opp av vuggen om morgenen.

Det ble mye inn og ut av sykehus for diverse prøver. Isabell ble utredet for astma. Da hun nærmet seg tre år, fjernet de mandlene. Etter det holdt hun seg ganske frisk lenge, selv om hun ikke orket å være like aktiv som de andre barnehagebarna. Hun rakk sin første skoledag, mistet sin første tann og var lykkelig skolejente – i noen få uker.

Les også: Magesmerter hos barn har mange årsaker

STOR OPERASJON: Fra Isabell ble lagt i narkose, til hun våknet med et nytt hjerte som slo, gikk det bare to og en halv time. Hun må gå på immundempende medisiner resten av livet for at ikke kroppen hennes skal støte bort det nye hjertet. Foto: Privat

Blå lepper

Da skjedde det igjen. Isabell orket nesten ingen ting. Hun var slapp, blek og våknet med blå lepper. Hun hadde mye vondt i hodet, forkjølelsessymptomer og feber. En dag var hun så slapp at de dro rett på legevakten. Magen hennes var stor og hard. Av vann, fikk de vite senere. Da legen fikk se dem på venterommet, slapp han dem rett inn før køen. Han hadde nok en stygg mistanke om hva det dreide seg om, og sa at han ville ta en ultralyd av hjertet hennes.

Les også: Symptomene er en av få ting ekspertene kan enes om

Blodpropp i hjertet

Ultralyden ble et sjokk . De fant en blodpropp i den vesle jentas hjerte. Dessuten hadde hjertet hennes vokst. Mamma, pappa og Isabell ble kjørt med ambulanse og sirene fra sykehuset i Fredrikstad og rett til Rikshospitalet. Her så de at hjertet hennes var i ferd med å svikte, og de ble på sykehuset i tre måneder. Det eneste som kunne redde livet hennes, var en hjertetransplantasjon. Helst innen to år. Det ble straks satt i gang med å lete over hele Europa. Barn tåler hjerter som er blitt litt stive, og kan hentes på flyturer som tar fire-fem timer. En annen utfordring er at Isabell har blodtype 0, som er ganske sjelden.

Les også: Slik lever du med kronisk sykdom

STOR SAMLING: For hvert sprøyte- eller blodprøvestikk fikk Isabell et lite lykketroll. Det er blitt en stor og fargerik samling. De gjør henne glad. Foto: Christin Lund

Nytt hjerte

Denne julidagen kommer endelig telefonbeskjeden. I fire lange år har de ventet på et nytt hjerte til Isabell.

Da det nye hjertet hennes viser seg å slå som det skal rett etter operasjonen, er gleden og lettelsen enorm. Etter operasjonen får den vesle jenta sitt eget rom på Rikshospitalet. Hun har bodd her i åtte uker nå. Mamma eller pappa kysser henne god natt hver kveld, og legger sin store hånd med hennes lille varsomt inni, over hjertet hennes. Dunk-dunk, dunk-dunk. De smiler til hverandre. Alt skal bli bra nå.

Les også: Grusom sykdom gjør Ashley om til en levende statue

Dårlig immunforsvar

Snart kan de bade og leke på hytta i Skåne igjen, og Isabell vil orke å holde tritt med søstrene sine. Det er medisinene hun går på, som alle hjertetransplantasjonspasienter må ha, som gjør at de fortsatt må si god morgen og god natt til hverandre på rommet omgitt av uendelig mange hvite korridorer og skjebner. Medisinene gjør at immunforsvaret hennes er dårlig, og hun kan ikke risikere å bli syk i denne sårbare fasen.

Les også: Når livet blir for vanskelig

LITEN KUNSTNER: Isabell elsker å male lykketroll og klovner. Det fikk henne til å føle seg friskere og gladere da hun lå måneder på sykehus. Hun har sin egen Facebook-side, Galleri Bell, der hun viser bildene sine. Hun har også holdt en ordentlig utstilling, og solgt noen av bildene. Foto: Christin Lund

Vellykket transplantasjon

Men hjertet slår, og kroppen lystrer. På bordet ved siden av sengen står samlingen med omtrent 100 lykketroll. Små, fargerike figurer, med hår i alle regnbuens farger til alle kanter. Før fikk hun et troll for hvert stikk sykepleierne måtte gi henne. Så blir det litt vel ofte, så de lager et nytt system der et visst antall stikk gjør at hun får velge en liten «premie». Hun velger alltid lykketrollene. De gjør henne glad. Fra veggene på sykehuset smiler kunstner Marianne Aulies klovnebilder. Klovnene er like fargerike som lykketrollene, og Isabell elsker dem. De gjør henne glad, og gir trøst i alt det hvite og all ventingen.

Les også: Vi lever lenger med sykdom og plager

«Min helt»

Isabell begynner å male fargerike klovner selv. Da går tiden fortere, og hun føler seg friskere. Mens det nye hjertet banker, skaper hun det ene maleriet etter det andre. En dag kommer også Marianne Aulie på besøk, og de maler sammen. «Du er min helt, Isabell», skriver Aulie på et av de store maleriene sine, som hun forærer jenta med det nye hjertet.

Imens smiler tusen klovner og lykketroll, mamma og pappa og søstrene, og ikke minst alle de med de hvite frakkene til henne. Og hun smiler tilbake. Det kommer aldri en tåre eller et sint ord. Hun har jo klovnene og lykketrollene, som gjør henne glad!

Les også: Kamilla var trett, hadde smerter i ledd og muskler, var sulten og svettet mye

Tilbake til hverdagen

Den tøffe og positive jenta må gjennom rehabilitering og trening, men hun fungerer så bra! Foreldrene er lettet. Vel hjemme blir det skole i eget rom, kun med besøk av en venninne i spisepausene. Isabell er så glad for å komme tilbake til et nesten normalt liv igjen.

Men hun rekker ikke å leke og løpe rundt så mye hun vil, som andre barn, før hun får en ny beskjed. For etter bare tre friske uker, kommer de samme symptomene tilbake...

Les også: Lisas sykdom sulter henne til døde

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MYE LATTER: Hjemme hos familien Gulbrandsen i Sarpsborg er det mye liv, røre og latter. – Noen ganger er smilet tungt å bære, men da ekstra viktig for ikke å miste energi og håp, sier pappa Leif Arne av erfaring. Foto: Christin Lund

Kreft i lymfene

Mamma og pappa er skrekkslagne! Hva skjer? Klarer de mer nå? Isabell kaster opp blod, og ligger på sykehuset i tre uker og tar tre til fire nye prøver hver dag. Svaret blir et sjokk:

Isabell har kreft i alle lymfekjertlene i hodet og overkroppen, tarm – og til og med i det nye hjertet.

Som transplantasjonspasient kan ikke Isabell få strålebehandling, kun cellegift i mindre doser over litt lengre tid enn kreftpasienter normalt får. Der går oddsene deres drastisk ned.

Les også: Lille Ida lever på overtid

FIRE LYKKETROLL: Ann-Charlot og Leif Arne er stolte av de fire jentene sine, og håper fremtiden skal bli mindre dramatisk. F.v.: Melissa (11), Isabell (10), Natalie (14) og Mariell (6). Foto: Christin Lund

Sjokkbeskjed

Foreldrene kjenner på redselen og fortvilelsen. De vil bare gråte! Er det mulig! Nå – når den vesle datteren deres endelig har fått et nytt hjerte, så skal de få dette også! Men de får en enorm støtte av legene og sykepleierne. Og ikke minst av Isabell selv, som alltid er blid og positiv, uansett hvor mange ganger hun blir stukket, og når håret begynner å falle av. Det betyr mye. Og de har hverandre.

Les også: Studie: Omega 3 kan ha langtidseffekt mot psykisk sykdom

Støtte og smil

Det er her klovnene begynner å smile ned til dem fra sykehusveggene igjen, særlig til Isabell, som bruker all sin tid «innesperret» på sykehuset, til å male klovner. Klovnemaleriene blir ikke bare Isabells «timeout» fra alvoret. De blir hele familiens overlevelsesstrategi. Klovnenes smil gjør at det blir lettere å holde fast i håpet. Å håpe krever energi. Å smile gir dem den energien. Hele familien rømmer rett og slett inn i en fantasiverden av klovner der alle er glade, og ingen triste ting hender.

– Det er livsviktig ikke å miste håpet. Vi kunne ikke bare gå i det vonde, sier Ann-Charlott i dag.

Med hjelp av hele familien begynte Ann-Charlott å skrive små historier til hvert av Isabells malerier, som ble produsert på løpende bånd.

– Jeg tror vi har over 50 malerier, sier mammaen.

Les også: Barn kan også få hjertestans

Laget bok sammen

Ann-Charlott ble så inspirert av Isabells malerier, og sammen med datteren har hun gitt ut barneboken Regnbuedalen, med nettopp disse historiene og maleriene.

Det finnes alltid noe positivt i det negative. Vi måtte se en positiv utgang og holde fast ved det. Her betydde klovnesmilene, fantasiverdenen og arbeidet med boken alt! Vi måtte glemme det vonde, og tviholde på smilet. Smilet kan ofte være det tyngste å bære... Det er vel derfor det sies at klovnens smil skjuler tårer. De ligger aldri langt unna. Men vi klarte det! sier Ann-Charlott.

Les også: Med hjerte på skjermen

GA UT BOK: Regnbuedalen er skrevet av Ann-Charlott Gulbrandsen, og det er datteren Isabell som har stått for alle tegningene. Boken er utgitt av Forlagshuset i Vestfold. Ti prosent av overskuddet går til Stiftelsen Sykehusbarn. Foto: Christin Lund

Arvelig genfeil

I dag viser prøvene at Isabell er kreftfri, men både hun og resten av familien går jevnlig til kontroller. Isabell for hjertesykdommen og kreften, resten av familien for hjertet. Hjertesvikten skyldes nemlig en arvelig genfeil.

– Jeg har det fint! sier Isabell lett.

Hun er ikke 100 prosent tilbake på skolen ennå, og sliter litt med kvalme og hodepine på grunn av medisinene, men danser freestyle sammen med søstrene – og maler masse glade klovner på fritiden

I dag henger også et av den unge kunstnerens klovnebilder på Rikshospitalets barneavdeling, hvor Isabell har tilbrakt så mange måneder av sitt lille liv. Hun håper det skal få andre små pasienter, og foreldre, til å smile tilbake.

Les også:

Født med samme sjeldne syndrom

Lille Ida lever på overtid

Martines hjerte stanset plutselig

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:27 Russisk mann forsøkte å smugle neddopet orangutang11:15 Første viktige kamp mot Sverige på 41 år11:13 – Kristoffersen har ikke forstått den norske idrettsmodellen11:06 Mistanken mot Trump lever videre10:51 Amerikansk ektepar: – Det kunne ha blitt en forferdelig tragedie10:22 Fullt på Ullevaal under Sverige-kampen09:57 To unge menn tiltalt for to grove ran i Oslo09:35 Øyner 60 millioner for Bygdøy-luksus09:24 Fembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn09:14 Ny forskning: Menneskekroppen kan ha evnen til å sanse jordas magnetfelt09:12 Nasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs08:50 Kristoffersen-advokat: – Skiforbundet står til knærne i misbruk08:45 Klæbo og Østberg hentet millioner i premiepenger07:52 Kvinne med barnevogn overfalt på Sem i Vestfold07:44 – Turistbusser får ikke kjøre i Oslo sentrum07:22 Løfshus ser fram til familiehelger etter 15 år i verdenscupsirkuset07:05 Netanyahu avkorter USA-besøk etter rakettangrep i Israel06:37 Nordtveit tror på helt annet kampbilde mot Sverige06:31 Flere juridiske floker venter for Trump06:15 Undersøkelser av Viking Sky begynner mandag06:02 20 år siden NATO bombet Serbia06:00 Thingnes Bøs supersesong: har gått inn 4,5 mill. i premiepenger05:50 Dette skjer i dag05:35 Norge har tatt imot atomavfall fra andre land05:30 Dette skjedde i natt05:00 – Næringslivet må ansette folk som har falt utenfor arbeidsmarkedet04:56 Ardern kunngjør offentlig gransking av Christchurch-angrep04:38 Orbán ut mot EU etter utestengelse04:30 Fire år med bombekrig – Jemens barn betaler en høy pris04:25 Flere menn tiltalt for grovt ran, voldtekt og frihetsberøvelse04:11 Boeing inviterer til møte om 737 MAX03:28 Medlemsvekst i Grønn Ungdom etter klimaaksjon03:20 Kuppleder styrer trolig videre i Thailand02:45 Baby døde etter mislykket omskjæring i Italia02:41 Sjeføkonom: Boligen din blir mindre verdt de neste årene02:21 Lapp med New Zealand-referanse funnet etter branntilløp i amerikansk moské01:45 Sp vil ikke love rødgrønt kommunesamarbeid01:40 Flyangrep mot Gazastripen01:02 Flertall for strengere våpenlover i USA, viser måling00:58 To menn påkjørt av stjålet varebil i Telemark00:17 Russiske soldater og utstyr til Venezuela00:13 Nytt vikingskip funnet i Vestfold23:54 Romania og Honduras flytter sine ambassader til Jerusalem23:40 Kongressledere: Justisministeren er ikke objektiv23:35 Waras samboer klager VG inn for PFU21:55 – Vil utforske om det er liv på Triton21:52 Område i Oslo sentrum sperret etter funn av mistenkelig gjenstand21:45 Graham: – Dårlig dag for dem som håpet på Trumps fall21:34 To skadd, en av dem kritisk, etter å ha blitt påkjørt av stjålet varebil i Telemark21:19 Sp ligger an til å få flere ordførere enn Ap21:10 VG: Flere mulige årsaker til Sky Vikings lammende motorstans20:54 Mueller har ikke funnet bevis for sammensvergelse med Russland20:50 Mars blir den 100. måneden med temperatur over normalen på Svalbard20:30 Gillibrand: – Trump er en feiging20:26 Røe Isaksen skal sammenligne norske matvarepriser med utenlandske20:15 Gaza-dokumentar: Karma (20) har opplevd tre kriger20:00 Norge vant Golden League etter seier mot Frankrike19:38 Overlevende etter syklonen i Mosambik: – Vannet var fullt av slanger19:09 IS-krigere kommer ut av tunneler i Syria18:31 Australsk ektepar: Vi fryktet at det kunne være slutten17:52 VGs gransking offentliggjøres til uka17:27 Mali lover å oppløse milits etter massakre17:03 – Astrologi er ingen etterspurt kompetanse16:33 Cruisepassasjerer jublet da Viking Sky la til kai i Molde etter dramatisk døgn16:22 Klæbo rykket fra Bolsjunov og vant verdenscupen16:20 Molde gjør seg klar for cruisepassasjerer16:02 Mann som ble skutt av politiet, har ikke villet la seg avhøre15:58 Fem millioner ber May avlyse brexit15:53 USAs justisminister forbereder Mueller-notat15:36 – Det har vært en veldig, veldig spesiell sesong15:01 Dødstallet stiger etter syklon i Øst-Afrika14:57 Østberg vant verdenscupen sammenlagt14:52 Solberg takker redningsmannskapene14:46 Yngstemann Ingebrigtsen stiller i VM i terrengløp i Danmark14:44 Forsvaret: Redningsaksjon helt på kanten av hva helikoptrene kunne klare14:28 Eckhoff ett sekund fra seieren i verdenscupavslutningen i Holmenkollen14:14 Klimafløyen i Sp jubler over seire på landsmøtet14:08 FN i sjokk etter massakre på sivile i Mali13:53 Passasjer: – Fikk Titanic-følelse12:53 Mann skadd i knivstikking i Grenland12:19 20 år siden Bondevik sendte fly til Nato-bombing av Jugoslavia12:17 To kvinnelige journalister tildelt Kim Wall-stipend12:13 Måling: Opposisjonen i Thailand ligger an til å få flest stemmer11:56 Senterpartiet vedtok omfattende klimaresolusjon11:51 Bombedømt russisk tenåring til sak mot innreiseforbud11:30 Chile: Kongeparet skal åpne dører hos tøff laksekonkurrent11:27 Lundby avsluttet sesongen med seier10:49 Barnetrygden øker for første gang på 23 år10:42 Sp-landsmøtet demper angrepet på Riksrevisjonen10:13 Kilder: May presses av partifeller til å gå av08:54 Risiko for demningsbrist i Brasil08:47 Skipet slepes mot land - 479 evakuert08:40 SV-forslag utløser tråler-splid i Senterpartiet07:33 Danmark sender redningshelikopter til Norge07:07 Første valg i Thailand siden kuppet i 201406:37 Mann til sykehus etter knivstikking i Nordland06:37 Kraftig jordskjelv øst i Indonesia05:50 Dette skjer i dag05:24 Dette skjedde i natt05:05 Cruiseskip skal ha vært 100 meter fra å gå på grunn
Siste nytt
11:27VerdenRussisk mann forsøkte å smugle neddopet orangutang11:15SportFørste viktige kamp mot Sverige på 41 år11:13Sport– Kristoffersen har ikke forstått den norske idrettsmodellen11:06StemmerMistanken mot Trump lever videre10:51ReiseAmerikansk ektepar: – Det kunne ha blitt en forferdelig tragedie10:22SportFullt på Ullevaal under Sverige-kampen09:57NorgeTo unge menn tiltalt for to grove ran i Oslo09:35PengerØyner 60 millioner for Bygdøy-luksus09:24NorgeFembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn09:14Helse og livsstilNy forskning: Menneskekroppen kan ha evnen til å sanse jordas magnetfelt09:12PengerNasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs08:50SportKristoffersen-advokat: – Skiforbundet står til knærne i misbruk08:45SportKlæbo og Østberg hentet millioner i premiepenger07:52NorgeKvinne med barnevogn overfalt på Sem i Vestfold07:44Reise– Turistbusser får ikke kjøre i Oslo sentrum07:22SportLøfshus ser fram til familiehelger etter 15 år i verdenscupsirkuset07:05VerdenNetanyahu avkorter USA-besøk etter rakettangrep i Israel06:37SportNordtveit tror på helt annet kampbilde mot Sverige06:31VerdenFlere juridiske floker venter for Trump06:15NorgeUndersøkelser av Viking Sky begynner mandag06:02Verden20 år siden NATO bombet Serbia06:00SportThingnes Bøs supersesong: har gått inn 4,5 mill. i premiepenger05:50NorgeDette skjer i dag05:35NorgeNorge har tatt imot atomavfall fra andre land05:30NorgeDette skjedde i natt05:00Penger– Næringslivet må ansette folk som har falt utenfor arbeidsmarkedet04:56VerdenArdern kunngjør offentlig gransking av Christchurch-angrep04:38PolitikkOrbán ut mot EU etter utestengelse04:30VerdenFire år med bombekrig – Jemens barn betaler en høy pris04:25NorgeFlere menn tiltalt for grovt ran, voldtekt og frihetsberøvelse04:11VerdenBoeing inviterer til møte om 737 MAX03:28PolitikkMedlemsvekst i Grønn Ungdom etter klimaaksjon03:20PolitikkKuppleder styrer trolig videre i Thailand02:45VerdenBaby døde etter mislykket omskjæring i Italia02:41PengerSjeføkonom: Boligen din blir mindre verdt de neste årene02:21VerdenLapp med New Zealand-referanse funnet etter branntilløp i amerikansk moské01:45PolitikkSp vil ikke love rødgrønt kommunesamarbeid01:40VerdenFlyangrep mot Gazastripen01:02VerdenFlertall for strengere våpenlover i USA, viser måling00:58NorgeTo menn påkjørt av stjålet varebil i Telemark00:17VerdenRussiske soldater og utstyr til Venezuela00:13NorgeNytt vikingskip funnet i Vestfold23:54VerdenRomania og Honduras flytter sine ambassader til Jerusalem23:40VerdenKongressledere: Justisministeren er ikke objektiv23:35NorgeWaras samboer klager VG inn for PFU21:55Verden– Vil utforske om det er liv på Triton21:52NorgeOmråde i Oslo sentrum sperret etter funn av mistenkelig gjenstand21:45VerdenGraham: – Dårlig dag for dem som håpet på Trumps fall21:34NorgeTo skadd, en av dem kritisk, etter å ha blitt påkjørt av stjålet varebil i Telemark21:19PolitikkSp ligger an til å få flere ordførere enn Ap21:10NorgeVG: Flere mulige årsaker til Sky Vikings lammende motorstans20:54VerdenMueller har ikke funnet bevis for sammensvergelse med Russland20:50NorgeMars blir den 100. måneden med temperatur over normalen på Svalbard20:30VerdenGillibrand: – Trump er en feiging20:26PolitikkRøe Isaksen skal sammenligne norske matvarepriser med utenlandske20:15VerdenGaza-dokumentar: Karma (20) har opplevd tre kriger20:00SportNorge vant Golden League etter seier mot Frankrike19:38VerdenOverlevende etter syklonen i Mosambik: – Vannet var fullt av slanger19:09VerdenIS-krigere kommer ut av tunneler i Syria18:31NorgeAustralsk ektepar: Vi fryktet at det kunne være slutten17:52NorgeVGs gransking offentliggjøres til uka17:27VerdenMali lover å oppløse milits etter massakre17:03Politikk– Astrologi er ingen etterspurt kompetanse16:33NorgeCruisepassasjerer jublet da Viking Sky la til kai i Molde etter dramatisk døgn16:22SportKlæbo rykket fra Bolsjunov og vant verdenscupen16:20NorgeMolde gjør seg klar for cruisepassasjerer16:02NorgeMann som ble skutt av politiet, har ikke villet la seg avhøre15:58VerdenFem millioner ber May avlyse brexit15:53VerdenUSAs justisminister forbereder Mueller-notat15:36Sport– Det har vært en veldig, veldig spesiell sesong15:01VerdenDødstallet stiger etter syklon i Øst-Afrika14:57SportØstberg vant verdenscupen sammenlagt14:52PolitikkSolberg takker redningsmannskapene14:46SportYngstemann Ingebrigtsen stiller i VM i terrengløp i Danmark14:44NorgeForsvaret: Redningsaksjon helt på kanten av hva helikoptrene kunne klare14:28SportEckhoff ett sekund fra seieren i verdenscupavslutningen i Holmenkollen14:14PolitikkKlimafløyen i Sp jubler over seire på landsmøtet14:08VerdenFN i sjokk etter massakre på sivile i Mali13:53NorgePassasjer: – Fikk Titanic-følelse12:53NorgeMann skadd i knivstikking i Grenland12:19Norge20 år siden Bondevik sendte fly til Nato-bombing av Jugoslavia12:17VerdenTo kvinnelige journalister tildelt Kim Wall-stipend12:13VerdenMåling: Opposisjonen i Thailand ligger an til å få flest stemmer11:56PolitikkSenterpartiet vedtok omfattende klimaresolusjon11:51NorgeBombedømt russisk tenåring til sak mot innreiseforbud11:30VerdenChile: Kongeparet skal åpne dører hos tøff laksekonkurrent11:27SportLundby avsluttet sesongen med seier10:49PrivatøkonomiBarnetrygden øker for første gang på 23 år10:42PolitikkSp-landsmøtet demper angrepet på Riksrevisjonen10:13PolitikkKilder: May presses av partifeller til å gå av08:54VerdenRisiko for demningsbrist i Brasil08:47NorgeSkipet slepes mot land - 479 evakuert08:40PengerSV-forslag utløser tråler-splid i Senterpartiet07:33NorgeDanmark sender redningshelikopter til Norge07:07VerdenFørste valg i Thailand siden kuppet i 201406:37NorgeMann til sykehus etter knivstikking i Nordland06:37VerdenKraftig jordskjelv øst i Indonesia05:50NorgeDette skjer i dag05:24NorgeDette skjedde i natt05:05NorgeCruiseskip skal ha vært 100 meter fra å gå på grunn
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus