– Mer fornøyd med alderen

Ifølge en omfattende britisk studie stiger den gjennomsnittlige tilfredsheten i løpet av 60-åra. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Ifølge en omfattende britisk studie stiger den gjennomsnittlige tilfredsheten i løpet av 60-åra. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

En landsomfattende britisk undersøkelse tyder på at livskvaliteten til folk i 60-åra øker etter hvert som de nærmer seg 70 år.

Resultatet kommer til tross for at mange i denne aldersgruppen har minst én kronisk sykdom, melder BBC News.

Deltakerne ble bedt om å rangere hvor selvsikre, muntre, avslappede og «nyttige» de følte seg tidlig i 60-årene, og siden på nytt i alderen 68-69.

Undersøkelsen fra Medical Research Council omfatter helse og velvære hos 1700 mennesker fra fødselen.

Da svarene fra respondentene i gruppa 60-64 år ble sammenlignet med hvordan de hadde det nærmere 70, fant man at det var en gjennomsnittlig bedring i alle de undersøkte aspektene ved «velvære».

Les også: Nakkesmerter: Derfor får du vondt i nakken

– 65-79 lykkeligst

Dette speiler tidligere studier der man har funnet at folk i 60- og 70-årene var mer tilfreds enn dem i 50-årene.

En annen fersk, større undersøkelse blant voksne briter fant at 65-79 var den lykkeligste aldersgruppen i snitt, melder BBC.

Gruppa 45-59 meldte om lavest tilfredshet.

Les også: – Bedre stresshåndtering kan gi bedre hjertehelse

Mental helse

Det er uklart hva den økte gjennomsnittlige tilfredsheten i løpet av 60-åra skyldes, forklarer undersøkelsens leder Mai Stafford til BBC. Hun jobber ved det medisinske forskningsrådets avdeling for helse og aldring ved University College London.

Mennesker i 60- og 70-årene har større sannsynlighet for å prioritere sosiale bånd og ivaretakelsen av egen mental helse, foreslår hun som forklaring.

– Innen den tid har du funnet ut hva som gjør at du føler deg bedre, og hva som har motsatt virkning.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus